Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamusia Gargamela

Czy to dobry sposób na biznes szkoła

Polecane posty

Edukacja to zawsze dobry pomysł. Ludzie dążą do rozwoju. Jest tylko kilka drobnych warunków, duża wiedza o tym biznesie ewentualnie kursy, kursy i jeszcze raz kursy. Oraz nawet jak dostaniesz dotację to minimum 1-2 mln wkładu własnego. Ale powodzenia od planów zawsze się zaczyna.

Myślałam o tym, by taką szkołę otworzyć na terenie Dobczyc albo Myślenic ale to raczej chyba zły pomysł bo tutaj jest mało osób a Kraków to bezpieczniejsze miejsce. Czy tutaj należy mieć w tym jakieś wykształcenie pedagogiczne.

Konieczne nie jest, biznes jak biznes jesteś tylko właścicielem i zatrudniasz odpowiednie osoby. Ale pewnie by nie zaszkodziło, głębiej siedzieć w temacie.

Gość gość
ofiaro losu, ty nie zdałaś egzaminu zawodowego w prywatnym technikum, nie wspominając o maturze i chcesz otwierać szkołę? Chyba sama będziesz w niej dyrektorem, nauczycielem i uczniem.

To że ktoś nie zdał jakiegoś egzaminu o niczym nie świadczy. Upór, wiara i pasja potrafią góry przenosić.

Gość gość
Problem w tym, że Smerfna od 5. lat z uporem, wiarą i pasją próbuje bezskutecznie zdać maturę, o przenoszeniu gór już nie wspomnę. Nawet cuda mają swoje granice.

Przez jakie 5 lat W 2011 roku przystąpiłam zaraz po szkole, po raz pierwszy. zdałam Język polski pisemny na 44% Język polski ustny na 75% W 2012 (po raz pierwszy - poprawiałam) nic nie zdałam W 2013 roku, mimo tego, że złożyłam deklarację nie podeszłam w 2014 roku, mimo tego, zdałam angielski ustny na 30% Teraz w 2015 roku będę poprawiła po raz czwarty (ale maturę zdaje po raz piąty). Angielski pisemny i matematyka. (Gdybym tego ustnego wtedy nie zdała to bym to olała).

Gość gość
Jeśli potrzebujesz profesjonalnej agencji marketingu internetowego, która zajmie się kompleksową obsługą Twoje firmy od budowania strony internetowej i jej pozycjonowania, przez social media marketing, aż po marketing rekomendacji i reklamę kontekstową zapraszam do http://labinteractive.pl/. Dzięki naszej pomocy Twój przekaz marketingowy na pewno zyska.

Gość gość
nie rozumiem, ktoś chce powolac do zycia szkole a sam nie ma zielonego pojecia,wyksztalcenia ani praktyki co za miernota umyslowa!

Gość gość
mi tez sie wydaje, ze powinnas jakos realnie patrzec na swoje mozliwosci. marzenia marzeniami, ale chyba powinnas miec jakiekolwiek pojecie o biznesie, ktory chcesz otwierac. a przede wszystkim DOSWIADCZENIE, bo wyczytac w internecie a wiedziec jak podchodzic do nauczania to dwie rozne sprawy. ja tez mysle o otwarciu szkoly, ale jezykowej. I mam do tego warunki, bo skonczylam odpowiednie studia i ucze, ale ciagle widze, ze dluga droga przede mna i wieeeele jeszcze musze sie dowiedziec i nauczyc. Nie porywam sie z motyka na ksiezyc, a u Ciebie to troche tak wyglada. Dobrze, ze jestes odwazna, ale powinnas najpierw popracowac w takiej szkole, zeby zobaczyc jak to wszystko wyglada od podszewki. Bo np. jakbys chciala zatrudnic nauczycieli to o co bys ich pytala na rozmowie o prace?

Gość gość
a mnie interesowałoby jak zatrudnieni n-le prowadzą zajęcia co taka jak ty autorko może o tym wiedzieć??? a gdzie mowa o metodach i higienie pracy studentów? wiesz coś o tym? nie sądzę ,że nadajesz się do tego!!!!!!!! by wymagać od kogoś, trzeba reprezentować profesjonalizm/wykształcenie,wiedzę i dużą praktykę/ autorko,uczeń/słuchacz/student to nie towar na półce!!!!!!!!!!!!!!!