Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dbać o bliznę cc co kupić przed zabiegiem

Polecane posty

Gość gość

Jak wyglądał wasz pierwszy prysznic po cc ? Czym zaklejona jest rana ? Co jaki czas trzeba odkleic opatrunek ? Jak go myć i czym ? Co kupić ja ranę przed cc ? Dziewczyny napiszcie wszystko na co zwrócić uwage i rady wasze. A co z pasem poporodowym ? Można po cc ? Usmieza ból ? Po jakim czasie można założyć

Gość gość
Ja opatrynek miałam ściagniety jużbpo 6 h. Później już bez. Rany nie można obficie moczyć. Po zagojeniu smarowałam Contratubexem. Może być też Cepan. Z pasem nie pomogę bo nie używałam. Ale sądzę że nie wcześniej niż po 4 tygodniach

Gość gość
lekarze generalnie nie polecają już pasów poporod. ponoć szkodzi uciskając narządy i rozleniwia mięśnie, opatrunek nosiłam do zdjęcia szwów, kąpałam się z oplastrem i po kąpieli odklejałam i przyklejałam nowy, możesz sobie kupić taki długi plaster z opatrunkiem, pamiętaj nie dźwigaj ciężkich rzeczy przynajmniej ze dwa -ce,mówie o zakupach nie o dziecku ;)

Gość gość
nie pisz tu o cc zaraz te zazdrosnice z rozerwanymi tylkami po cc cie zjada dlaczego nie rodzisz naturalnie

Gość gość
sory mialo byc po sn normalne ze my po cc przeciez nie mamy rozwalonego tylka i po chwy