Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy też mimo młodego wieku macie poleczone zęby?

Polecane posty

Gość gość

ja mimo że codziennie myje zęby i staram się o nie dbać to mimo że mam wszystkie to wiele tylnich mam już poplombowane, a dwa wyleczone kanałowo :( i czy leczenie kanałowe jest inwazyjnym zabiegiem i dużo zęba zostaje rozwiercone? nie znam sie na tym

Gość gość
ja mam 23lata boje się dentysty stałych nigdy nie plombowałam ale musze iść wiadomo ale ciągle to odwlekam mam uraz po wyrywaniu mleczaków :(

Gość gość
ja nie jestem juz młoda. i niezbyt rodzice o mnie pod tym względem zadbali. ale miałam taki cel, aby mój syn był na maksa zadbany, dopóki mam na to wpływ. jest po 30 i żadnych ubytków, zęby takie, że och i ach : z podręcznika jak mówią dentystki. teraz już sam się pilnuje, a ja uśmiechem się pod nosem, bo chociaż to moja szkoła- on nawet o tym nie wie:D

Gość gość
Ja mam 19 lat. Niestety mam już trzy zeby zaplombowane:( A ostatnio znowu pobolewają mnie trzonowce. Chodzę do najlepszej dentystki (oczywiście prywatnie) co trzy miesiące. Bardzo dbam o zęby. Myję dwa razy dziennie, używam nici dentystycznej irygatora, płynu do płukania. Ogólnie zeby mam ładne bo leczyłam je też ortodontycznie ale niestety psują się:( Też nie wiem czemu. Jem trochę slodyczy to fakt, ale zawsze myję zeby na noc i z rana.

Gość gość
ponoć trzeba pić tran i jeść dużo masła i mleka żeby mieć zdrowe zęby