Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zajmie mi zwiedzanie Warszawy?

Polecane posty

Gość gość

witam, jutro mam dzień wolny i postanowiłam wybrać się z dziećmi do Warszawy, jesteśmy z Krakowa, dzieci stolicy nie widziały jeszcze (mają 6 i 10 lat) , mam ograniczony czas i budżet, będziemy w Warszawie koło 9 rano zwiedzać możemy do 18 czyli mamy 9 godzin, słyszałam,że najbliżej dworca są pałac kultury i nauki i złote tarasy , co jeszcze jest w pobliżu? a jeszcze chciałabym pokazać im metro (wszystkie linie i stacje) czy starczy nam dnia?

Gość gość
ah te wakacje polskie i to planowanie tu tu na kafe tematy to zawsze bezadzieja i forsy nigdy i tak sie nie ma wiec moze namiot przy drodze postawcie i przestancie ludzi zadreczac beznadziejnymi pytaniami 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
metro jest przy pałacu kultury więc blisko, nie musisz wysiadać na każdej stacji żeby im każdą pokazać możesz się na przykład przejechać od pałacu kultury do końca i z powrotem czyli np. do młocin i z powrotem, stacje jak stacje nie ma tam czego oglądać

Gość gość
autorko, naprawdę to stolica jest w Krakowie, zazdroszczę Ci kotku że mieszkasz w Krakowie

Gość gość
dzieciom chcesz zafundować złote tarasy jako atrakcje? Hmm, to w krakowie nie ma galerii handlowych? Niezłą porę roku sobie na zwiedzanie wybrałaś na zwiedzanie z dziecmi Na dokładkę stalinowski pałac, z ktorego nic nie zobaczycie w czasie takiego deszczu i mgły, sklep, ktorego tylko architektura ładna, ale to z zewnątrz trzeba oglądać, i podziemna kolejka. Niezłe atrakcje :D

Gość gość
autorko zabierz Lecha i Maryśke i zostaw ich w stolycy

Gość gość
ja bym na Twoim miejscu pojechał na starówkę , wystarczy pojechać metrem z centrum do stacji ratusz arsenal a stamtąd tramwajem jakimkolwiek jeden przystanek w stronę pragi , mało czasu Ci to zajmie a dzieci przy okazji się metrem przejadą

Gość gość
nie wiadomo jaka jutro się trafi pogoda, wczoraj było pięknie i słonecznie, dzisiaj nadal jest ciepło. Mogę wydać 200zł na bilety, jedzenie, pamiętaki. Namiot przy drodze hehe my wracamy do Krakowa tego samego dnia

Gość gość
ile przystanków ze stacji Kolumna Zygmunta do stacji Zamek?

Gość gość
czyli odradzacie pałac kultury, dobrze, kupie nam bilety całodniowe - około 20 zl, za obiad zapłacimy pewnie z 40-50 zl , to zostaje jeszcze 130 na atrakcje, o Pradze slyszalam kiepskie opinie, a poza tym to za daleko, metro od palacu kultury, ok to przejedziemy się do Młocin skoro tak radzisz, starowka może tak, chociaż u nas tez jest stare miasto , rynek, wiec nie wiem czy dla dzieci to będzie atrakcja

Gość gość
proponuje po przyjezdzie zatrzymac sie gdzues na stacji lub przy stacji na jakies jedzenie potem sie przejsc kolo palacu kultury zobaczyc tam park itp przejsc na druga strone na marszalkowska i prowadzi prosto swietokrzyska na stare miasto i nowy swiat - tam kilka godzin na pewno jakas kawiarnia pamiatki na koniec wracac metrem prosto na stacje

Gość gość
w Pradze Hradczany zobacz

Gość gość
pokaż dzieciom hotel w którym spał Obama

Gość gość
za bilety zapłacisz 30 zł, bilet dobowy normalny na 1 strefę bo na 2 strefę Ci nie potrzebny kosztuje 15 zł a ulgowy 7,5 zł

Gość gość
idźcie na grób Popiełuszki

Gość gość
autorko tematu: czy wiesz że na dworcu w Warszawie nie wysiusiasz się za darmo?

Gość gość
sama dzieci wychowujesz kotku?

Gość gość
zajmie Ci 8 godzin 12 minut i 19 sekund kotku

Gość gość
Centrum nauki Kopernik odwiedź koniecznie, dzieciom sie spodoba. No i obowiązkowo starówka. Pałac kultury, wjedzcie na gore zobaczyc panoramę.

Gość gość
Wiem gdzie jest darmowa toaleta publiczna nie martwcie się :) centrum nauki Kopernik jest daleko i nie ma bezpośredniego dojazdu nie wiem czy tam trafimy, mam męża ale on siedzi w pracy

Gość gość
nie jesteś zazdrosna o męża ? Ty kotku w Warszawie a mąż z koleżanką z pracy figluje; gdzie można kotku za darmo siusiać w Warszawie?