Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie zdrowe kaszki bez cukru?

Polecane posty

Gość gość

Nominal, Holle? Cos jeszcze ? I gdzie najlepiej kupic online?

Gość gość
Holle najlepsze. Podobno są jeszcze Humany bez cukru, ale nie mam pojęcia gdzie je można dostać.

Gość gość
niestety tych bezcukrowych jest bardzo mało. Z takich ogólnodostępnych są z bobovity z zieloną nakleją na opakowaniu, Nestle "zdrowy brzuszek" w kartonowych pudełkach i hipp kaszka na dobranoc.

Gość gość
Holle tylko przez internet, np biomarket

Gość gość
niekoniecznie. U mnie na osiedlu można kupić Holle w ekologicznym sklepie. Z tym, że jest dość droga, ok 13 zł, nie wiem ile kosztuje przez internet.

Gość gość
W piotrze i pawle mają holle.

Gość gość
Bananowa z Bobovity "na dobranoc" jest bez cukru. Super...polecam!

Gość gość
Humana też super.....ale chyba tylko przez internet. Ja w swoim mieście znalazłam tylko w jednej aptece.

Gość gość
Nestle "zdrowy brzuszek" synek nie chciał jeść :( Bobovita bez cukru wygrywa!

Gość gość
Mój też Nestle nie chciał ruszyć. Z resztą ja tą kaszkę próbowałam i się w sumie nie dziwię, że nie jadł. Bobovity zjada wszystko. Zawsze można kleiki kupić, ryżowy albo kukurydziany. No i kaszę manną.

Gość gość
moja córka nestle toleruje, ale faktycznie bobovity są dla niej smaczniejsze.

Gość gość
bobovita mimo że jest bez cukru, i tak jest bardzo słodka. Nestle taka słodka nie jest, chociaż według mnie nie smakuje źle, ma bardzo ładny zapach. Moje dziecko najbardziej lubi bobovitę, nestle zjada, ale widzę po minie i zachowaniu, że smakuje jej mniej. Może to kwestia tego, że kaszka nestle jest bezmleczna (mówię o tych bezcukrowych) i robię ją na mm, za którym moje dziecko nie przepada. Z drugiej strony bobovita też jest z mm, ale może proporcje są inne... A te kaszki holle i nominal są mleczne czy bez? Jeśli bezmleczne to rozrabiacie je z wodą, mm czy własnym mlekiem?

Gość gość
Co z tego ze bobovita i nestle sa niby bez cukru jak maja zamienniki cukru i do slodkiego i sztucznego przyzwyczajaja, dlatego lepsze sa np. holle. Albo zwykle kasze zblendowan. Autorko ja nie robilam na zadnym mleku bo moj synek nie lbil,za to uwielbial i do dzis uwielbia na wodzie z owocami. Ja bardzo szybko przeszlam na normalne kasze.nie mam przekonania do ych blyskawicznych,bo jakby nie bylo,to przetworzona zywnosc a bardziej wartosciowa jest ta naturalna:) do dzis mojego syna ulubione danie to kasza z owocami,najlepiej z jablkiem:)

Gość gość
Holle są bezmleczne.

Gość gość
mnie najbardziej zależy na tym, żeby ograniczyć cukier ze względu na próchnicę. Z przyzwyczajaniem do słodkich smaków to już chyba zależy od dziecka. Moje 7-miesięczne dziecko i tak najbardziej lubi zupki z mięsem :P Ale zgadzam się z Tobą, że na pewno takie nieprzetworzone kasze są najzdrowsze. Niestety, spróbowałam kiedyś zrobić dziecku prawdziwą owsiankę, zmieliłam płatki, ale bardzo nie smakowało :/

Gość gość
Holle w Piotrze i Pawle albo na swiatmiodow.pl. Poza tym, możesz dawać kaszkę manną na wodzie albo na mleku, z owocami. Zdrowo i niedrogo. Ja raz dostałam od kogoś Humanę, skład mnie przeraził!

Gość gość
w nestle niby nie ma cukru ale są słodziki, chyba ze dwa rodzaje

Gość gość
co drugi temat tu to o zasranym bachorze co na glupiego polaczka w********i 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
wczoraj, zaciekawiona tematem, postanowiłam sprawdzić skład humany. Na każdej napisane, że nie mają sacharozy, ale co z tego, jak zawierają (przynajmniej niektóre) glukozę i syrop glukozowy? Ja sie zastanawiam, dlaczego tak ciężko dostać kaszkę bez cukru z jakiejś popularnej firmy, czemu w ogóle produkują tyle kaszek cukrowych, skoro wszędzie trąbi się o tym, żeby dzieciom przynajmniej do 1 r.ż. w ogóle nie podawać soli i cukru. A każda z firm szczyci się tym, że są specjalistami od zdrowego żywienia. Żeby było śmieszniej, na stronie bobovity przeczytałam jakiś przykładowy jadłospis dla dziecka, przygotowany przez eksperta, w oparciu o produkty bobowity. I oto nasz ekspert proponuje kaszki bezcukrowe :D szkoda tylko że można je policzyć na palcach jednej ręki, za to tych z cukrem mamy do wyboru i do koloru.

Gość gość
Owsianka ma specyficzny smak,wiec ta blyskawiczna tez moze nie przypasc dziecku do gustu. Sproboj jaglana,jeczmienna,gryczana niepalona albo manne. Manna na gesto na wodzie z tartym jablkiem to hit mojego synka:)

Gość gość
Ja tez myslalam o tym menu do 1.rz bez cukru i doszlam do wniosku ze to chodzi o to,by samemu nie dosladzac pokarmow ktore przygotowujemy bo gotowe produkty maja juz ich tone. W rezultacie dziecko zjada i tak wiecej cukru niz za czasow kiedy slodzilo sie mleko i wode:o

Gość gość
Tu autorka. Kaszka bobovity i Nestle, moze i są bez cukru, ale zawierają slodziki i dziwnie smakują. Wcześniej robiłam tylko kleik ryżowy, ale synek moze juz jesc więcej. Zamówilam ostatecznie 4 rodzaje kaszek holle.

Gość gość
Wyobrazcie sobie menu takiego dziecka karmionego sztucznie: rano mm z dodatkiem cukru(maja w skladzie),na drugie sniadanie kaszka blyskawiczna z cukrem,obiadek, deserek:z jogurciki itp z dodatkiem cukru i kolacja kaszka z.cukrem. do popicia:herbatka na bazie glukozy przez caly dzien. Na prawde kiedys mimo innych zalecen dzoecko bylo zywione duzo lepiej,bo moze i mialo doslodzone rozne posilki ale jadlo zywnosc nieprzetworzona. Kasze 100% a nie kaszke ugotowana,sproszkowana i wzbogacona w sztuczne witaminy. Tak samo owoce i wszystko inne.

Gość gość
ale chyba nie wszystkie mm mają cukier? Ja nie jestem może w temacie, bo moje dziecko jest jeszcze karmione piersią, ale byłam przekonana, że mm z cukrów to zawierają tylko laktozę. Jeśli znasz, możesz podać które mleka zawierają dodatkowo cukier?

Gość gość
Niestety nie pamietam,moje musialo byc na pepti. Ale wiem ze kiedys patrzylam sklady mm to rzucila mi sie w oczy glukoza. Nie dam reki uciac,ale moze w bebiko? Albo w gerber?

Gość malinoowka
a nie mozecie po prostu ugotowac kaszy jalanej lub manne (jesli dziecko juz je gluten) na wodzie i dodac zgniecionego banana, wtarte jablko czy gruszke? Wtedy bedzie i taniej i zdrowiej i bez cukru :) a przygotowanie to raptem kilka min dluzej.

Gość gość
Ale juz o tym byla mowa:) ja tez polecam ten sposob,zreszta jest okazja by ugotowac wiecej kaszy i samemu zjesc zdrowiej :)

Drogie Mamy, kaszki Nestlé Zdrowy Brzuszek nie zawierają w swoim składzie dodatku cukru, ani żadnych sztucznych słodzików. W ich składzie znajdziecie jedynie naturalnie występujące cukry, które zapewniają dzieciom uczucie sytości na dłużej. Pragniemy podkreślić, że jeśli cukier został dodany do wyrobu zawsze znajduje się na liście składników na opakowaniu. Pełna informacja dostępna na etykiecie pozwala rodzicom podjąć ostateczną decyzję dotycząca wyboru produktu dla Malucha. Ekspert.Nestlé Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.

Gość gość
Cukier/słodziki są niemal we wszystkim co gotowe. Jak nie glukoza to maltodekstryna,to fruktoza, coś tam coś tam... Jak chcesz kaszke bezcukrową to kup zwykłą mannę. Ugotuj na zwykłym mleku (może być kozim jak sie boisz że krowie uczula), bo modyfikowane też z maltodekstryną :] Możesz ugotować też na wodzie po prostu. Dodaj prawdziwego banana albo maline albo jabłko potrzyj do tego czy co tam chcesz i gotowe :)