Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce usunac a sie boje

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 11 tc chce usunac ale mam taki strach ze sie wykrwawie za kare albo zakaze ze nie wiem co robic dziecka nie chce urodzic maskara jakas nie wiem co robic

Gość gość
kurcze ja bym nie usunęła jak bym zaszła z mężem z którym jestem teraz, ale kiedyś z jakimś kretynem to chyba tak. Widzialam film jak taki mały zarodek sie ruszał jak człowiek raczki wszystko płakałam jak to widziałam

Gość gość
Nie wiem co mam zrobic ta ciaza mnie wykanza psychicznie i fizycznie juz 10 kg schudlam mam koszmary dziecko jest za male to straszne

Gość gośćgosia
zarodek taki wyciągnięty z macicy. Byłam z jednym arabem strasznie sie wtedy zakochałam, w ciązy nie byłam, ale jakbym zaszła to miałabym przesrane, on mial zone i by mnie zniszczyli. Wszystko zależy od sytuacji. Moim zdaniem nie ma co urodzic i dzieco oddać żeby cierpiało.

Gość gość
Ale sie boje ze umre a jak nie umre to BOg mnie skarze i juz nie bede miec dzieci

Gość gość
Usuń. Inaczej zmarnujesz sobie życie. Ile masz lat?

Gość gość
boga nie ma więc ona na pewno ci nic nie zrobi :)

Gość gość
Jak.urodze i bedzie chore ? Albo poronie bo od poaczatku ciaza jest jakas dziwna zzera mnie od srodka :(

Gość gość
Ale 11 tc prawie boje sie komplikacji i boje ze mi k***a serce peknie pozniek z rozpaczy

Gość gość
Studiujesz, pracujesz? Nie masz stałego partnera w sensie ojca dziecka?

Gość gość
Hmm dziwna sytuacja studiuje mam partnera on pracuje ale malo zarbia ja sie tak zle czuje w ciazy ze nie mam sily do zycia a do pracy tym bardziej ka wegetuje jak warzywo caly zas mnie kregoslup mocno boli i brzuch :*(

Gość gość
To usuń. Wiem ,że to trudny ale w przeciwnym wypadku zmarnujesz sobie życie

Gość gość
Ale myslicie ze mi sie cos stanie moge umrzec ?

Gość gość
Nie mamy warunkow na dziecko ledwo nam starcza na zycie boje sie ze dziecko glodne moze chodzic :*(

Gość gość
"Aborcja przeprowadzona w pierwszych trzech miesiącach, we właściwych warunkach i przez wykwalifikowane osoby, jest zabiegiem prostym i bezpiecznym – jak wykazały badania, dziesięciokrotnie bezpieczniejszym niż poród. Po upływie pierwszego trymestru zabieg jest już bardziej skomplikowany, lecz przeprowadzony przez wykwalifikowany personel nie pociąga za sobą zwiększonego ryzyka. Na świecie, inaczej niż w Polsce, dba się o poprawę jakości zabiegów przerywania ciąży. Powszechnie stosowanego w Polsce łyżeczkowania (tzw. skrobanki) już się praktycznie nie stosuje – chyba, że chodzi o aborcje nielegalne. Zamiast tego używa się prostszej metody – metody próżniowej, która jest mniej stresująca i mniej dolegliwa. Coraz popularniejsze staje się także przerywanie przy pomocy pigułki wczesnoporonnej (aborcja farmakologiczna)."

Gość gość
Skopiowałam to z takdlakobiet.pl jest tam cały artykuł. Jak nie macie pieniędzy to uśun bo co to będzie za życie? Zrobisz żle sobie i dziecku

Gość gość
Mam chore mysli zrobilam sie jak psychicznie choraa :*( nie wiem czemu to tak wytlumaczylam chlopakowi ze jak dojde do siebie znajde prace porzadna bedzie kasa i odkladac zaczniemy to wtedy postaramy sie o dziecko ale nie wiem czy dam rade z smutkiem pi tum wszystkim

Gość gość
Mam chore mysli zrobilam sie jak psychicznie choraa :*( nie wiem czemu to tak wytlumaczylam chlopakowi ze jak dojde do siebie znajde prace porzadna bedzie kasa i odkladac zaczniemy to wtedy postaramy sie o dziecko ale nie wiem czy dam rade z smutkiem pi tum wszystkim

Gość gość
Ok ja ogarnelaam tabletki mam 9 ich dostac jedna ta ru i reszta te misop

Gość gość
No i to byłby dobry pomysł. Może skontaktuj się z psychologiem? Tylko wiesz jak chcesz zeby aborcja była bezpieczna dla ciebie to nie możesz długo czekać

Gość gość
Wezme je max w weeknd

Gość gość
Co? Jakie tabletki? Na poronienie? Nie rób tego!!! To bardzo niebezpieczne w domowych warunkach!!!

Gość gość
A jak mam to zrobic rzucic sie z mostu czy k***a powiesic bo nawet nad tym myslalam

Gość gość
Nie bierz żadnych tabletek na poronienie bo może dojść do tragedii. Proszę dziewczyno nie rób tego! Jak chcesz usunąć ciązę to tylko przez wykwalifikowany personel w kraju gdzie jest to legalne każdy inny sposób jest bardzo niebezpieczny dla twojego zdrowia. Ja myslałam że ty mówisz o legalnej aborcji a nie tabletkach na poronienie! Więc cofam swoje słowa nie usuwaj jak masz to robić w taki sposób

Gość gość
mam dosc wszystkiego Boze pomoz mi

Gość gość
Ja nie mam kasy na to zeby zaplaczic

Gość gość
Nie rób głupstw. Nawet jakbyś miała urodzić to dziecko to nie koniec swiata. A jak aborcja to tylko w kraju gdzie jest to legalne! Nie żadne tabletki na poronienie albo jakieś zabiegi na lewo bo to bardzo niebezpieczne nawet o tym nie myśl.