Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antywampirzyca

KOMARY!!! HELP!

Polecane posty

Gość antywampirzyca

Jestem osobą gorąco i słodko krwistą więc mnie te podłe wampiry wręcz uwielbiają. Przy okazji jestem też alergikiem i od ukąszenia zwykłego komara potrafię mieć bąbel wielkości bułki, a to już bywa tragiczne. Noce są jeszcze ciepłe, pogody wilgotne więc lata to dziadostwo całymi gromadami i pomimo różnych zabezpieczeń typu siatka w oknie, palenie kadzideł antykomarowych, zawsze sie jakiś wampir do domu dostanie i w nocy rozpoczyna się atak na mnie. Chodzę pogryziona, podrapana, niewyspana i do szału już mnie doprowadzają te bąble :( Znacie jakieś sposoby oprócz chemicznych, żeby mnie to dziadostwo tak nie gnębiło???

Gość gość
Możesz bąbel potrzeć ałunem, będzie mniej śmierdział. Sposoby naturalne to olejki oraz odpowiednie rośliny na oknach. Olejki, np. cytronelowy, działają kilka godzin. Rośliny działają w miejscach gdzie rosną.

w aptece sa tabletki "comar" - bedziesz miec spokoj. a na ukaszenia sa smarowidla albo amol (dziala- moj maz tez ma uczulenie i wiem jak to wyglada)

Gość gość
olejek waniliowy do pieczenia ciast naklejki moskiterum

Gość buahahaha
podobno nie lubia zapachu swiezej miety i wanilii moja kolezanka dodaje pare kropli aromatu waniliowego, takiego zwyklego spozywczego, do balsamu do ciala - nie sprawdzalam, wg niej to dziala ja oprocz siatek w oknach polecam moskitiere nad lozkiem

Gość gość
Sorry swędział, nie śmierdział. Hahaa autokorekta

Gość gość
Ja ostatnio miałam przyjemność testować żel Dapis firmy Boiron i byłam pozytywnie zaskoczona efektem jego działania. Przynosi ulgę w ukąszeniach owadów, a także jak dziecko poparzy się pokrzywą, można nim nawet smarować pupkę przy odparzeniach pieluszkowych. Każdą z tych opcji sprawdziłam na dzieciach i w każdej się sprawdził, dobrze więc według mnie mieć jeden środek który pomaga przy wielu problemach, zamiast kilku róznych preparatów. Jest polcany także na podraznienia sóry powodowane alergią czy AZS. Jeśli chodzi o ukąszenia to sprawdzałam także na sobie, ulga jest natychmiastowa i długotrwała, a bąbel szybciej się wchłania i goi. Nawet paskudne ugryzienie muchy końskiej zeszło szybko po systematyczym stosowaniu żelu Dapis.