Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik wyklęty

czy pracodawca może tak zrobić

Polecane posty

Gość pracownik wyklęty

jakiś czas temu miałam zapalenie oskrzeli. po pracy poszłam do rodzinnego i dostałam l4 na 4 dni, zaraz po wizycie zadzwoniłam do szefa i powiedział, ze żadnego l4 nie przyjmie, mam zrobić sobie dzień wolnego i za 2 dni wrócić do pracy. Przy wypłacie odciągnięto mi za ten jeden dzień, kiedy byłam w domu...

Gość gość
nie może ale jak się komuś poskarżysz stracisz prace

Gość gość
na drugi raz masz nauczke żeby nie dzwonić tylko zwolnienie wysłać listem poleconym :)

Gość gość
skoro masz L4 to za wszystkie dni L4 musisz mieć zapłacone - chyba, że tego nie dopilnowałaś i masz przerwę w ten jeden dzień.

Gość gość
tak od szefostwa usłyszłam..

Gość gość
co qrwo jeb*ana wyciagasz kase ktora nie jest twoja? dobrze robi, nie pracowalas to ci sie nie nalezy

Gość gość
ale pracuję w prywatnej szkole, nie mogę sobie po prostu nie przyjść

Gość gość
chodzi o to,ze dyrekcja powiedziała, że nie przyjmie l4. mam jeden dzień zostać w domu i wracać do pracy

Gość gość
Bylam w podobnej sytuacji. Tez mialam zapalenie oskrzeli, mialam zwolnienie od wtorku do poniedziałku. Kiedy ja kurowalam się w domu dowiedziałam się, ze jak nie wrócę do pracy to nie przedłuży kierownik mi umowy. Olalam to, bo nie bylam wstanie wrócić. Po powrocie powiedział że nie mozna sobie chodzić na zwolnienia, i mam zamienić chorobowe na urlop. Zgodziłam się bo balam się ... ale i tak już tam nie pracuję, sama się zwolnilam .... tzn przy przedłużeniu umowy grzecznie mu podziekowalam. to było na poczatku roku. Polska to zj****y kraj.