Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta0022

Czy to wstyd brać używane rzeczy do domu

Polecane posty

Gość marta0022

Miesiąc temu zamieszkaliśmy razem z moim chłopakiem. Nie należymy do bogatych. Ja jestem sierotą, a mój facet pochodzi z biednej rodziny. Wynajmujemy małe mieszkanko, ale jest tanie, ładne i przytulne. Niestety właściciel zostawił nam tylko meble, lodówkę i kuchenkę. Mój facet pracuje jako kierowca i rozwozi ludziom zakupy do domu. Ja jestem kasjerką w dużym sklepie z elektroniką. Nie zarabiamy dużo, ale na spokojne życie wystarcza. W tym sklepie ludzie często zostawiają stare sprzęty do tzw. utylizacji. Zdarza się, że ktoś przyniesie coś niezniszczonego i działającego. Niektórzy ludzie nawet wprost mówią, że ta rzexz jesze mogłaby długo komuś posłużyć. Żeby nie wpakować się w kłopoty, poszłam do dyrektora i zapytałam czy mogę wziąć dla siebie coś z tych rzeczy. Powiedział żebym brała co tylko chcę. W ten sposób mamy już telewizor, dvd i pralkę. Dzisiaj ktoś zostawił mikrofalówkę. Łqdne z obudową ze stali, ciemne szkło, dobra marka, w środku szklany talerz i nawet instrukcja, a wszystko czyściutkie. Od razu ją zabrałam i dzwoniłam do chłopaka żeby po mnie przyjechał po pracy, bo mikrofala ciężka. Przypadkiem usłyszałam jak inne kasjerki śmiały się ze mnie że zbieram śmieci. Zrobiło mi się przykro, a tak się cieszyłam z tej kuchenki. Co ja zrobię że mnie nie stać na nowe. Przecież nie robię nic złego, ani nie kradnę.

Gość gość
ludzie zawsze będą gadać :D

Gość gość
Nie przejmuj się kochana ludźmi ,przepraszam nie można nazwać ich ludźmi

Gość gość
Nie przejmuj się. Wstyd to kraść. Może zazdroszczą że same na to nie wpadły ze można do domu wziąć.

Gość gość
No właśnie wstyd to kraść i z d**y spaść

Gość gość
nie patrz na ludzi , powiedz im żeby pilnowały swojego nosa i rób swoje życzę powodzenia i uśmiechu

Gość marta0022
Z tego co wiem to one mają nowe wszystko, ale im pomagają rodzice, albo biorą na raty. Nam nie ma kto pomóc, a oboje jesteśmy przeciwnikami kredytów. Poza tym jeżeli mają oddać dobre rzeczy na złom to dlaczego nie zabrać do domu jak ja nie mam. Lepsze takie niż żadne. A trafiają się sprzęty w naprawdę świetnym stanie.

Gość gość
Przestań nawet tak myśleć. Zawsze znajdą się jakieś zawistne szmaty. Zawsze. Ze śmietnika tego nie wygrzebujesz ani nie kradniesz. Nic złego nie robisz.

Gość gość
bierz to na smiech co one gadaja powiedz ze jestes zbieraczka i musisz zawsze cos zabrac do domu bo inaczej nie zasniesz ;)

Gość gość
Nie myśl o nich. Za parę lat nawet nie będziecie mieć kontaktu. Myśl o sobie i swoim chłopaku. Głowa do góry.

Gość gość
Ha ha ha no właśnie gościu wyżej fajnie to napisałeś , Kochana nie przejmuj się

Gość gość
Coś ty? Przejmujesz się jakimiś głupimi piz/dami? Ciesz się że macie gdzie mieszkać, i że sobie radzicie. Co do tych rzerzeczy, to przecież ich nie ukradłaś, więc niech inni pilnują siebie zamiast Ci dokuczać. Olej te głupie babska.

Gość gość
Nie, to żaden wstyd. Nie kradniesz przecież. A debilkami się nie przejmuj.

Gość gość
zwykla zazdrosc, nie masz sie co przejmowac ;)

Gość gość
Odpuść sobie słowo wstyd, raczej pomyśl że jesteś pomysłowa. Tamte p*****e niestety nie znają innego terminu poza "kupić", typowe dla pustych główek opanowanych konsumpcją reklamową. Masz mniej w kieszeni ale więcej w głowie, więc kto tu lepiej daje radę? :)

Gość gość
trochę więcej jak 10 lat temu wpadłem na pomysł oklejenia auta.. Odbieram meble,AGD, rtv. Wtedy nawet w rodzinie się śmiali. A teraz mam z tego niezły interesik. Nawet żyrandole mam powymieniane, bo lepsze i ładniejsze.

Gość gość
dokladnie - wstyd to krasc. olej je, bierz co tylko sie da. mozesz nawet sprzedawac i dorobic pare groszy. a one sa glupie i niegosporadne, ze nie korzystaja kiedy maja okazje. my z mezem dobrze zarabiamy ale oszczedzamy na czym sie da (chcemy odlozyc jak najwiecej). maz pracuje w duzej firmie ze sprzetem profesjinalnym elektronicznym i takie odpady (co im nie zeszlo ze sprzedazy, albo uszkodzone, a ona naprawi) bierze i sprzedaje i tylko sie smieje ze mieli zaplacic za utylizacje dobrych sprzetow, na ktorych on tyle zarabia

Gość gość
Autorko, jak będzie coś fajnego w sklepie do wzięcia ( zostawione przez ludzi) to pisz tu. Może odkupię coś od ciebie za niewielka sumę i tobie wpadnie parę groszy, a kretynkami nie przejmuj się. Moja córka też wynajmuje mieszkanie, za które trzeba płacić wcale nie małą sumę i dopóki nie będzie miała swojego własnego, to nie mam zamiaru kupować jej nowych sprzętów, bo jak będzie się wyprowadzać, to sama powiedziała, że tego nie zabierze ze sobą, bo nie będzie miała czym, a za przewóz dodatkowo płacić nie będzie.

Gość gość
ja to i ze śmietnika czasem biorę rzeczy :p tzn głównie meble, które potem odnawiam, i sprzedaję :p i ja tam się tego nie wstydzę :p

Gość marta0022
Raz znalazłam na śmietniku calkiem dobrą muszlę klozetową. Wzięlismy ja z chłopakiem do domu, on zamontował i służy nam wspaniale :)

Gość gość
to po komunie tak sie porobilo ze polacy teraz nie potrafia samodzielnie myslec i dlatego takie tematy 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
Raz znalazłam na śmietniku calkiem dobrą muszlę klozetową. Wzięlismy ja z chłopakiem do domu, on zamontował i służy nam wspaniale usmiech.gif x Muszle klozetową to ty masz zamiast ryja tępa wywłoko - podszywie

Gość gość
wstyd to krasc. Mozesz im zamkac geby mowiac ze jestes po prostu ekologiczna i rozsadna. Ja mam duzo pieniedzy a czesto kupuje uzywane rzeczy, wiele osob tak robi - raz ze nie ma sensu szastac kasa a dwa to oszczedzamy w ten sposob srodowisko. Masa zamoznych ludzi tak robi, tylko nieliczni szastaja kasa dla szpanu. Najczesciej szpanerzy to ci, ktorzy maja niewiele chca na sile pokazac jak to ich stac, podczas gdy w rzeczywistosci przez te zakupy musza oszczedzac na wszystkim innym, no ale nowa lodowke wszyscy widza, a to ze przez miesiac jest w niej tylko swiatlo bo kasy brak to juz nie.

Gość gość
gość dziś A ja ciebie kotku :)

Gość gość
Moim zdanie to tez nie jest wstyd. Sama kiedys nie mialam za dużo pieniedzy więc jeżeli ktos cos oddwalam to chetnie z tego korzystalam. Ostatnio robilam czystki w mieszkaniu i zmienialam pralke i kilka innych rzeczy AGD i wystawialam w ogloszeniu ze oddam za darmo, ale nikt nie chcial więc ostatecznie oddalam do recyklingu przez firme http://elektrosmieci.warszawa.pl/ .

Gość gość
Dziewczyno, powinnaś buc z siebie dumna! Jesteś eko! Przecież jeśli coś działa i wyglada ok, to szczytem niegospodarności byłoby to utylizować. Przecież w to miesce musi zostać wyprodukowany nowy sprzęt, który będzie niedługo elektrośmieciem.