Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos z was pracuje w mopsie albo mial praktyki tam prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

czy ktos z was pracuje w mopsie albo mial praktyki tam prosze wejdzcie

Gość gość
czy stazystki maja dostep do wszelkich danych na temat rodzin objetych pomoca osrodka? bo ja korzystam w malej miescinie z pomocy osrodka i dowiaduje sie od sasiadek ze mam tyle i tyle pomocy..bo im córka mowila ..a córka miala tam staż... potem obgaduja na cale miasteczko..cala moja sytuacje rodzinna i moje zycie ktore jest opisane w wywiadach..:( czy tak powinno byc??? a czy jak sie wymelduje stamtąd i przeprowadze sie do innego miasta to dalej będa tam moje dane w tym osrodku i dalej kazdy bedzie je oglądal i wszystko wiedzial??:( mam dola z tego powodu..nie moja wina ze maz pije i mnie bije i zaluje czasem ze to zglosilam i udalam sie po pomoc bo teraz ludzie na mnie patrza jak na morderce i nie nawidza mnie bo dokladie wiedza ile mi mops pomaga i jaka jest ma sytuacja rodzinna:(

Gość gość
oskarż gówniarę o łamanie przepisów o ochronie danych osobowych. nawet jeżeli miała dostęp do takich danych to nie ma prawa ich rozpowszechniać, to jest tajemnica służbowa. idź do mopsu i zgłoś to!!

Gość gość
Jest coś takiego jak ochrona danych osobowych również w mopsach, więc nikt nie ma prawa rozgadywać ogólnie, że pomoc otrzymujesz, a co dopiero ile dostałaś. Za takie coś możesz pozwać do sądu.

Gość gość
ale u nas nawet pracownicy rozgaduja w miescinie. mowie wam jakie to plotkary te baby z mopsu..wszystko jest na talerzu kto gdzie i kiedy i jaka rodzina jest uzalezniona od alkoholu...mowie wam wszystko rozgaduja dokladnie.. w sklepie moja ciotka pracuje i do niej chodza baby z mopsu z gminy i opowiadaja jej ze ta i ta u nich korzysta z pomocy i ze taka ma sytuacje w rodzinie itd..a potem wszyscy tym zyja...cala wies.. a stazystki mowia w rodzinach wszystko..swooim ojcom i mamom bo ci pytaja o saSIADOW..I DZIWICIE SIE ZE WSZYSCY WIEDZA...

Gość gość
Idź do burmistrza ze skarga na kierownika mops--u. Plotki skończa się jeszcze tego samego dnia.

Gość gość
Ja np. miałam praktyki w domu samotnej matki u pracownika socjalnego. Miałam dostęp do teczek. Ale podpisywałam papier o tajemnicy zawodowej. Nawet jak byłam wolontariuszką w hospicjum to w umowie był zapis, że obowiązuje mnie tajemnica tak ściska jak personel medyczny.

Gość gość
Myślę, że faktycznie można takie coś zaskarżyć, bo to jest łamanie tajemnicy służbowej.