Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

status materialny matek na forum... jak to jest, że nie ma klasy średniej?

Polecane posty

Gość gość
ja w sumie też zaliczam się do klasy średniej .. chociaż sądząc po ostatniej reklamie mercedesa klasy C (fakt klasa wyższa średnia ale jednak średnia) to raczej mnie nie stać ;P

Gość gość
my mamy 11 tys razem i ja nie czuje sie biedakiem mieszkanie wlasne. auta brak. wydaje ok 5 tys miesiecznie reszta zostaje na wakacje i oszczednosci dla biednych bohata dla ogatych biedna

Gość gość
Jezeli "klasa srednia" oznacza "dochód na 4os rodzinę ok 10 000 zl"to spokojnie sie mieszcze.

Gość gość
Przecietna rodzina kowalskich to wlasnie klasa srednia.

Gość gość
A m'y dobrze zarabiamy. Dom na kredyt. Sprzety kupuje w wiekszosci uzywane lub starocie. Dzieci chodza w ubraniach Pô kuzynach, ktore przekazuje mlodszym dzieciom w rodzinie. Oczywiscie dokupuje co trzeba NP spodnie czy bielizne, i buty. Planuje wudatki na jedzenie, bo nie lubie rozwalac kasy. Na wakacje jezdzimy raz w roku Nie lubie typowych wczasow z agencja wiec jezdzimy Pô europie, na zywiol.

Gość gość
Bozeeee...o czym Wy piszecie ? To jakis kosmos dla mnie...nas jest 5 osob,dochod nie przekrscza 4.000 ,mieszkanie w kredycie. ..oboje pracujemy, nie wiem,kiedy w koncu zaczne zyc....

Gość olamonolablus
kurde myślałam że jestem klasa średniaw zasadzie tak się czuje a tu sie okazuje że bieda ze mnie:D Myśle że te klasy zależa też od regionu w którym sie mieszka, u nas na wschodzie polski ceny są niższe wieć zarobki które mamy uważam za zadowalające. Mój facet za strzyżenie włosów płaci10-13 zł, a jego znajomy w stolicy płaci 30-35, więc nawet na takich podstawowych bzdurach widac różnice. Tak więc z naszymi 6-7 tys miesięcznie (my dwoje, 1 dziecko i pies) w naszym rejonie jesteśmy mocną klasą średnia, ale im bardziej na zachód nasza pozycja spada;)

Gość gość
Przecietna rodzina kowalskich to wlasnie klasa srednia. x chyba cie pogięło. przecietna rodzina kowalskich żyje od wypłaty do wypłaty, kupuje w biedronce i nie stać jej na wakacje.

Gość gość
dokładnie zależy od regionu. na wsiach czy małych miastach może te 5-6 tys to majątek. w większych miastach 10 tys na statystyczne 4 os to klasa średnia.

Myślę, że podejście jest stereotypowe znam dobrze lekarza, który sam zarabia 40 tysięcy żona stomatolog 10 i dom mają na kredyt ale taki, że też szkoda na budowę wykładać kasę jak zawód lekarza raczej nie upadnie , a równowartość domu można włożyć w środek :-)

Gość gość
Ciebie pogielo sciero. Przecietny kowlaski, przecietna rodzina, przecietna pensja. Czyli klasa srednia. Moze dla ciebie luksus szmato nie do pojecia. Lecz sie suko na nogi, bo mozgu brak. Jest taka nauka jak statystyka debilu. I tam wlasnie masz czarno na bialym, ile zarabia polski "serdniak" jelopie.

Gość gość
Ja nie do końca wierzę w to co ludzie piszą na kafeterii czy innych forach. ;-) Napisać można wszystko . Większość wpisów traktujcie z przymrużeniem oka. Także dziewczyny spokojnie, czytajmy ,dyskutujmy ale nie wierzmy we wszystko co piszą inni. Jestem na kafe prawie od początku tego forum. Mało tu było historii z oszustkami,kobietami które próbowały zniszczyć życie jakiejś dziewczynie w realu , gościami którzy bajerowali kilka panienek na raz ? Na forum trzeba zachować DYSTANS.