Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwintesencjaa

Czy ktos zna sie na Benefitach? mam pytanie...

Polecane posty

Gość Kwintesencjaa

Witam serdecznie Bardzo prosze o porade bo nie moge nic w necie znalezc na ten temat. Rok temu maz zostawil mnie z dzieckiem bez srodkkow do zycie i poraz pierwszy musialam sie postarac o benefity na samotna matke. przyznano mi je co bardzo doceniam. teraz poznalam kogos jestesmy razem juz kilka miesiecy chcemy zamieszkac razem i ja chce to zglosic zeby nie wyludzac pieniedzy od panstwa. Pytanie jest tylko takie bo moj nowy partner ma 24 lata i pracuje kontraktowo 16 godzin ( w rzeczywistosci 40) ja rowniez pracuje okolo 20 godzin i czy dalej beda nalezaly nam sie jakis zasilki? mimo ze on nie ma tych 25 lat ? czy on moze starac sie o working tax credit jesli jest z kobieta z dzieckiem i je wychowuje ? Jak to wyglada? z gory dziekuje za pomoc

Gość gość
pojęcia nie mam bo nie bylam nigdy w takiej sytuacji na pewno znaczenie ma to czy on z Wami zamieszka

Gość gość
Pozdrawiam zlodziejska patologie. Dobrze ze takie cos wyjechalo z Polski.

Gość kwintesencjaa
Dziekuje za pozdrowienia i rowniez zycze wszystkiego dobrego.

Gość gość
Working tax od 25 roku zycia chyabze ma dziecko , to wtedy moze dostac , musi byc prawnym opiekunem

Gość gość
Ale ty dostaniesz na dziecko child benefit i child tax credit i na siebie working to mało nie będzie.

Gość gość
Poprostu zgłoś ze nie jestes samotna matka juz , podasz tam wszystko zgodnie z prawda i oni sami ci wylicza , myśle ze duzo nie stracisz, a on moze dopiero za rok working tax pobierać

Gość gość
Dlaczego zlodziejska? Dziewczyna bierze, to co sie jej nalezy, co innego jakby faktycznie nie byla samotna matka, a dalej zasilki jako taka brala. Autorko zadzwon do Tax Credit Office , podaj wszystkie informacje i oni tam na pewno doradza. Na tym forum nie znajdziesz rzetelnej rady :)

Gość gość
Nie jest zlodziejka? Wystarczy ten cytat z jej wypowiedzi: X "Pytanie jest tylko takie bo moj nowy partner ma 24 lata i pracuje kontraktowo 16 godzin ( w rzeczywistosci 40) " X Wiec jezeli jeszcze nie jest to za chwile bedzie.

Gość gość
Ale to nie ona przeciez :)

Gość gość
Ja się znam.Sama mam 4 benefity ;-D To wiec tak,złóż wnioski o -Child Benefit -Child Tax Credit -Working Tax Credit -Council Tax Reduction ewentualnie możesz spróbować Income Support jeszcze

Gość zryty_beret
Napisz emaila do Elki , ona pewnie tez cos ci doradzi wiecej: queenelkafromthissite@westminster.co.uk

Gość gość
Jeszcze housing benefit mozesz dostac . Ja za cały dom 4 bed płace tylko 100 na miesiąc :). Do tego mam council tax obniżony prawie do 0 wiec nie płace tez.

Gość gość
"Jeszcze housing benefit mozesz dostac . Ja za cały dom 4 bed płace tylko 100 na miesiąc usmiech.gif . Do tego mam council tax obniżony prawie do 0 wiec nie płace tez." X X Skad taka patologia ma jeszcze pieniadze na neta? To juz jest jakas qmata patologia :D :D :D