Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolejny temat o zorjanie

Polecane posty

Gość gość

Kobieto,weszlam tu po przerwie i widze wszyscy sie na ciebie rzucaja. Mysle,znowu jakas idiotka pokroju jagody,amelii czy kogo tam jeszcze. Ale czytam i czytam i podziwiam,ze jeszcze chce ci sie tu tlumaczyc? Zostaw w cholere tych idiotow,co uwazaja sie za madrych a na prawde nic soba nie lrezentuja, sa na tyle ograniczeni,ze nie rozumieja co piszesz,tylko wyciagaja jeden wniosek i ciagle go powtarzaja. Ja stad zniknelam na dobre,bo nie da sie tu pisac prawie z nikim. Co jakis czas zajrze i stwierdzam,ze jest tylko gorzej. Az sie dziwie,ze pojawil sie tu ktos taki jak ty. Btw. Tez uwazam sie za lepsza od tej wiekszosci pseudomamusiek:P

Gość gość
buahahahaha , piszesz sama o sobie idiotko ?? przecierz wiemy ze to ty zj***e umyslowy

Gość gość
Idiotko popros admina zeby zweryfikowala ip:O jak nie wierzysz ze nie jestem zorjana. Po prostu uwazam,ze dziewczyna ma racje i to wy jestescie ograniczeni i nie potraficie zaakceptowac tego,ze ktos ma inne poglady. Nie wazne jakie.

Gość gość
To dlaczego Zorjana tez nie pptrafi zrozumiec,ze ktos moze miec inne poglady,jak ona ??? Przeciez to ona zaklada tematy i jedzie po tych,ktore jej nie przyklaskuja ! Nie widzisz tego ???!!!!

Zgadzam się. Sulimira, podziwiam, że jeszcze Ci się chce tłumaczyć i że masz w sobie tyle klasy, żeby nie bluzgać tak jak na Ciebie bluzgają. Zgłaszaj tematy o sobie do usunięcia i miej święty spokój. Masz klasę, masz dużą wiedzę na temat laktacji i każdy, kto chociaż trochę zgłębił ten temat, to wie. Kafe - mamuśki i tak w Twoich wypowiedziach widzą tylko zło, kompletnie NIE CZYTAJĄ ZE ZROZUMIENIEM i przeinaczają Twoje wypowiedzi tak jak im pasuje. Co byś nie napisała, analfabetki i tak wyciągną z tego to co im się podoba i krzykną "Zorjana obraża!". Nigdzie nie przeczytałam Twojego zdania, że mamom od mm powinni odbierać dzieci, natomiast 1000 razy kafe-mamuśki Ci to zarzuciły. Obłęd. Nie szanują Ciebie i wrzeszczą, że Ty nie szanujesz.. Podobno w kupie raźniej, a jak się do tego wrzeszczy to w ogóle stanowi się "siłę" :) Pozdrawiam Cię serdecznie!

Gość gość
Ja sama kp długo swojego syna. Ale nigdy nie robilam z siebie z tego powodu super bohaterki i tym bardziej nie narzucalam kp innym. To jest indywidualna decyzja. Tu nie chodzi o to że ona zachwala kp ale o to jak traktuje matki karmiace mm. Nawet dzis na pierwszej stronie jest temat w którym pisze ze jest lepsza o innych itp.

Ale o na w tym temacie wyraźnie napisała, że nie czuje się lepsza bo karmi piersią, ale czuje się lepsza bo potrafi normalnie się wypowiadać, nie bluzga i stara się rozmawiać kulturalnie. Ja uważam, że każda kafeterianka, która nie wrzeszczy i nie obraża jest lepsza od takiej, która sięga tylko po epitety i wszczyna awantury.

Gość gość
Ale zorjana rozumie,ze ktos ma inne poglady tylko sie z nimi nie zgadza i glosno o tym mowi bo ma do tego prawo.

Gość gość
I dokladnie,wyraznie napisala,ze nie czuje sie lepsza przez kp a przez to ze potrafi rozmawiac. Ale wy oczywiscie i tak wiecie swoje i komus wciskacie nieprawde i do tego rozpowiadacie plotki.

Gość gość
Jestescie tak samo nawiedzone, jak ona. To Wy macie cos do matek od mm, nie odwrotnie. Jakos matki mm nie wypusuja, ze kp to "gowno", ze jest "gorsze", ze sa "egoistkami", ze "niedojrzaly do macierzynstwa".

Dzięki dziewczyny :) w sumie sama zastanawiam się po co ja to robię. Chyba jak wszyscy zaczęłam wchodzić tu z nudów jeszcze w ciąży. Jak się córka urodziła i miałam kryzys laktacyjny jak miała kilka tygodni i nie rozumiałam dlaczego ciągle chce być przy piersi, nie rozumiałam jeszcze, że to jest normalne, i wyżaliłam się tutaj i co za rady dostałam? Podaj mm, dziecko się nie najadą, mam kiepskie mleko itp, itd. Tylko kilka mam dało mi naprawdę dobre rady. I tak sobie myślę, że właśnie przez takie babki jak tutaj większość matek nie karmi piersią, bo napiszą, żeby podały mm i tak rodzi się kolejna mama ktora będzie powielać mit o braku mleka i nie najadaniu sie dziecka. Od poniedzialku juz nie będę miec czasu aby tyle pisać. Już mi się odechciewa, bo z tego co zauważyłam tutaj na kafe jak ktos ma inne poglądy niż większość to jest wyzywany do zasady. No i ta większość to chyba właśnie sfrustrowane, zakompleksione mamy, które jak tylko przeczytają "karmienie piersią" to od razu dostają białej gorączki bo one karmily mm i nawet same przed sobą nie przyznają się, że ich to w jakiś sposób rusza gdy ktoś napisze prawdę, że mm jest gorszym pokarmem. Dlatego tak się oburzają i "szczekają". No i najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Ktos napisze mm jest gorsze, a one przeczytają matka karmiącą mm jest gorsza.

Gość gość
"gość dziś Jestescie tak samo nawiedzone, jak ona. To Wy macie cos do matek od mm, nie odwrotnie. Jakos matki mm nie wypusuja, ze kp to "gowno", ze jest "gorsze", ze sa "egoistkami", ze "niedojrzaly do macierzynstwa"." To ja autorka, gdzie cos takiego napisalam?i czy to nie wy przesadzacie? Akurat moje dziecko jest karmione mieszanka od 4m.z. i jakos nie jestem nastawiona anty do zorjany. Nie bede opisywac tu swojej historii,czy musialam czy chcialam,bo to bardzo skomplikowane,w zasadzie jedno i drugie. Ale nie tepie dziewczyny za jej poglady. Zorjana zostalam potraktowana jak ty przy swoich problemach z kp na poczatku,tylko ja jeszcze w ciazy i juz widzialam,ze tu nie da sie normalnie rozmawiac. Od tamtej pory zagaladm tu sporadycznie,nicka nie uzywam i zaluje czasami ze daje sie wciagnac w dyskusje. Tez mam inne poglady na rozne sprawy ale zachowuje je juz dla siebie. Btw.mamy chyba dziecko w tym samym wieku wiec pewnie na jakims topiku otarlysmy sie o siebie niejednokrotnie.

Gość gośćShug Avery
Moje dziecko też było karmione i piersią i mm. Nie jestem nawiedzona na punkcie kp. Autorko, takie wpisy jak ten, do którego się odnosisz, to typowy brak rzeczowych argumentów. Najlepiej obrazić, im głośniej tym bardziej t będzie "merytoryczne". Nie należy się tym przejmować. Pozdrawiam, udanej soboty! :)

Gość gość
Zoriana w swoim temacie który wczoraj założyła napisała jedno zdanie : "Natomiast wy drogie mamy krytykujecie wszystko tylko dlatego, że ktos robi inaczej niż wy" ALE HALO ONA TEŻ KRYTYKUJE INNE MAMY TYLKO DLATEGO ŻE ROBIĄ INACZEJ NIŻ ONA CZYLI PODAJĄ MM. PISAŁA NIE RAZ ŻE NIE DOJRZAŁY DO MACIERZYŃSTWA, NIE POWINNY BYĆ MATKAMI-TO TEŻ SĄ SŁOWA KRYTYKI-JAKBY NIE PATRZEĆ!! Pisze na innym temacie że nie rozumie jak można zostawiać noworodka do wypłakania, ona robiła inaczej to już tego nie rozumie!!! Dla mnie jest hipokrytką i koniec!

Gość gość
Dziekuje i rowniez pozdrawiam:) te dyskusje wcale nie takie "jalowe",po nich mozna sie zorientowac czy ktos jest "nawiedzony"-wcale nie w temacie kp,a w tym jak traktuje innych dyskutujacych,pocieszajace jest tez ze sa tu normalni ludzie,szkoda tylko ze w bardzo niewielkiej liczbie.

Gość gość
Tak sie zastanawiam. Skoro cała ta zorjana taka dobra matka - to ile ona poświeca czasu dziecku? Co po chwilę widzę różne tematy i w tych tematach cały czas ona odpisuje. Więc ja się pytam: gdzie ma czas na zajmowanie się dzieckiem?? Gdyby choć jeden dzień odpuściła - ale ona CAŁE dnie przesiaduje.