Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ciągle problemy z uzyskaniem URLOPU w PRACY

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w małej firmie już 6 lat, w biurze jestem sama a szef pojawia się kilka razy dziennie. Nigdy nie było żadnych problemów z urlopem ale od jakiegoś ponad roku gdy mówie że np. potrzebuję 2 dni urlopu i mówię żeby mi go szef ustalił ( bo nie żależy mi przeważnie na konkretnych dniach) to on strasznie to odciąga, ja musze się upominać 3 razy aby wreszcie mi dał urlop. Raz było tak że przyleciał ktoś z rodziny kogo dawano nie widziałam i ten ktoś był u mnie miesiąc czasu. Ja już 2 tygodnie rpzed przylotem oznajmiłam szefowi ze potrzebuję jakieś 2 dni wolnego żeby spędzić z tą osobą ale niestety nie doczekałam się. Teraz od dwóch tygodni proszę o 2 dni wolnego bo potrzebuje remont i już 3 razy się go pytałam kiedy co i jak i jeszcze nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi:-(

Gość gość
Na dzień dzisiejszy zostało mi 17 dni urlopu na ten rok. Gdy mówiłam szefowi ze tyle mi zostało to on powiedział ze przecież w grudniu będzie tyyyyyyle urlopu. Ale co mnie interesuje grudzień skoro ja chce sobie wykorzystywać urlop kiedy chce, poza tym w grudniu to będzie tylko 4 dni więc nie rozumiem o co mu chodziło gdzy mówił " tyleee dni"

Gość gość
kladziesz mu przed ryjem wniosek o urlop z konkretna data i prosisz o podpis

Gość gość
to co Twoj zefo robi jest bezprawne. badz asertywna, poloz wniosek na biurku I po prostu mu powiedz, ze w takim a takim dniu bierzesz wolne. powodzenia

Gość gość
Jestem załamana mam już coraz bardziej dosyć tej pracy. Nie dość że idę mu na rękę bo nie narzucam mu konkretnych dni a proszę go o wyznaczenie np. dwóch dni, po to aby mój urlop nie kolidował z jego planami a ten i tak ma to gdzieś. Nie wiem skąd ta zmiana, już zaczynam myslec że może chce mnie zwolic lub chce abym sama to zrobiła

Gość gość
Dziś mamy 15 października a ja 2 października poprosiłam o dwa dni, powiedział żebym mu przypomniała o tym w poniedziałek i tak zrobiłam. On powiedział ze w tym tygodniu na pewno nie ze może w nastpenym i zebym znowu mu przypomniała bo najpewaniej urlop dostanę w 4 tygodniu października. DZis znowu się pytam co z urlopem to mówi że raczej w 5 tygodniu października. Dopiero jak zobaczył ze jestem niezadowolona to powiedział ze mogę dostać w 4 tygodniu października ale wtedy jeden dzień a nie dwa dni tak jak chciałam. Kuźwa cały miesiąc czekam aby dostać głupie 2 dni:-(

Gość gość
Nie ma szans żeby podsunąć mu wniosek z konkretną datą bo w biurze nie ma mnie nikt inny zastąpić wiec musimy się co do tego ugadywać. Ja ide mu na ręke jak tylko mogę i mimo to przez miesiąc nie mogę się doczekać na urlop:-( A skoro zgłaszam ze chce urlop to nie chce go za miesiąc tylko za tydzień. Mam dosyć:-(

Gość gość
Nie wiem co robic, czy powinnam mu wprost zakomunikować ze mi się to nie podoba ze mam takie problemy z uzyskaniem urlopu? To już trwa ponad rok wiec to nie jest jakaś chwilowa sytyacja i mam tego coraz bardziej dosyć. Minęło lato a ja nawet nie wykorzystałam wtedy mojego urlopu:-( co to mam w zimie z niego korzystać>:-(

Gość gość
Powiedzcie mi co ja mogę zrobić w tej sytuacji bo ja już psychicznie wysiadam

Gość gość
chyba odpowiedzialas sobie sama na pytanie- 'mam dosc'. pracodawcy zeruja na takich osobach jak Ty I jesli niczego nie zrobisz, to pewnie nic sie nie zmieni. mysle, ze powinnas postawic sprawe na ostrzu noza- mowisz mu, z wyprzedzeniem, ze w tych dniach bierzesz wolne... I nie przychodzisz do pracy w tych dniach. najlepiej wyslij mu maila- bedziesz miala dowod. nie wyobrazam sobie zebrania o urlop- to sie nalezy pracownikowi jak psu micha. dziewczyno- nie daj sie!

Gość gość
masz prawo do 4 dni urlopu na tzw zadanie, tego nawet nie trzeba uzgadniac tylko poinformowac pracodawce reszta urlopu - pisemny wniosek na ktorym on ma napisac zgoda albo brak zgody

Gość gość
No ja rozumiem ze mi się to należy ale jak się z nim doagadać w tej kwestii? Rzucić mu wnioskiem nie mogę bo wiadomo ze skoro jesteśmy we dwójkę to musimy się doagadywac w tej sprawie ale mnie dobija fakt ze mimo ze mu ide az tak na rękę on moje prośby tak olewa. Az mnie krew zalewa gdy w sprawie urlopu ja muszę się dopytywać i przypominać po 3-4 razy

Gość gość
Zastanwiam się ciagle czemu on to mi robi? Nigdy wczesneij tak nie było, wszystko się zmieniło ponad rok temu i tak jest do dnia dzisiejszego.Wydaje mi się ze należą mi się chociaż jakieś wytłumaczenia z jego strony czemu w obecnej chwili tak trudno uzyskac mi pozwolenie na urlop, co się zmieniło? A jeśli chce mnie zwolnic to niech to zrobi a nie robi takich zagrywek

Gość gość
ma cie w d***e i wisi mu czy będziesz u niego pracować czy nie

Gość gość
weź na urlop na żądanie , każdy ma prawo do 4 dni w roku, możesz odrazu wziąć nawet 4 dni nieprzerwanie i nic ci nie może zrobić

Gość gość
No to jak wezme taki urlop na żądanie to na pewno wstąpię z nim na wojenną ścieżkę. Z drugiej strony mam tego po dziurki w nosie bo mamy jesień a ja mam 17 dni urlopu nie wykorzystanego:-((( Urlop letni 5-cio dniowy miałam DOPIERO w ostatnim tygodniu sierpnia:-( to tez było nieporozumienie bo to już przecież koniec lata. Wczesniej nie mogłam się doprosić:-(

Gość gość
Zależy mi na pracy ale jak mam dalej funkcjonować w takiej pracy skoro nie mogę się doprosić urlopu? Poza tym chciałabym sobie odpocząć a w ciągu roku mam tylko 5 dni urlopu.A potem to tak dzióbię po 1 lub 2 dni w ciągu miesiąca. I jak tu odpocząć od pracy?

Gość gość
powinnas się mu postawić