Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam roczne dziecko, Cały czas karmię piersią na żądanie. Kochałam się z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Miałam dopiero 4 razy okres, jeden bardzo bolesny (ten ostatni). To było 12 września. 12 pazdziernika mialam bol brzucha jak na okres (wzielam nospe na bol), przeszlo mi a okres sie nie pojawil. Poprzedni okres byl 8 sierpnia. Od kilku dni mam taki bol sutków, że az nie mogę karmić :-( mam nadzieje, ze nie jestem w ciazy. Czy sa tu mamy, ktore zaszly w ciaze karmiac piersia ? Czy moge byc w ciazy ?

Gość gość
Nie czaje jak można się nie zabezpieczac nie planujac drugiego dziecka. Na co liczysz? Ze Twoj organizm będzie zawsze tak samo funkcjonowal? Czasem myślę ze nastolatki sa glupsze niz ustawa przewiduje sle jak się okazuje nie tylko.

Gość gość
jakbyś nie miała okresu, to ewentualnie możnaby stwierdzić, że może i to karmienie chroni - choć i tak naprawdę to mit ;) ale skoro miałaś już okres to sorry, ale jak najbardziej masz cykle - dłuższe lub krótsze ale masz, więc masz owulację, więc możesz zajść w ciążę. proponuję zrobić test ciążowy :)

Gość gość
Gratuluję glupoty mamusko!

Gość gość
Znam dwie dziewczyny ktore zaszly karmiąc piersią.

Gość gość
Owszem, możesz być w ciąży skoro się nie zabezpieczasz a okresu brak. Nie wiem czemu się nie zabezpieczałaś skoro kolejnej ciąży nie chcesz? Zrób test.

Gość gość
zrobiłam test, wynik negatywny. mam nadzieję, że tak pozostanie, że nie zrobiłam testu za wcześnie. Ból brodawek nie zmienia się, często robię siku,