Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina83

czy to objawy ciaży

Polecane posty

Gość alina83

Może krotko: Staramy sie o dziecko... okres mam dostać za 6 dni - od dwóch tygodni pobolewają mnie piersi -mam delikatne bóle podbrzusza - temperatura 36,9 37 37,1 - dziś jak biegłam 3 km to dostałam silnych bóli jakbym zaraz okres miała dostać, wystraszyłam się...

Gość alina83
czy nie ma tu kobiet w ciaży??

Gość gość
Trudno powiedzieć, zrób test za 6 dni. Piersi mogą boleć przed okresem, przynajmniej ja tak mam i dla mnie to żaden objaw. Też będę testowała za kilka dni, bo dzisiejszy test pokazał jedynie cień drugiej kreski.

Gość gość
A czemu wy tak zaraz panikujecie. "Mam 10 dni do okresu czy już mi się spóźnia?", "boli mnie brzuch czy to dzidzia? Mam 2 tygodnie do okresu". Poczekajcie do 1go dnia okresu i dopiero się martwcie i róbcie testy. Dobrze wiesz, że opisane przez Ciebie dolegliwości są typowe dla nadchodzącej miesiączki, jak i wiele kobiet doświadczało je na początku ciąży. Spokojnie, masz jeszcze ok 6 dni. Mam identyczne w tym cyklu (ok 4 dni do okresu), strasznie ten cykl przechodzę. W ciąży nie mam prawa być :P. Powodzenia

Gość alina83
super jak widzisz cień, to już coś znaczy... :) a masz jakieś objawy?

Gość alina83
tak jest jak się człowiek stara jakis czas, słucham swojego ciała jak Nidy... :) a te 6 dni to wiecznosc!!!

Gość gość
Oj bywa, zwłaszcza jak chce się w drugą stronę :P

Gość gość
alina jeśli chodzi o objawy na dzień dzisiejszy, to tylko bola mnie piersi, ale to dla mnie normalna sprawa przez okresem. Wydaje mi się jednak, że bolą bardziej, są bardzo powiększone (chociaż zawsze mam takie przed okresem) i widać niebieskie żyłki pod skórą. Nie robiłabym testu gdyby nie dziwne objawy w okolicy owulacji, tutaj wszystko opisałam: http://f.kafeteria.pl/temat/co-to-moze-byc-p_6046227

Gość alina83
ty czułas jakieś łaskotanie i cieżar... , ja teo nie mam raz miałam w nocy takie ciągnięcie i poza tym cały czas czuję podbrzusze i wyraźniej lewy jajnik.

Gość gość
ja się starałam długo, ponad 5 lat, ale objawów sobie przed terminem @ nie wkręcałam, bo można zwariować. Przy 1. ciąży zmartwił mnie metaliczny posmak w ustach na 4 dni przed @. Bałam się, że to jakiś objaw choroby... :) przy 2. ciąży w dniu spodziewanej @ dostałam delikatne plamienie, test zrobiłam po 2 dniach, bo przy 1. ciąży też takie plamienie było (wtedy myślałam, że to początek @)... bolesne piersi miałam zawsze i przed @ i przy ciąży. Żadnych innych objawów nie miałam...

Gość alina83
chyba faktycznie wariuje, od 3 dni śni mi sie ciąża i niemowlę

Gość gość
ty czułas jakieś łaskotanie i cieżar... , ja teo nie mam raz miałam w nocy takie ciągnięcie i poza tym cały czas czuję podbrzusze i wyraźniej lewy jajnik. x Te objawy z jajnikiem trwały kilka dni, a ten ciężar w dole brzucha dosłownie chwilę. Wstałam w nocy do toalety i poczułam w dole brzucha jakby spadł mi tam kamień, od razu się położyłam , bo czułam jakby miało to coś ze mnie wypaść. Dziwne wiem... ale gdy poleżałam już nie czułam tego ciężaru, jajniki też się uspokoiły. Teraz czekam do niedzieli i robię test. chyba że nie wytrzymam i jutro zrobię aby zobaczyć czy cień jest lepiej widoczny :P I dodam, że nie nakręcam sie z tymi objawami wcześniej, bo ciążą będzie niespodznką zarówno dla mnie jak i męża

Gość gość
tak, a ty to się strasz, że ho ho, 3 cykle raptem

Gość gość
alina oczywiście trzymam kciuki za Ciebie :) - to ja od cienia :P

Gość alina83
wszystkie swoje objawy mogłabym wytłumaczyć ale ten silny ból podczas biegu jakbym za chwilę okres miała dostać to Nidy tak nie miałam a biegało sie sporo...

Gość alina83
daj znać jak zrobisz test ale jestem pewna że tobie się udało, był cień a to już coś :)

Gość gość
@alina83 dziś - pewnie się "naciągnęłaś" przy tym bieganiu. Mnie czasem przed @, albo owu też taki 1-2 sek nerwoból, kłucie w macicy, jajnikach dorwie, że aż muszę się zatrzymać i pochylić, albo ukucnąć, bo nie ma opcji, żeby zrobić krok. Niemniej życzę wszystkiego dobrego

Gość alina83
może sobie wmawiam :) ale ten ból był jakbym już okres miała dostać i sporo w życiu biealam, zarówno przed okresem jak i w trakcie i nidy tak nie miałam...

Gość gość
poczekaj do dnia okresu - albo się pojawi, albo nie, jesli nie, no to test i bedzie jasne :) Dobry ginekolog też pewnie pomoże w stwierdzeniu co i jak - www.medis.pl/uslugi.html - jesli jesteś z Katowić to tu jest bardzo przyjemny personel i dobry ginekolog.

Gość alina83
Okresu nadal nie mam, bodbrzusze jakos dziś nie daje specjalnie o sobie znac, mam tylko ciężkie, nabrzmiałe piersi ale może to zarówno być na okres. Idę po test, zrobię w niedzielę, mimo że to przed terminem okresu to muszę zrobić...

Gość alina83
Jutro robię test, kusi mnie żeby dzisiaj, taka ciekawość :) podbrzusze pobolewa, piersi nadal napęczniałe i bolące temp dziś 37.1

Gość gość
alina, zrób dzisiaj, trzymam kciuki i daj znać

Gość alina83
no własnie juz za późno na test, siusiałam kilka razy i jadłam więc z wielkim bólem poczekam do jutra bo zbankrutuję na tych testach :)

Gość alina83
Właśnie brałam prysznic i wyszło ze mnie cos brązowego wielkości ok 1 cm na 0,5mm było to jakby zastygła galaretka, ciężko to opisać... dodam że Nidy tak nie miałam.

Gość alina83
dziś robiłam test- 1 kreska, mam od 3-6 dni do okresu. Dziś rano mdlilo mnie ale może dlatego bo do sprawdzianu sie szykowałam :P bedę dawać znać co u mnie

Gość alina83
od wczoraj wieczorem mam białe grudki w pochwie i mnie swędzi... jakaś infekcja sie wdała pewnie :(

Gość alina83
okresu jeszcze nie ma ale myślę ze może się opóźnić przez tą infekcję.

Gość alina83
zapomniałam napisać, doszły nowe objawy- dziś 3 dzień jak boli mnie głowa tylko w nocy przestaje a tak cały dzien :(