Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spowiedź pozakonfesjonalna

Polecane posty

Gość gość

Mam problem, chodzi mi oto, że umówiłam sie z ksiedzem na spowiedz. On mnie uczy i mam sie u niego spowiadać na długiej szkolnej przerwie, nie wiem czy słusznie postapiłam zgadzając się na to, lubię go i mam do niego zaufanie, co mam robić? :(

Gość gość
konfesjonał nie jest potrzebny do spowiedzi

Gość gość
no tak, tylko ze ten ksiadz mnie uczy a ja mam na serio kiepskie grzechy a ma to być spowiedz z całego zycia!

Gość gość
uważaj bo ksiądz może wykorzystać to przeciwko tobie

Gość gość
zależy od grzechu jaki masz np. jak powiesz że ćpasz to potem może coś chlapnąć wiem bo znajoma miała taką sytuacje powiedziała że się z teściową nie dogadują ksiądz wszystko na kolędzie wyklepał :D w dodatku zrobił to w taki dość obsceniczny sposób

Gość gość
no właśnie chodzi o ćpanie i samobójstwo a z tego powodu jakie moge miec problemy? :_

Gość gość
czyzby go przestala obowiazywac tajemnica spowiedzi?

Gość gość
ja nigdy księdzu grzechów nie powiedziałam a dlatego że byłam zmuszana do komunii i kościoła teraz wiem że miałam racje a nasz kraj jest chory żeby dzieci zmuszać do religii to nawet nie wina rodziców tylko szkoły obowiązku chodzenia na religie niby niema ale skąd ma dziecko o tym wiedzieć no skat a rodzice każą bo co ksiądz na kolędzie powie albo babcia

Gość gość
"czyzby go przestala obowiazywac tajemnica spowiedzi? " x x tajemnica spowiedzi polega na tym że ksiądz nie może powiedzieć że dana osoba mu to powiedziała ale jak powie np. że doszły mnie słuchy albo czuję napięcie coś w tym stylu to może wszystko

Gość gość
jak chlopak czuje na piecie to niech se drzazgi poszuka i wyjmie moze?

Gość gość
hahah! Ey czyli co teraz mam zrobic z ta spowiedzia nigdy ten ksiadz mnie nie lubił, a ja go owszem !