Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam problem z dzieckiem, mamy pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam siostrę, która bardzo kocham, ale ona mnie nienawidzi, bo nie rozumie, ze chce dla niej dobrze. Otóż sprawa wygląda tak: dziewczynka boi sie wszystkich, w szkole nic nie pisze, nie rysuje i stoi ciągle z boku. Uważam, ze nie należy tego lekceważyć. Dziś chciałam z nią porysować, zaczęłyśmy id rysowania kwiatków, babeczek, rysowalam ja i ona, po czym ona stwierdziła ze musimy sie zamienić bo ja mam ładniejsze i ok, raz przystalam, ale obiecałam, ze to ostatni raz. Później rysowalysmy postać, ona poprosiła mnie żebym narysowala jej głowę, włosy, ramiona, brzuch nogi. Płakała, więc to zrobiłam, ale strój musiała narysować sama oczywiście nie dawała za wygrana, kazała narysować sukienkę, zrobiłam to i wpadła w szał, ze brzydko. Zaczęła krzyczeć, płakać, ze mnie nienawidzi, buc mnie. Moja siostra zaczęła sie na mnie drzec, ze to moja wina, ze czemu jej zle zrobilam, i nie wytrzymałam, rozplakalam sie. Siostra ma 5 lat. I takie sytuacje są zawsze, kiedy sie bawimy, hej coś nie spasyuje zaczyna mnie bic.. Mam disc, bo moja siostra nie robi z nią ovsolutnie nic, w ogóle sie nią nie interesuje, a i tak ta zawsze leci do niej, bo ona zawsze na mnie krzyczy i potrafi mnie nawet nic, kuedy siostra płacze, niby z mojego powodu. Czy to normalne i jak sobie z tym radzić?

Gość gośćula
w ogóle nie ogarniam,napisz jeszcze raz,bez chaosu i z interpunkcją

Gość gość
taki temperament.. wez powycinaj z papieru kolorowego elementy do obrazka, słonko promyczki, domek, okna.. Wszystko w kwadratach kółkach i razem układajcie obrazek, na jednej kartce. Niech ona przykleja, niech wychodzi z inicjatywą. Powiedz jej : popatrz jestem wieksza, mam wieksze dłonie, wiekszą głowę. Ale wiesz kiedyś też byłam taka mała jak Ty i wszystkiego musiałam się nauczyc, by było ładnie.. Ty masz szczescie masz starszego/szą brata/siostrę..Nauczę Cię wszystkiego tylko musisz chciec, sie nauczyć i nie denerwować. Pokaż zeszyt ze zle zrobionym zadaniem, czy klasówkę z pokreslonym czerwonym dułgopisem.. Widzisz mi tez nie wszystko się udaje!

Gość gość
to jest Twoja siostra, czy dziecko siostry ?, bo nie kumam