Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rafi01

Być bezpośrednim czy nie?

Polecane posty

Witam drogie Panie. Proszę o rade. Znam się z pewną dziewczyną około roku. Traktujemy się jak dobzi znajomi, lubimy się, ostatnio zaczęliśmy spotykać się na kawie. Być bezpośrednim i powiedzieć, ze chciałbym czegoś więcej czy czekać i liczyć, ze do czegoś dojdzie na wspólnych imprezach?

Standardowa bajka. Obawa przez tym, że powie "nie" a ja stracę świetną koleżankę. Wiele osób mówi, że "nie" nie oznacza końca znajomości. Moim zdaniem po takie sytuacji ciężko wrócić już do starych relacji. Chociaż z drugiej strony nie zniósłbym faktu, ze spotyka się z kimś innym więc może nie ma na co czekać :)

Gość gość
Czynami ,gestami też można to komuś delikatnie "powiedzieć "

Gość gość
Tymi delikatnymi gestami miało być zaproszenie na wyjście na kawę. No i wychodziliśmy, świetnie spędzaliśmy czas ale brakowało tej "kropki nad i". Prawdę mówiąc liczyłem, że ona da jakiś gest - zielone światło, ale to nie ten typ kobiety. Bardziej nieśmiała niż pewna siebie i otwarta dziewczyna :)

Gość gość
faktycznie dość trudna sytuacja, bo jeżeli ona cię odrzuci to faktycznie możesz ją stracić jako koleżankę i nawet na pewno by tak było. Jestem facetem, więc cię rozumiem.

Gość gość
No niestety trudna. Zwłaszcza, że dziewczyna ma dość specyficzni charakter :) Z jednej strony jest otwarta osobą, ale jeśli chodzi o związki to jest na prawdę skryta. Rzadko kiedy pokazuje swoje uczucia na jakikolwiek temat. Nigdy nie miałem kontaktu z taką osobą dlatego kompletnie nie wiem jak się w stosunku do niej zachować :)