Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki syrop na kaszel można zażywać bedać w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jestem przeziębiona , mam męczący kaszel, z tego co się doczytałam to w ciąży można zażywać syropy ziołowe np. z babki ale już na ulotce jest napisane że zawiera etanol i nie powinno się go zażywać, co mogę? i co brałyście w ciązy na przeziębienie, jak na razie ratuję się herbatą z cytryną i miodem, a na wieczór czosnek, trochę pomogło , na ból gardła i katar przeszedł prócz kaszlu

Gość gość
te z babki czy prawoślazu z pewnością tobie nie zaszkodzą. A jeśli nie chcesz syropów to pij zioła- tymianek, majeranek, babka, prawoślaz. Tylko doczytaj sobie co jak się parzy/gotuje.

Gość gość
zrób sobie syrop z cebuli

Polecam syrop z cebuli z ząbkiem czosnku i cukrem :) mi pomagal znakomicie bo przeziębienia w ciąży od listopada do lutego łapałam przynajmniej raz w miesiącu :(

Gość gość
Drosetux mozna. I mozna flegamine - jak byłam w ciąży to ginekolog powiedział ze mniej zaszkodzę jakwypije flegamine niz jak bede ciagle kaslac.

Gość gość
prenalen ;) uzywalam i pomogl .

Gość gość
Oczywiście powinnać to ze swoim lekarzem skonsultować, ale mój powiedział mi, że w ciąży bardziej niebezpieczny jest kaszel, niż syrop i mam brać wszystko co pomaga. Piłam syrop Supremin w dawce dziecięcej, bardzo pomogał. Ale mówię, ja zrobiłam to za zgodą lekarza.

Gość ewewe25
ja też używałam prenalen-to typowy syrop dla kobiet w ciąży, ale mi nie pomógł. Na gardło mogę Ci jedynie polecić płukanke z przegotowanej bardziej niż ciepła wody z dwiema łyżeczkami soli (na pół szkl. wody), płucz ok 3 razy dziennie tym roztworem gardło. Mi zawsze pomaga, ale stosuję to, jak tylko poczuję, że coś zaczyna się dziać.