Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zamykacie zawór wody przed wyjściem?

Polecane posty

Gość gość

Proszę odpowiedzcie mi na pytanie - czy zamykacie wodę na zaworze przed dłuższym wyjściem z domu? Mam stare rurki ,zardzewiałe, mieszkam na wyższym piętrze ,boję się ,że zaleję sąsiadów. Przekręcam tę wajchę przed wyjściem.Przesada?

Gość gość
jeśli są stare i się obawiasz to nie przesadzasz zakrecajac

Gość gość
Zamykam zawór wyjeżdżając na wakacje, gdybym miała zakręcać kilka razy dziennie pewnie szybciej by doszło do awarii tego zaworu Chyba taniej wyjdzie ubezpieczenie mieszkania, ok 130 zł na rok

nie zostawiam często pralkę albo zmywarkę "na chodzie" ale mam sprawną instalację wod-kan i elektryczną

Gość gość
Ubezpieczone mam, nie chcę ludziom pode mną szkód narobić, też pomyślałam czy aby się ten zawór nie zepsuje - to taka wajcha .Tak to jest jak się bez faceta mieszka ,nie znam się kompletnie.

Gość gość
"Chyba taniej wyjdzie ubezpieczenie mieszkania, ok 130 zł na rok " odnośnie ubezpieczenia , te 130zł tylko od zalania czy inne rzeczy też? i jaki ubezpieczyciel?

Gość gość
zakręcam non stop nigdy mocno nie zalałem zawsze się rewanżowałem ale mimo wszystko na te ryje i te teksty mam już dość zakręcam i myślę jak zrobić automatycznie

Gość gość
w PZU ja mam 113 zł, od pożaru i zalania

Gość gość
113zł w PZU dzięki , właśnie zamierzam wykupić i zastanawiałam się gdzie i ile to kosztuje.

Gość gość
ja tam mam jeszcze taka opcję - OC czy cuś ,że jak moje dziecko porysowałoby sąsiadowi samochód czy coś stłukło w sklepie,zawsze mi to obrazowo ten agent opowiada ,że małe a cieszy

Gość gość
miałem ubezpieczenia a jak przyszło do wypłaty to tak się ułożyło że straciłem i kasę i nerwy teraz mam zabezpieczone jak nikt i się nikomu nie chwalę a jak się coś zdarzy to złodziej się mocno zdziwi a i tak gumno zrozumie.

Gość Ale to już było
Gdy wyjeżdzamy na wakacje.Zakręcam wszystkie zawory i wyłączam dopływ prądu, mimo że mam nową instalacje elektryczną i wod-kan.Mieszkają takie osoby w budynku które zostawią włączona pralke i zalewają sąsiadów. Tego to już nie mogę pojąć!