Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowana 1234567

Rodzice nie akceptują mojego chłopaka co robić?

Polecane posty

Gość Zdesperowana 1234567

Mam mały problem. Mianowicie, mam 18 lat uczę się całkiem dobrze i od 4 miesięcy spotykam się z chłopakiem. Niestety moi rodzice nie akceptują tego związku. Uważają, że on jest nieodpowiednią osobą dla mnie. W swoich argumentach twierdzą, że on jest chamski (bo parę razy zabrał głos podczas gdy mama krzyczała na mnie i mnie wyzywała żeby mnie bronić), bo jest nieodpowiedzialny ( chociaż na każdym kroku robi wszystko, o co go poproszę), bo mnie nie szanuje ( niestety raz mój brat widział jak się pieścimy, wiem to było trochę nieprzemyślane i cholernie głupie z naszej strony-zaznaczam to były tylko pieszczoty, namiętne całowanie itp., w każdym razie w stosunku do mnie jest szarmancki, przynosi kwiaty, zabiera do kina, zachowuje się po prostu normalnie). Ja jestem z nim naprawdę szczęśliwa. Owszem, widzę jego wady, wiem, że bywa uparty i czasem cwaniakuje, ale udaje mi się go utemperować za każdym razem,kiedy poczuję, że on robi coś nie tak. A przecież w miłości najważniejsze jest to aby akceptować drugą osobę zarówno z jej wadami jak i zaletami. Chcę też zaznaczyć, że przy nim podciągnęłam się w nauce jeszcze bardziej i wypełniam swoje domowe obowiązki. Mimo to oni i tak wiedzą swoje i cały czas słyszę, że zmarnuję sobie życie z nim tylko przez te kulka gaf, które popełnił. Jak ich przekonać, że nie taki diabeł straszny?

Gość gość
chcesz byc dorosła to decyduj,wcale nie tu nie neguje,ale powiem szczerze ze cwaniaczków bardzo nie lubie.

Gość gość
Może widzą z nim coś na co Ty przez zauroczenie jesteś ślepa? A pieszczenie się... takich rzeczy nie robi się w domu rodziców.

Gość gość
Nie przekonuj ich. To nic nie da. Po prostu ignoruj ich sprzeciw. Z czasem przywykną. Powodzenia!

Gość gość
powiedz to co tutaj napisałaś swoim rodzicom, porozmawiaj z nimi, może to dla nich nowa sytuacja, że masz kogoś.