Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem

Ważne błagam wejdzcie !

Polecane posty

Gość załamana jestem

dwa dni temu byłam u dentysty miałam zatruwanego zęba dostałam tą" trutke " i ból był okropny boże masakra wyłam jak "bóbr" po ok. 2 h przeszło i nie boli jest ok jednak dziś po 2 dniach ide na wyciągnięcie "trutki" i bardzo boje się czy to będzie tak boleć jak ostatnio ? wie ktoś ? jak tak to nawet nie ide bo nie zniosę tego bólu ! co dentystka będzie mi robić jak wyciągnie "trutke" proszę o odpowiedzi, za co bardzo dziękuje .

Gość gość
Zapytaj dentystki - ona będzie lepiej wiedzieć. Zatruwa się zęby w różnych celach. I poproś o znieczulenie.

Gość gość
masz juz zab zatruty, nie powinno boleć, no chyba że czeka Cie kanałówka to róznie moze byc, ale mozesz od razu poprosic o znieczulenie

Gość jestem załaman
Zapytam na pewno , dziękuje za odpowiedzi. A jest może ktoś kto był na wyciąganiu" trutki" i może się wypowiedzieć ?

Gość pawcio28
yhm, prawdopodobnie miałas zgorzel w zębie, dlatego aż tak Cię bolało, nawet po włożeniu trutki/lub zwykła próchnica aż do korzenia. Dlaczego nie podano Ci znieczulenia? Przy następnej wizycie prawdopodobnie będziesz miała czyszczone kanały, nie powinno boleć bo zostaly one już zatrute. Jednak, gdy stomatolog będzie czyścił Ci te kanały może dotykać miejsc, gdzie nerw nie został całkowicie zatruty. Wtedy jeszcze raz może włożyć trutkę. Równie dobrze ząb już teraz dokładnie się 'zatruł' i od rrazu da Ci normalne wypełnienie i po sprawie. Mimo wszystko boleć już tak nie będzie, nie powinno- bo po to jest ta 'trutka'. Spokojnie!!!;)

Gość załamana jestem
PAWCIO28 ... No właśnie nie wiem dlaczego nie dostałam znieczulenia , znajomi też dziwili się ból naprawdę był okropny chciałam umrzeć :-( No mam nadzieje że dziś boleć nie będzie bo nie zniose tego. Dziękuje Ci bardzo za odpowiedz i pozdrawiam :-)

Gość gość
Poproś o znieczulenie od razu. Ja zawsze miałam leczone żeby bez znieczulenia. A teraz jeden tak mnie boli, jak coś się przy nim robi, że wytrzymać nie mogę. Nie wiem, czy jest tam coś bardziej unerwione, czy co. Ale od razu już proszę o znieczulenie. Ewentualnie czasami dentysta chce sprawdzić, czy ząb reaguje, to zaczyna bez, ale, jak tylko poczuję ból, daje znieczulenie.

Gość gość
niemozliwe jest to że po dwóch dniach miałaś iść na wyciągnięcie trutki ! najmniej tydzień czasu się ją trzyma w zębie !!