Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nat47

doswiadczony ktos pomoże? dieta cwiczenia!

Polecane posty

Gość Nat47

Hej Mam 15 lat wzrost 167 i 63 kg moje ciało ma figure gruszki man dobrze zbudowane uda (miesnie) stosuje diete 1300 kallori robie cwiczenia (niewiem czy skuteczne ) trenuje zawodowo siatkowke . Moją wymarzoną wagą jest 55 kg i szczupłe uda oraz umięśniony brzuch! Niewazne w jakim czasie

Hejka, jestem dietetykiem i od razu 2 uwagi: nie licz kalorii i wywal przetworzone jedzenie. Nie jest tak ważne ile jesz, ale CO jesz - ogranicz maksymalnie produkty zbożowe (tak tak, niby są takie zdrowe... nie są!) i wszystkie przetworzone produkty, owoce sporadycznie, żadnych słodyczy, słodkich napojów i soków, nie mówiąc o cukrze. Postaw na świeże, nieprzetworzone produkty, jedz do syta, powoli, 3 razy wystarczy. Śpij jak najdłużej i się relaksuj, pij tran i zażywaj słońca. Powodzenia :)

Gość gość
1300? Głodówka! Powinnaś jeść min.1 700 jak sie odchudzadz, 1900-2000 normalnie!

w takim wieku to już siatkówka przy treningu 3x na tydzień powinna wystarczać do utrzymania odpowiedniej wagi.

Gość Nat47
Niestety nie wystarcza .... Proszę o porady jak osiągnąć cel . 1300 kcl to nie jest głodówka!

Gość jellylover77
Zeby osiągnąć i utrzymać wymarzoną wagę potrzeba Ci niecałe 2 miesiące. Dieta 1300 kcal to nieodpowiednia diet -za mało substancji odżywnych. To że ćwiczysz to bardzo dobrze. Wejdź sobie na http://metasport.pl/ tam możesz zbaleźć plan diety odpowiedni do aktywności.