Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siku i płacz

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale do pediatry mam na jutro a na pogotowie jechać mogę po 18. Mam problem z córcią ponieważ od wczoraj wieczorem jak robi siku to płacze, że ją boli, ma 2 latka. Jak siada na nocnik to popuści i zrywa się z płaczem. Jak ma pieluchę to kładzie się i wiszczy u też nie za wiele robi bo praktycznie ma sucho. Nie jest odparzona. Czy to najprawdopodobniej jest infekcja ? Widać, że ją boli mocno i nie udaje. Czy jak coś to leczy się to antybiotykiem czy szykować się na hospitalizacje ?

Gość gość
Pewnie infekcja dróg moczowych. Dostanie leki. "Jak ma pieluchę to kładzie się i wiszczy u też nie za wiele robi bo praktycznie ma sucho." A tu o co chodziło?

Gość gość
chodziło mi o to, że z nocnika wstaje i płacze jak tylko zaczyna lecieć, a jak ma pieluchę to kładzie się na podłodze lub łóżku i również jak popuści to płacze, a w pampersie ma sucho tzn. nie robi siku do końca. Dużo pije więc wiem, że w pęcherzu na 100 % coś jest.

Gość gość
możesz podać córce wit. C w dużej ilości, nie zaszkodzi, a może ulży troszeczkę. Ja bym na twoim miejscu nie czekała do jutra, tylko po 18 pojechała na pogotowie. Jeśli córka wstrzymuje mocz, to może narobić sobie większych problemów. Nie męcz jej do jutra.

Gość gość
najgorsze, że nie ma czym w tym wszystkim pomóc, bo przy gorącze podałabym leki i by przeszło, a to ją ciągle boli.

Gość gość
Przy problemach z pęcherzem to tak własnie jest -boli i jest wrażenie pełnego pęcherza a nie mozna się załatwić. Nie ma co czekać idź na pogotowie jak pisałaś.

Gość gość
tak wiem nie będę czekać.