Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23 rok życia K

kredyt czy mieszkać jeszcze kilka lat z rodzicami?

Polecane posty

Gość 23 rok życia K

kredyt czy mieszkać jeszcze kilka lat z rodzicami?

Gość gość
twoje zycie twoje wybory

Gość gość
Buduję dom, brakuje mi jeszcze około 80 tysięcy do wprowadzania. Wziąć kredyt czy jeszcze około 2 lat mieszkać z mężem u rodziców? Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość pożyczka w BNP Paribas
najlepiej to przekalkulować, co bardziej się opłaca. Raczej nie unikniesz kredytu. Jednak możesz starać się o mniejszy niż 80 tys. W każdym razie, polecam sprawdzić opinie na temat kredytu gotówkowego w BNP Paribas Banku: http://pozyczki-opinie.pl/pozyczki-bankowe/pozyczka-w-bnp-paribas-korzystny-kredyt-gotowkowy/ :)

Gość gość
Wolałabym wziac kredyt

Gość gość
To twoja sprawa.Przecież nikt nie zna sytuacji.Czasami niektorzy piszący tutaj maja plytki umysł.

Jeśli potrzebujesz szybkiego kredytu bezgotówkowego bez zbędnych formalności, doradca finansowy podpowie Ci jakie masz możliwości, help-finanse pl, udowodni że istnieją kredyty bez BIKu

Gość gość
Jeżeli jesteście w stanie w te 2 lata uzbierać kwotę taką jaką potrzebujecie do zakończenia budowy, to ja proponowałabym zostać u rodziców. Teraz weźmiecie kredyt 80 tys i może mniejsza rata będzie co miesiąc w stosunku do pieniędzy które musielibyście przez te 2 lata odkładać, ale kredytu do spłaty nie będzie 80 tys tylko przynajmniej 100tys

Gość gość
licząc oczywiście kredyt hipoteczny na 10 lat, a skąd wiesz czy za 5 lat będziecie mieli 800zł na ratę ? :)

Gość gość
trzeba jeszcze wziąć pod uwagę to jakie macie warunki mieszkaniowe u rodziców i czy się dogadujecie....

Gość gość
Ojej! Dziękuję za każdą radę- nie spodziałam się takiego odzewu : ) Kochani, w tym sęk, że ja nie wiem już sama. Dom jest dość duży (ok. 230metrów) sęk w tym, że tata non stop : "Czemu nie naniósł drewna do kominka" itp itd :) rozumiecie : ) trochę czepliwy jest. Na razie potrafimy oszczędzić ok. 3 tys. na miesiąc.

Gość Mielony
Widziałem, że ktoś tam w komentarzach wspomniał o help-finanse. Też skorzystałem z ich pomocy a byłem w podobnej sytuacji do Twojej. Doradca pomógł mi wybrać odpowiedni kredyt dzięki czemu mogłem wyprowadzić się i zamieszkać z dziewczyną. :) Poszukaj ich w necie i skontaktuj się z doradcą, to poważnie nie jest takie straszne :)