Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cara123

Czy chora na schizofrenie powinna usunąć ciąże?

Polecane posty

Gość cara123

Jak w temacie. Co myślicie na ten temat?

Gość cara123
Hmm, kontrowersyjny temat? Nikt się nie wypowie?

Gość gość
czy chorego na schizofrenie sad zwalnia od alimentacji?

Gość gość
Tak, dzieci mogę mieć jedynie ludzie wykształceni, ładni, o nieposzlakowanej opinii, w 100%ach zdrowi na ciele i umyśle. Resztę należy przymusowo sterylizować. Autorko/autorze - mam nadzieję, że to prowo. Jeśli nie, to chyba się przeteleportowałeś z faszystowskich Niemiec.

Gość gość
katarzyna w tez jest schizofreniczka

Gość cara123
gosc, a wyobraź sobie, że może zwolnić. Nawet może odebrać prawa rodzicielskie i dziecko umieścić w placówce. HIM, a skąd Ty wiesz o kim ja mówię??

a mi tam szkoda Waśniewskiej, mąż ją namówił a potem sam się wymigał bo miał dobrych mecenasów zostawił ją z tym i dziwić się że postradała zmysły...

Gość cara123
Nie, to nie jest żadne prowo. I nie jestem przekonana, czy sobie zdajecie sprawę co się robi z chorymi kobietami jak zajdą w ciąże.

Gość gość
A to niby dlaczego? Moja ciocia choruje, urodziła troje dzieci, wszystkie są już dorosłe, mają własne rodziny, a ciocia wnuki.

Gość cara123
HIM nie pisz do mnie skrótami, bo skrót sb to ja mogę uznać jako co bądź ;) Nie mówię o sobie akurat, ale chora też jestem akurat tylko na inne schorzenie.

Gość cara123
gość, ale choruje na schizofrenie? I ile ma lat teraz? Jakie leki brała w trakcie ciąży albo zanim się dowiedziała o niej? Co psychiatra powiedział? Chcę po prostu wiedzieć, bo nie wiem, czy psychiatria teraz aż tak daleko zaszła, czy już dużo wcześniej.

Gość cara123
Za ciężkie tematy jak na kafeterie widzę.

Gość gość
zależy od przypadku, mam koleżankę ze zdiagnozowaną lekka schozofrenia i za mąz wyszła, ale świadomie nie chce miec dzieci, bo nie jest pewna, czy da rade, czy nie przestanie brac leków... Nie wiadomo też na ile taka osoba podejmuje świadomie decyzję, ale cięzko być dzieckiem schizofrenika, który się nie leczy

Gość cara123
Nie ma czegoś takiego jak lekka schozofrenia, lekarze diagnozują to jednoznacznie. A jeśli chodzi o postępowanie wobec chorych zachodzących w ciążę to wam powiem. Chociaż najlepiej o tym nie wiedzieć. Lekarz psychiatra jeśli mu o tym powiedzieć i stwierdzić, że nie wiesz czy chcesz tego dziecka powie Ci tak fajnie, że skieruję Cię do szpitala i jak coś tam się wszystko odbędzie legalnie. A kobietę naszpikuje się lekami plus przy okazji przeprowadzi się badania jak leki psychotropowe na płód odziaływują. Bo niby skąd te badania mają? To już lepiej usunąć samej.

Gość gość
22.57 Nie była na żadnych lekach, choroba ujawniła się po urodzeniu pierwszego dziecka i początkowo lekarz stwierdził depresję poporodową. Od tamtej pory była na silnych lekach psychotropowych, odstawianych z każdą kolejną ciążą. Szczerze?? Lekarze odradzali kolejne ciąże, bo ciocia przypłacała je ciężką psychozą, ale to były inne czasy. Dzieci są zdrowe, wnuki też.

Gość cara123
No widzisz gość ;) a ja pytam o kobietę, która aktualnie jest na lekach i w ciąże zaszła. No teraz to się leków nie odstawia, bo i po co jak można przeprowadzić badania. Nie zaleca się, tak jak Twojej cioci, tyle że nacisk jest zupełnie inny. Ja akurat jestem za aborcją, ale nie wbrew woli kobiety, którą najlepiej lekami nafaszerować, niech sobie nie zdaje sprawy co się dzieje, a później złożyć na psychoze. Aborcja musi być przemyślaną decyzją samej kobiety, a nie nacisku lobby farmaceutycznego (psychiatrów czyt.), którzy mają z tego korzyści.

Gość gość
00.32 Ja nie po to odpowiedziałam na pytanie, żeby Ci pomóc udowodnić z góry zalożoną tezę. To raz. Dwa - nie masz zielonego pojęcia o schizofrenii, bo inaczej byś wiedziała, że chorujące na nią osoby to nie są jakieś bezmyślne świnki doświadczalne. Kobiety, cierpiące na ciężkie stany depresyjne, przyjmują dokładnie takie same psychotropy jak schizofreniczki, a jakoś dzieci rodzą.

Gość cara123
Mówisz ja nie mam pojęcia o schizofrenii?? Fajnie, że mnie znasz. Ja mam akurat ChAD, jeśli wiesz co to jest "gość" (mogłabyś jakiegoś nicka dać, byłoby mi łatwiej ;)) I wyobraź sobie, że w ciąży byłam. I wiem co psychiatrzy oferują osobie, która już się leczy.

Gość gość
Britney Spears to ma i urodziła dwoje dzieci. Nie zakładaj durnych tematów na kafe, tylko zmień lekarza, a poprzedniego zgłoś do prokuratury.