Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kombinezon niemowlęcy pomocy

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny potrzebuję waszej pomocy. w tym / nastepnym tygodniu bede rodzic i wobec tego potrzebuje porady. planuje karmic dziecko piersia chociaz nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale bede musiala kupic mojej małej kombinezon na zimę i teraz pytanie - jaki rozmiar? 68? 74? cos tego typu http ://www.51015kids.eu/ niemowlak-0-2-lat/produkt/kombinezon-niemowlecy-5a2710?c=4126#productDescription

Gość gość
w linku musialam zrobic spacje bo krzyczalo ze spam

Gość gość
wczoraj w pepco widzialam fajne kombinezony na twoja niunie, moje dziecko mialo 55 cm jak sie urodzilo a kombinezon byl na 62 cm i bylo ok

Gość jawerty
Kup śpiworek. Taki kombinezon który zamiast nóżek ma śpiwór dla takiego maluszka będzie idealny. Myślę że rozmiar 62 będzie optymalny. Ja rodziłam w maju i kupiłam 68. Pamiętaj, że często rozmiarówka kombinezonów jest zawyżona.

Gość gość
62? nie utopi się mój miał 56 i pływał a urodził się z długością 57cm ;/

Gość gość
na 62 to ja kupilam ombinezon na wyjscie ze szpitala ;/ a zima troche jednak potrwa i sory ale watpie ze kombinezon na zme 62 bedzie dobry do lutego;/

68 myślę ze będzie ok, ale to tak na prawdę zależy od dziecka no i kombinezonu bo ich rozmiary sa jednak trochę inne. Jak zamowisz to w razie czego można odeslac. Jeśli jezdzicie sporo samochodem to ja polecam takie z możliwością zapięcia nóg osobno albo po prostu z osobnymi nogawkami. Rok temu na zime kupowalam dziecku z lipca rozm 80 w C&A online, ale fakt pierw przymierzal 74 i 86 w sklepie.

Gość gość
moja corka urodzila sie 3,5 kg 15 pazdziernika w tamtym roku.. tez mysalam kupie wiekszy, dluzej ponosi. karmilam piersia i bardzo szybko mala przybierala na wadze, byla mega paczkiem. i wiesz co w 68 sie topila! musialam kupic 62 na zime.

Gość gość
no wlasnie bedziemy duzo jezdzic do naszych rodzicow wiec spiworek niestety nie sprawdzi sie kompletnie.. kurcze nie wiem jak ta rozmiarowka z tego 5 10 15 orientuje sie moze ktoras z Was? no niestetty jak sie mala urodzi t nie bede miala jak z nia pojechac zeby kupic i mierzyc jej w sklepie wiec bede musiala to zalatwiac w taki sposob :(

Gość gość
ale jak Ci się dziecko urodzi to będziesz wiedziała jak duza jest. Moja miała się urodzić 3200 a urodzila się 3900 i z rozmiaru 56 szybko przeskoczyla na 62 a potem w przeciągu kolejnych 2 miesięcy nosila już 68. Także radze Ci wybrać kombinezon tak w okolicy grudnia jeżeli ten zacznie się robic przymaly co już masz to zamówisz sobie kolejny poczekasz tydzień i będziesz miała :)

Gość gość
tez myslalam ze tak bedzie okej ale niestety ten co mam jest typowo jesienny wiec juz w ciut mroźniejsze dni nie będzie dobry:(

Gość gość
No to przecież możesz go kupić np za miesiąc a nie zanim dziecko się urodzi. Wtedy juz bedziesz miała mniej wiecej orientacje jaki rozmiar bedzie dobry.

Gość gość
A dlaczego taki typu śpiworek się u Ciebie nie sprawdzi? Takiemu maluchowi to ciężko nózki powkładać w nogawki.

Gość gość
spiworek bedzie mi ciezko w nosidelku zapiac. no moge moge po prostu na razie poszukuję rady.....

Gość gość
domyślam się, że jak autorka jeździ autem to dziecko będzie w foteliku to jak miałaby pasy zapiąć ? Chociaż jak daleko jeździcie to będziesz chyba zdejmować kombinezon, bo jak w puchowych kurtkach masz zamiar jeździć ?

Gość gość
ale w tych śpiworkach są dziurki na pasy. Nie widziałyście takich nigdy?

Gość gość
35 km to nie jest daleko wiec raczej nie bede dziecka rozbierac... druga sprawa spiworki mi sie nie podobaja wiec odpadaja z tego tez wzgledu...

Gość gość
Twój wybór. Kup taki, który chcesz. Zobaczysz jak się sprawuje. Nim powkładasz mu nózki to będziesz cała spocona. Wygląd nie wszystko, wygoda Twoja i dziecka przede wszystkim. To jest też oszczędność czasu. "Wrzucisz" dziecko do tego i lecisz do lekarza...

Gość gość
Ja rodziłam we wrześniu i miałam dla córki na zimę kombinezon z nogawkami i jakoś nie przypominam sobie żeby jakoś strasznie ciężko było ja do niego wsadzić :)

Nie kupuj kombinezonu dla takiego maluszka tylko śpiworek żeby dzieciak miał rączki i nóżki skulone bezpiecznie ja miałam taki ale oczywiście używany za 40zł kupiłam, góra fajnie się ściąga sznurkiem otulając głowę i dziecko jest w takim "kokonie" http://www.pinkorblue.pl/Foteliki-samochodowe/Spiworki-do-fotelikow/ODENWAELDER-Spiworek-zimowy-do-nosidelka-Mucki-kolor-zielone-jablko-11440-2-545.html?adword=Google/PLA&RefID=SEM_400&gclid=CjwKEAjw2f2hBRCdg76qqNXfkCsSJABYAycPmfIItdQY1g_CIr-IJtN2QrqIHJA1MSzraUw2xlJoaRoCwTLw_wcB

Gość gość
no wlasnie wszystkie znajome ktore maaja dzieci mowia ze nie mialy z kombinezonami problemow....

Gość olamonolablus
A jaki kupujesz fotelik? Bo ja w ógóle kombinezonu na początku nie kupowałam, miałam fotelik maxi cosi ze spiworkiem o taki: http ://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg6%2F7710%2Fimag0381x.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.babiniec-cafe.pl%2Fviewtopic.php%3Ft%3D32770&h=3264&w=1840&tbnid=j6dKIYzAtY39yM%3A&zoom=1&docid=NP7Z-zEyHDrBDM&ei=g7w_VIeEOKr9ywOF4YDwBA&tbm=isch&ved=0CEUQMygbMBs&iact=rc&uact=3&dur=632&page=1&start=0&ndsp=53 ( miedzy http a kropkami spacja jest, musisz skasować) i to się sprawdziło super, zwlaszcza w samochodzie bo dziecko sie wygodnie rozpinało i w samochodzie nie było mu goraco, a było bezpiecznie przypięte bo sa tam w srodku otwory na pasy. Naprawde polecam, świetna sprawa. Rodziłam 31 października a taki prawdziwy kombinezon kupiłam chyba dopiero w połowie grudnia, w ogóle mój mały całą zimę w tym spiworku przejeździł

Gość gość
na razie nie kupuję bo mam maxi cosi cabriofixa od bratowej na wyjscie pozyczyc a później kupię zapewne takki sami. nie mogę coś otworzyć fotki, noo ale w każdym razie ten zielony kokon ktory podeslala ktoras z dzewczyn to totalna beznadzieja bez wyglądu...

Gość olamonolablus
wejdź na strone maxi cosi i zobacz spiworki do ich fotelików. Poza wyglądem jest jeszcze jedna sprawa, w zasadzie chyba najważniejsza: bezpieczeństwo. dziecko w czasie podrózy musi być dobrze przypięte pasami. W kombinezonie tego nie zrobisz z takim dzieciątkiem bo ono ma krótkie rączki i w razie wypadku jest ryzyko że się wyśliźnie z pasów jeżeli zapniesz je w kombinezonie. No chyba że planujesz do każdej podrózy dziecko w samochodzie rozbierać.

ja podesłałam kokon :) u nas się sprawdził, bo dziecko było płaczliwe, kolki śmolki i tak skulone uspokajało się no i otwory na pasy rewelacja tylko że mój kokon był z miłego, a nie śliskiego materiału i nie widzę sznurka do ściągania. Każda co innego mówi :P dziewczyna zamotała się już pewnie :)

Gość gość
no ja juz naprawde nie wiem osoby z mojego otoczenia mowia ze kombinezon jest bezproblemowy, a tutaj kazda cos od siebie....... kwestia i tak najbardziej rozchodzi sie o rozmiard;