Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shira3456

NIE POTRZEBUJE GOWNIANEJ EMERYTURY:)

Polecane posty

Gość shira3456

ZA KILKA MCY MOJA MAMA dostanie emeryture-uwaga-1050 zl netto:)) ja i moja siostra nie potrzebujemy emerytury-dzieki mamie, ktora swoja praca zgromadzila spory majatek, zaczynala od niczego, tato jest niestety fajtlapa i nic nie osiagnal, zyl w cieniu mamy a teraz mamy wielki dom, kilka mieszkan i bedziemy stawiac domki letniskowe-zyjemy z wynajmu. obliczylam ze kiedy ja i siostra skonczymy 60 lat bedziemy mialy z wynajmu min. po 5000 mies.na osobe. fajna emerytura, prawda? mieszkamy na wsi, tu pracy nie ma, ja jezdze sezonowo za granice, ale do emerytury nie uzbieralabym nigdy ''lat''.mam 32 lata nie pisze zeby sie chwalic, ale , ze mozna i w Polsce cos osiagnac wlasna praca jak moja mama-a zaczynala od zera, jak byla ze mna w ciazy, mieszkali z tata w piwnicy-suterenie....

Gość gość
ludzie pracują i mają kredyt na JEDNO mieszkanie na 20lat może powiedz na czym matka zarabia bo na pewno nie na wynajmie mieszkania trzeba za coś kupić

Gość Wkurzająca
Ciekawe z czego twoja matka tak się dorobiła?! Pracowałam 35 lat w jednej instytucji. Załzyłam z mężem dzieciom { córce i synowi) książeczki mieszkaniowe za które pózniej mogli pójść na dobry obiad do restauracji.Sobie kupiliśmy mieszkanie M.4.Obecnir mam emeryturę 1550 zł. netto.Dzieci kupiły same mieszkania w blokach 59 zaraz po skończeniu studiów rozpoczęli pracę i pracuja do dzis tak samo ciężko jak ja z mężem.Nie maja pesspektyw zeby odłożyć.Jesteśmy z miasta i nie mamy możliwości dostać z Unii kasy jak sieczkobrzęki.

Gość promyczek33
nie każdy ma tak prosto nestety, swoją drogą piszesz, że tata fajtłapa, a sama nie osiągasz niczego, bo na to co Ty masz zapracowała Twoja mama, przykre... mimo wszystko polecam zainteresować się własnym oszczędzaniem na emeryturę, czytalam artykuł o tym jak odkładać pieniądze na emeryturę na http://klubseniora.pl/ - wydaje mi się, że faktycznie lepiej zadbać samemu o emeryturę niż liczyć na ZUS.