Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polaków zagranicą rozpoznaję po oczach

Polecane posty

Gość gość

To coś w rodzaju szóstego zmysłu. Mijający mnie na ulicy Polak nie musi mieć plecaczka, dresów, puszki z polskim piwem w łapie, nie musi nic mówić, a i tak wiem, że to Polak. Jest coś takiego w jego spojrzeniu. Odnoszę też wrażenie, że oni też wiedzą, że jestem Polakiem. Też tak macie?

Gość gość
tez tak mam na poczatku ogarnialam po ubraniach ,ale teraz juz Polacy sie ubieraja jak ludzie w kraju ktorym zyja,nie wszyscy czasem az bije po oczach ubranie typowo polskie nie mowie,ze zle ubrani ,ale polsko :P ale twarz a raczej oczy wie sie i juz nie wiem dlaczego i tez mam wrazenie ,ze ta osoba tez wie,ze jestem polka

Gość kroleekof
po oczach? raczej po rozlazłych/wytapetowanych/zakazanych mordach, tlenionym sianie na głowie oraz najtańszych/tandetnych ubraniach. nie wspominając oczywiście o zachowaniu. na szczęście rodacy mnie nie rozpoznają. to byłaby dopiero hańba. :D🖐️)))

Gość gość
Powyżej - buhaha coś w tym jest, tlenione siano na głowie i białe kozaczki. Odezwie się swoim twardym, parszywym akcentem i już wiadomo. Nie rozpozna się po twarzy przy klasycznych rysach.

Gość gość
Tepe spojrzenie rodaka jest bardzo charakterystyczne.

Gość gość
Dlaczego Polacy zagranica noszą sportowe ubrania na codzień?

Gość gość
Bo uprawiają sport :D

Gość gość
Swój , swojego zawsze pozna :D

Gość gość
Juz przestancie szerzyc te durne stereotypy, bo to nudne. Akurat Pl zagranica uieraja sie lepiej i z wiekszym smakiem niz rodowici mieszkancy. Sa odstepsta, ale to mniejszość. A po czym poznań Polaka?Po tym, że zagląda w okna mieszkań hahaha;);). Ale nie ma w tym nic złego. Więcej dystansu ludzie, do siebie!!!!

Gość gość
Tak, zaglądają-zgubiłam literę.;)

Gość gość
Ja tam nie patrze jak wygladaja, ale co soba reprezentuja. I jestem dumna ze jestem Polka. Polacy sa pracowici, radza sobie fajni z humorem no w ogole naj. I to dotyczy generalnie Slowian - zdolni, zahartowani na niewygody, ciepli, nie to co ci Angole, Skandynawowie czy Niemcy, cieple kluchy....

Gość gość
Ja tam leniwych i tępych też znam

Gość gość
Dokładnie. Niemcy i Holendrzy są mega sztywni i pozbawieni głębszych emocji-wiecznie te same miny, nigdy nie wiesz co tak naprawdę myślą. Polacy, chwalmy siebie bo na to zasługujemy;). O sobie trzeba zawsze najlepiej mówić;);).

Gość kroleekof
nie powielam żadnych stereotypów🖐️ mogłabym pisać godzinami o cechach charakterystycznych, zachowaniach i wyglądzie polaków za granicą, a w moim przypadku w Irlandii. 90% z nich to ludzie pochodzący z wiosek, blokowisk, nizin społecznych, czy też patologii i nie ważne jakby się wystroili; co jest swoją drogą przykre, że synonim polaka za granicą to biedak; zawsze ale to zawsze rozpoznasz rodaka po zachowaniu. nie piszę o skrajnych okolicznościach, ale o prostych sytuacjach, typu kolejka w sklepie. rzecz oczywista spotkałam również ludzi na poziomie, kulturalnym zachowaniu. ale jak napomniałam w poprzednim poście - twarz - genów nie oszukasz:classic_cool:🖐️

Gość gość
Pierwsze słyszę, żeby elyta zazdrościła strojów ;)

Gość gość
kroleekof Ty patrzysz na jakies drugo czy trzeciorzedowe sprawy... Cytujac mistrza "...siegaj, gdzie wzrok nie siegnie, lam czego rozum nie zlamie..." Skoro zostal wywolany temat oczu.....a oczy sa zwierciadlem duszy...to ja tak wlasnie postrzegam ludzi, i wlasnie tez naszych rodakow. Wiesz te inne sprawy zajezdzaja mi jakims snobizmem. Nawiasem mowiac, gdybys co rusz natrafiala na Polaka- wlasciciela Ferrari to co - czulabys sie jakas lepsza?? :-)

Gość gość
kroleekof, to dziwna ta Irlandia. Gdzie ja mieszkam, Polaków można poznać właśnie po ładnym ubiorze. Kobiety są zadbane, eleganckie i faceci też. Aż miło popatrzeć. Odróżniają się w ten sposób właśnie, poprzez elegancję. To tujtejsi chodzą w dresach i im to wisi co ubierają. Przestań sypać stereotypmi i ludziach z "nizin" społecznych, wiosek czy blokowisk. Typowo w PL stylu, obrabiasz rodakom duuupę. Wstydź się! Cieszę się że nie mieszkam pomiędzy takimi typami jak Ty.

Gość gość
A ja powiem tak- pracowałam w Belgii w sortowni paczek. Pracowąłam z Belgami a także z Niemcami i Holendrami (miasto przygraniczne). Byli także Czesi, Słowacy. I wiecie co? Najfajniej pracowało się na zmianie z Polakami. Super się gadało, spędzało czas. Dziewczyny pokazywały na telefonach zdjęcia swoich chłopaków, czasem dzieci. Inni byli tak na dystans...Nie tylko od nas- Polaków, ale także od swoich rodaków.

Gość kroleekof
podchodzisz do sprawy z perspektywy pseudo(w twoim rozumowaniu) romantycznych bzdur, ubzdurałaś sobie cytuję: 'rodzaj szóstego zmysłu' który tak naprawdę, przekładając twoją wyobraźnie na rzeczywistość nie istnieje. :D bo co innego postrzegać indywidualną osobę, a całkowicie innego, grupę ludzi, a tym bardziej hordę rozwścieczonej/zdesperowanej/UBOGIEJ patologii, którą z PRZYKROŚCIĄ zaobserwowałam na ulicach europejskich miast. nie tylko irlandzkich🖐️

Gość gość
Sama mieszka w mieszkaniu z socjalu z dzieckiem brudasa, taka to snobka

Gość gość
Jesteście idiotami. Obrażając Polaków obrażacie również siebie. Ja nie widziałam od 5 dobrych lat kobiety w białych kozaczkach i tlenionych sianowatych włosach. Dziwne...

Gość gość
No ja też rzadziej widuje taki styl... Zółte siano na głowie to również hit sezonu u angielskich wieśniar

Gość kroleekof
- czysta złośliwość. twoje słowa nie robią na mnie żadnego wrażenia🖐️ ))) nie piszę o żadnych białych kozaczkach(???) publika na kafeterii, jak rozumiem - emigranci, nie utożsamia się z żadnym przeze mnie opisanym zjawiskiem .jest to całkowicie zrozumiałe, ciężko jest się przypisać do jakiejkolwiek patologii :D🖐️

Gość gość
Powyżej - widujesz tylko takich bo w takim towarzystwie się obracasz.

Gość gość
ja tez potrafie rozpoznac Polakow. panowie zazwyczaj plaskie glowy wygolone na krotko, czesto styl 'sportowy' lub jeansy I czarne skorzane buty do garnituru. z paniami troche trudniej, ale czesto okragla twarz I to cos, w sumie w obu przypadkach, co po kilku sekundach sprawia, ze wiem, ze to 'nasi'. I bardzo, BARDZO czesto- smutne twarze.

Gość gość
Czyli jednak tak masz jak napisałam.

Gość gość
A ja mysle ze kroleekof i tym podobni po prostu Polakami nie sa. Sa owszem polskojezyczni... i ich rola jest wpedzanie nas w kompleksy ...typu : my Polacy jestesmy gorsi, brzydsi, biedniejsi, glupsi. Komus niestety bardzo zalezy zeby nas zniszczyc...fizycznie, duchowo, wlasnie tak....

Gość gość
Morda w ciup i gniew w oczach

Gość gość
wyczuwam teorie spiskowa...napisz do macierewicza