Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość singro

Pytanie do DDA

Polecane posty

Gość singro

Mam jedno małe pytanko. Właśnie zaczynam pracę nad dość mądrym poradnikiem dla DDA, taki wstęp przed pracą z psychologiem i w grupie. W książce podkreślają znaczenie dziennika, ja zawsze chciałam prowadzić coś takiego, ale było mi głupio, traktowałam to jak fanaberię. Dziś zaczęłam. Nie mam problemów z pisaniem, ale... Do rzeczy. Wiedziona jakimś dziwnym impulsem przeszukałam szuflady i zgromadziłam: Zeszyt akademicki w twardej oprawie Długopisy, ołówki, gumkę. Kolorowe cienkopisy i kredki Dziurkacze ozdobne Stempelki I nie pomaga wmawianie sobie, że ważne rzeczy będą na kolorowo, że względy praktyczne... Zazwyczaj piszę jak kura pazurem. W dzienniku cyzeluję każdą literkę. Wiem, że tylko ja będę czytać ten dziennik. A mimo to MUSI być piękny, ozdobny jak średniowieczny rękopis. I tu pytanie - o czym to może świadczyć? Pragnienie piękna? Perfekcjonizm? Egoizm?

Gość gość
szukasz dziury w całym.

Gość singri
A co to ma do rzeczy? Mam 30 lat, trzyletnie dziecko. Tak, jestem trochę dziecinna. Może za szybko musiałam dorosnąć...

Gość gość
DDA to usprawiedliwienie lenistwa, nieudolności i wybierania złych facetów z własnej głupoty!!!

Tak, oczywiście. To lenistwo sprawia że zamiast spać (rano do roboty) piszę dziennik i wypełniam ćwiczenia. To głupota skłania mnie do rozplątywania tego kłębka złych doświadczeń, jaki w sobie noszę. Przykład? " Nie zasługujesz na to. Jesteś gorsza, bo przez ciebie matka pije. Wystarczy że cię zobaczę i już mam humor zepsuty" Ale oczywiście Ty, gościu z 22:44 wiesz lepiej...

Gość gość
moja rada żyć w luźnym związku i zakładać gumkę!! nie ma problemów dziedziczenia złych genów i płodzenia durnych potomków

Gość gość
nie ma mądrych poradników dla dda a ty lepiej idź na kasę do tesco, zarobisz pare groszy a tak durna jestes i durnota się zajmujesz jaki poziom może mieć osoba z kafeterii, która zadaje tak głupie pytania

A jaki poziom ma osoba, która wygłasza takie komentarze? Za kasę w Tesco podziękuję, lubię swoją pracę i zarabiam więcej (skąd teoria że potrzebuję "paru groszy"?). I jak siedzenie osiem godzin na kasie ma poprawić moją inteligencję?