Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podejrzana sprawa

Jestem zbyt podejrzliwa czy kobieca intuicja sie odezwała

Polecane posty

Gość podejrzana sprawa

Od około dwóch miesięcy zauważyłam, że mój mąż dziwnie sie zachowuje...niby nic się podejrzanego nie dzieje w naszych codziennych relacjach, nawet widzę że stał sie bardziej pomocny w domu, w końcu zaczął pomagać w odrabianiu lekcji naszej córce...a i częściej "zajmuje się" mną... Tylko jest mały szczegół...nie daje mi to spokoju i wręcz popchnęło mnie to do paskudnego zachowania jak sprawdzanie jego kompa służbowego i telefonu. Wszystkie połączenia puste, brak sms-ów, a w komputerze firmowym czysta historia. Jak wracamy do domu to niby nic się podejrzanego nie dzieje ale przed każdorazowym wyjściem na siłownie - czyści dokładnie telefon służbowy ( wychodzi wtedy np. na balkon) skąd to wiem, ? bo wiem ile telefonów przez te 10 lat pracy w korporacji i sms-ów odbierał, czasem nawet ja mu odpisywałam a on dyktował treść..a teraz hmmm...jak dla mnie to podejrzane - czyżby tutaj dała o sobie znać kobieca intuicja ? czy jednak bujna wyobraźnia?

Gość gość
to idź za nim na tą siłownię

Gość gość
witaj, czy próbowałaś z nim porozmawiać na ten temat? tylko bez przyznania się że spr.jego osobiste rzeczy bo wtedy klapa:/

Gość gość
czy on ten służbowy telefon zostawia w domu idąc na siłownię? bo nie bardzo rozumiem dlaczego akurat wtedy go "czyści"

Gość gość
Telefon zostawia w domu i "sprząta przed wyjściem", do tego rzuciło mi sie w oczy jeszcze jedno telefon jest zawsze wyciszony. Nie rozmawiam z nim o moim spostrzeżeniu, na razie pozostaje czujna ... Nie ma szans abym razem z nim poszła bo na siłownię- tę samą - chodzimy na zmianę , ktoś musi zostac z dziećmi a rodziny tutaj na miejscu nie mamy , sąsiadki nie chcą za bardzo przyjśc na te 2 godziny, wczoraj mu zaproponowała, że może namówię koleżankę aby przyszła do naszych dzieci to pójdziemy razem, ale na poczatku powiedział OK! jednak po chwili dodał - wiesz co..wolałbym pójśc tam z P...( kumpel z klatki )..

Gość gość
Piszé powaznie- wynajmij detektywa, niech za nim pochodzi. I NIGDY sie do tego nie przyznaj. Brawo za intuicjě.

Gość gość
ja bym jednak zorganizowała opiekunkę na 2 godziny i wpadła na tę siłownię ze słowami: kochanie zrobiłam ci niespodziankę :) albo sie upewnisz, że byłas zbyt podejrzliwa, albo...

Gość gość
na pewno jest coś na rzeczy,facet niestety daje ci sygnał faktycznie wynajmij detektywa;okresl dzień,godz a w ogóle on dochodzi do tej siłowni?

Gość gość
powiem ci, że intuicja rzadko nas, kobiety zawodzi, raczej boimy się następstw, czyli podjęcia decyzji po tym, jak sie przekonamy, że nas nie zawiodła

Gość gość
1138- wymyśliłabym coś,co byłoby nie na telefon...pomyśl albo chciałaś uslyszeć teraz bo musisz dac odp albo ....

Gość gość
".a i częściej "zajmuje się" mną..." x takie zachowanie w połączeniu z czystym telefonem, to najczęściej nie tylko sygnał, ale fakt zdrady

Gość gość
"1138- wymyśliłabym coś,co byłoby nie na telefon...pomyśl albo chciałaś uslyszeć teraz bo musisz dac odp albo .... " x o co ci chodzi? ale bełkot

Gość gość
Moja przyjaciółka też bagatelizowała sygnały męża,a potem dowiedziała się,że jej mąż prowadził podwójne życie od 10 lat, Wyleciał z hukiem z jej życia,niestety należy do kobiet ,która nie daje szans A czy ty dałabyś? odpowiedz sobie

Gość gośćhmm
Hej.... W moim przypadku intuicja okazała się niezawodna. Nauczylam sie jej nie lekcewazyć. Okazalo sie, ze moj wypisuje z innymi! Niby nic powaznego, nie zdradzil itp. Dzieki temu, ze w pore go rozszyfrowalam - z pomoca psychologa udalo sie postawic nasz zwiazek na nogi. Gdyby nie dziecko, pewnie teraz nie bylibysmy razem.... Dlatego autorko nie lekceważ tego co podpowiada serce! Intuicja czasem mowi więcej niż obiektywna ocena sytuacji...

Gość gość
Nie chcę pochopnie działać, najpierw sprawdzę go na siłowni. Jestem z natury optymistką i nie chciałabym wyjść na jakąś głupią zdesperowana kobietkę, która kontroluje swojego męża, jeśli jest coś na rzeczy ( a tutaj już przestaje być miła ) muszę "nazbierać" dowodów aby potem pomachać mu ręką na pożegnanie- ale zanim to zrobię uzbroję sie w cierpliwość ...muszę zachować spokój ...

Gość gość
najpierw sobie odpowiedz, czy jestes gotowa na pożegnanie...

Gość gość
Nie działaj pochopnie.Może to dopiero w powijakach...możesz to zakończyć,przerwać,albo zbieraj dowody.Bądż dyskretna.Nie miej wyrzutów sumienia,działaj.

Gość gośćhmm
Dokładnie.. lepiej go nie wypytuj , tylko badz mila jak zwykle, aby nie wzmożyć jego czujności. Mam tylko nadzieje, ze okaze sie, ze nic nie kombinuje.... Gościu; po co ma sobie najpierw odpowiadac na takie pytanie???? Czy jest gotowa na pozegnanie?? Czyli co sugerujesz, aby żyła w niewiedzy??? Toksyczny zwiazek to najgorsze zło...

Gość gośćhmm
Może sprobuj kiedyś (kiedy wyczujesz, że nie miał kiedy kasować historii smsow) , spytac czy mozesz zadzwonic np do mamy , bo zapomnialas swojego telefonu. Rozmawiajac z mama, odejdz gdzies aby Cie nie widział?? U mnie tak wlasnie wpadl moj màż. On ma blokady (hasla na telefonach) - kiedys poprosilam aby puscil bajke malemu ze swojego tel... wyszedl na chwile - i wtedy porwierdzily sie moje najgorsze przeczucia ;/ Wiem, ze to okropne tak kogos sprawdzać ;(( Mi rece drżały jak szalone...

Gość gość
"Czyli co sugerujesz, aby żyła w niewiedzy??? Toksyczny zwiazek to najgorsze zło... " x nie sugeruję - pytam wprost, czy jest gotowa na pożegnanie czy niektórym naprawde tak trudno jest zrozumieć proste rzeczy? boziuuuuu.....

Gość byla cwana zona
zbieraj dowody na spokojnie i nie dawaj po sobie poznac, ze czegos sie domyslasz

Gość gośćhm
Rozumiem rozumiem :) Mysle, że na pozegnanie nikt nigdy nie jest gotowy... tym bardziej jeśli nam na kimś zależy... Jeśli jednak autorka odkryje, ze màż zdradza- to ta gotowość pojawi się bardzo szybko. Choć na moje to raczej nic poważnego bo wciàż dba o żone i dzieci... nie oddalił się emocjonalnie... Przyczyn jego zachowania może być wiele...

Gość gość
Opisz nadal co na męża znalazłaś i jak ,bo dobrze wiedzieć jak tych gagatkow sprawdzać jak coś się podejrzewa