Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gazeta z 1946 roku, czy jakąś wartość?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio robiłam bardzo generalne porządki i znalazłam gazetę z 1946 i 47 roku (już nie pamiętam jej nazwy, jest w piwnicy). czy taka gazeta może mieć jakąś większą wartość? wydaje mi się, że szkoda by je wyrzucać, mogła bym je gdzieś sprzedać (ewentualnie oddać) ale nie wiem gdzie i za ile? co byście zrobili na moim miejscu?

Gość gość
sprzedaj, takie rzeczy są wartościowe

Gość gość
Wieksza chyba nie, ale jakas ma na pewno :) a oddac mozesz do muzeum

Gość gość
no, też o tym myślałam. tylko pytanie za ile mniej więcej? patrzyłam na allegro to tam widziałam tylko bardziej książkowe rzeczy wydane w tych latach. a to jest taka zwykła gazeta, wydawana codziennie, wiadomości dnia i takie tam. coś w stylu "gazeta wyborcza" np.

Gość gość
do muzeum mówisz?... jakieś historyczne muszę wypatrzeć bo tyle tego u mnie w mieście że ho ho !!!

Gość gość
Zeby Ci odpowiedziec na to pytanie musisz zejsc do piwnicy, podac nazwe i rok gazety oraz w jakim jest stanie. To tak jakby zapytac "ile warta jest moneta" bez uscislania jaka to moneta. Wszystko zalezy od nakladu i ile zachowalo sie egzemplarzy. Cena orientacyjna: 10-10 000zl.

Gość gość
Wszystkie muzea z zasady sa histroryczne :P do muzeum zajmujacego sie tym okresem, muzeum gdzie sa gazety albo muzeum miasta gdzie byla wydawana

Gość gość
16.18 w sumie racja:) sprawdzę to przy okazji i odświeżę wątek.

Gość gość
Moze nie bedziesz musiala odswiezac, bo jak wygooglasz to znajdziesz :) a jak nie wiesz mozesz wystawic na Allegro od 10zl i mozliwe ze ktos sie zainteresuje