Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka zdań do Sulimiry raz jeszcze

Polecane posty

Gość gość

Napisałam w innym temacie, ale nie ma mojej wypowiedzi. Jeśli się pojawi, to przepraszam za zdublowanie. Wnioski z poczytania tej osoby: Dentyści nie znają się na prochnicy, lekarze na zdrowiu dzieci, położne na karmieniu( ale to głównie w Polsce, za granicą to same takie Sulimiry pracują I chowają przed matkami butelki I mleko w proszku). Jedna Sulimira vel Zoriana, 27'letnia urzedniczka z Europy Wschodniej , użytkowniczka forum kafeteria.pl zna bezbłędne odpowiedzi na wszystkie wasze pytania. To dlatego, że po urodzeniu potomka, doznała objawienia od bogini Cycoliny, w jej życiu ostała się jedyną pasją z dominującym wątkiem sposobu karmienia. Nie zapominajmy, że jako doswiadczona matka z tak długoletnim stażem doradzi Wam lepiej niż matki, babki i teściowe. Dziewczyno jak byś była jakimkolwiek autorytetem w jakiejkolwiek dziedzinie, to nie wkłejalabys tu anonimowych mądrości z internetu ( ale po angielsku, czyli żadna nie zrozumie, a tam za wielką wodą to przecież nie mogą się mylić. PS. Wkleić Ci link do artykułu , że palenie w ciazy nie szkodzi, a nawet pomaga? Napisała hamerykanska pHd)tylko sama pisała artykuły podpisane Twoim imieniem i nazwiskiem, z tytułem naukowym z przodu, w celu podjęcia dialogu ze znawcami w dziedzinie) . Ale to się nie liczy, ważne to zalać swoją mądrością i dobrymi radami forum słynące z poziomu rynsztoka, a przy okazji pochwalić się cyckami w rozmiarze H, co rzeczywiście na TYM forum, z ust naczelnej laktoterrorystki, raczej srednio wzbudza uczucie zazdrości..

Gość gość
Skończcie juz k***a z ta Sulimira cala bo szlag mnie trafia co nie wejde w kolko to samo ilez można walkowac ciągle ten sam temat :-/ no błagam Was...

Gość gość
Wiem I sama się sobie dziwie:) ale czasem tak jest, że musisz coś z siebie wyrzucić, gdy ktoś cię zirytuje porządnie. A ja osobiście nie trawie fanatyzmu w żadnej dziedzinie,a ludzie, którzy bezpodstawnie uważają się za nieomylnych, doprowadzają mnie do szewskiej pasji.

Gość gość
Matko i corko dajcie juz spokoj z ta sulimira. Niech sobie pisze te bzdury kto wam sie kaze nia przejmowac? Olac z gory na dol.

Gość gość
Mnie tez,dlatego jak widzę posty tej Pani Sulimiry to po prostu ich nie czytam.Nie cierpię takich ignorantów jak ona jak ją czytałam to mnie szlag trafiał jak można być takim człowiekiem,zamkniętym na poglądy innych i zaloze sie ze tak samo wychowa swoje dziecko kult JA MAM RACJĘ A WSZYSCY INNI SĄ Beznadziejni :)

Gość gość
Ona nie tylko wie,jak powinnyśmy karmic i wychowywać dzieci. Ona nawet wie,kiedy jej dziecko poprosi o własne łóżko, potem pokój, a kiedy odstawi się samo od piersi i powie: Mamusiu, ja już nie potrzebuje pieluch.

Gość gość
No powie pewnie powie ze juz nie chce cysia i pieluch ani ze nie chce spać z nią w jednym łóżku,podejrzewam ze będąc w gimnazjum :)

Gość gość
Odwalcie się od niej ona was nie zaczepia a wy ciągle zakladacie tematy gdzie ją obrazacie, troche więcej rozumu

Gość gość
O ile w ogóle pójdzie do gimnazjum. Może zostanie w domu i mama ja wszystkiego nauczy. Kto w końcu wie lepiej niż ona? W dodatku nie będzie musiała wyganiac Maleństwa ze wspólnego łóżka ani bóleśnie odstawiać od cycusia... W rozmiarze KK oczywiscie...

Gość gość
Nie zaczepia nas? A jak nazwiesz jej wyroki,kto się nadaje a kto nie na matkę? Ciekawa jestem czy z taką samą żarliwoscia reaguje widząc prawdziwie zaniedbane dziecko, głodne (jakiegokolwiek jedzenia a nie tylko "tego co najlepsze"czyli cudownego eliksiru z cycusia), czy odwraca głowę jak przystało na prawdziwie polskie dulskie koltunstwo.

Gość gość
Na pewno z ogromna żarliwością reaguje na spotkaną mamę ktora karmi butelka swojego noworodka...

Gość gość
Projekt czy nie, ale faktem jest ze nie odpisała, co jej się nie zdarza ☺ A przeczytała na pewno, bo siedzi tu cały czas. Czyżby udało się ją zagiac?

Nie odpisałam, bo nie siedzę tu caly czas. I w sumie nie wiem co mam Ci napisać? Czego jeszcze ode mnie chcesz? Co do linków to był tez taki po polsku dla nieznających języka angielskiego. Poproszę o link, dopiero po zapoznaniu sie z nim ocenię czy jest to rzetelna informacja.

Gość gość
O jaki link? Do palenia? Jezu kobieto, jesteś rzekomo tak inteligentna, a nie potrafisz prostej ironii z tekstu wyczytać? Moge Ci przeslac link, ale po co? przeciez wiadomo, ze ciezarne nie powinny palic, ale kazdy ma prawo wciskac ludziom glupoty. Trzeba tylko podejsc ze zdrowym rozsadkiem do WSZYSTKIEGO, co sie czyta. A czy w Twoich publikacjach o idealnym wychowaniu dzieci jest coś o humorze, o wspólnym śmiechu?

Gość gość
O właśnie, złapie Cię za slowko: Ty ocenisz czy informacja jest rzetelną. A kim Ty w ogóle jesteś? Naprawde uważasz się za alfe i omege?

Gość gość
ale sobie dopowiadacie:O przeciez Sulimira w dzisiejszym temacie o niej napisala, że jej przyjaciółka nie karmi piersia z wygody i się przyjaźnią. Dlaczego wiec traktujecie ja jak jakas fanatyczkę? Nie rozumiem tego. Ja też nie jestem za spaniem dziecka w łóżku z rodzicami czy odstawieniem dziecka od piersi dopiero jak samo to poczuje, bo w rodzinie mam przypadek ze dziecko miało 5 lat i przed snem musiało possać cycka. Jednak jakby nie patrzec Sulimira to żadna matka kwoka, bo nie siedzi z dzieckiem na d***e jak wiekszość kafeterianek tylko pracuje a dziecko jest w żłobku.

Gość gość
I to jest jedyna rzecz na plus jaka u niej wylapalam . Ale jako że zaczynam wierzyć że to może być jakiś trolling, to nie do końca mnie ta jej praca zawodowa przekonuje. Czy ona corkę do pracy zabiera, zeby jej cyca podać?

Gość gość
nie jestem Sulimirą ale ci odpowiem, ze pewnie jej dziecko w tym wieku nie pije mleka z cycka jak noworodek wiec spokojnie te 8 godzin bez piersi matki przezyje. Mojej znajomej syn ma dwa lata i też go karmi, ale tylko w nocy, w dzień on nie potrzebuje w ogóle piersi.

Gość gość
No ale to Sulimira! Osiem godzin plus dojscie/dojazd to spora rozłąka dla mamusi tak opętanej potrzeba bliskości dziecka.

Nie uważam się za alfe i omege, ale potrafię ocenić kiedy ktos przesle bzdurne badania. Ja podałam informacje z rzetelnego zrodla, później jeszcze inne osoby wkleily linki do innych badan a dla was to,i tak bez znaczenia, bo wy macie racje i koniec. Chyba to was boli najbardziej, że potrafię poprzeć naukowo swoje wypowiedzi.

gość dziś I to jest jedyna rzecz na plus jaka u niej wylapalam . Ale jako że zaczynam wierzyć że to może być jakiś trolling, to nie do końca mnie ta jej praca zawodowa przekonuje. Czy ona corkę do pracy zabiera, zeby jej cyca podać? Zwizualizuję Ci to, uruchom wyobraźnię ;) uwaga! Sulimira zawozi dziecko do żłobka, a sama jedzie do pracy. Po godzinie dzwoni pani ze żłobka i krzyczy " Cyc alert" po czym Sulimira zrywa się i biegnie w te pędy do żłobka już od progu z wystawioną piersią ;) widzisz to? :D

Gość gość
Sulimiro, ja też mogę znaleźć naukowe dowody popierające teorie przeciwstawne do Twoich. Wiesz na tym polega nauka zwłaszcza w pewnych dziedzinach- nie wszystko jest oczywiste tak jak to, że Ziemia kręci się wokół Słońca. Słyszałaś o sporach naukowców? Każdy ma jakieś swoje racje, na które ma dowody, a inny ma dowody na co innego. A wiesz jak się ładnie manipuluje niektórymi faktami naukowymi? Kobieto świat nie zaczyna się i nie kończy na piersi pełnej mleka ani na sporach gdzie ma dziecko spać. Doucz się trochę i dojrzej- do bycia inteligentnym człowiekiem tez, nie tylko przeraźliwiona matka.

Gość gość
Ta Wredna- tak to widzę oczami wyobraźni. Ale tylko wyobraźni. Jak żyje a już trochę i znam sporo matek, sporo super matek, tak żadnej laktoterrorystki. Powiem nawet, że gdyby nie to forum, to przysięgam, ze nie widziałabym ze takie istnieją. Ze gdzieś za rogiem karmi się chodzące i mówiące dzieci z zębami, że potępia się kochajace matki podajace butelkę. Nie wiem czy zdecydowalabym się na dziecko w takim przypadku. Na szczęście wtedy mnie tu nie było.☺

Ja również takich nie znam, w swoim otoczeniu nie mam ani jednej takiej osobniczki na szczęście. Nawet moja położna środowiskowa była tak świetna, że nie oceniała matek karmiących butelką i dawała wolny wybór bez narzucania komuś swojego zdania ( a była również doradcą laktacyjnym).

Gość gość
No bo taka powinna być idealna położna. Pomagać by i matka i dziecko mieli dobrze, szanując wybory dorosłej i samodzielnej osoby jaką jest matka. Tak jest na tym Zachodzie, którym Suli się podnieca, a chyba nie zdaje sobie sprawy, że gdyby jakimś cudem ona sama zaczęła prace w tym zawodzie za granicą i powiedzialaby do jakiejś kobiety, która np po 2 miesiącach karmienia piersią stwierdziła że dość,ze nie nadaje się na matkę, to wyleciałaby z roboty z hukiem, zbierajac kasę na odszkodowanie.