Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lizanne 83

Obiady

Polecane posty

Gość Lizanne 83

Dziewczyny czy gotujecie obiady codziennie, my z mężem pracujemy , obiad gotujemy na 2 , 3 dni, oprócz pracy ja dorabiam , mamy 15 mieś dziecko jeszcze obowiazki domowe , palenie w piecu itp, mało czasu na to gotowanie ale jakoś gotujemy , jak to u was wygląda gotujecie wy, jecie na mieście czy może mama lub teściowa?

Gość gość
gotujemy bo taniej ale tez na dwa dni

Gość gość
gotuję praktycznie codziennie. W niedziele jeździmy na obiad do babci. W poniedziałki gotuję zupy na 2-3 dni bo córka uwielbia, a resztę dni mam drugie dania robię codziennie.

Gość gość
Gotuję najczęściej na dwa dni, czasami na jeden. Zup nie gotuję prawie nigdy, tylko drugie danie. Nie wyobrażam sobie jedzenie w jadłodajniach serwujących domowe jedzenie, bo jadłospis najczęściej jest tam mało zachęcający

Mam dużo wolnego czasu, więc gotuję codziennie. Ale rozumiem, że nie każdy jest w tak komfortowej sytuacji, gdy ma się na głowie pracę, cały dom, dziecko i inne obowiązki to rzeczywiście wygodniej jest przygotowywać jedzenie na 2-3 dni.

Gość gość
Oboje z mężem pracujemy, w omu jesteśmy ok. 17:00 i dlatego obiady gotuję na zapas i mrożę. Codziennie gotujemy dodatki typu kasze, makarony itp. Codziennie warzywa. Mrożę też poporcjowany rosół - baza do zup. Jedynie w weekendy gotujemy na bieżąco i czasem jakieś szybkie danie (np. makaron z brokułami, czosnkiem i oliwą). Gdy była w domu z małym dzieckiem, to zwykle gotowałam na bieżąco.

Gość gość
Ja jem u tesciowej, bo ona i tak gotuje dla kilku osob.

Gotujemy zawsze obiad na jeden dzień :) oczywiście niezbyt często są to jakieś trzydaniowe obiady, ale zawsze świeże. Nudno byłoby kilka dni jeść to samo.

Gość gość
gotuję codziennie i to nierzadko są dwa dania. Gotuję bo lubię a także dlatego że mam czas, bo jestem mamą niepracującą zawodowo.

Gość gość
Ja gotuję tylko jak mam ochotę, teraz jestem na macierzyńskim, ale wolę posiedzieć w internecie niz gotowac obiad:D lubie sobie cos zrobić dla siebie a nie tylko gary codziennie. Męza nie mam, starsze dziecko je w przedszkolu a młodszemu daję słoiczek + owoc i mleko:)

Gość gość
Gotuję tylko dla siebie. Zazwyczaj gotuję megaporcję, którą mrożę i mam na te dni kiedy nie chce mi się kiwnąć palcem. Kupuję też dużo mrożonek typu: warzywa czy tam makaron na patelnię. Czasem zapcham się kanapkami a innym razem wyskoczę do fast fooda. Zup nie mrożę bo jak ugotuję to z reguły potem dojadam jeszcze na kolację. Czasem kupuję gotowce garmażeryjne.

Gość gość
gotuje codziennie ale jestem tym zmeczona i czasami po prostu mówię : zjedz na miescie bo nie miałam kiedy ugotowac.