Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik, czy zdecydować się na antybiotyki.

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 16 lat i mam problem z trądzikiem. Nie wiem z jakiego powodu mam ten problem, mocno dbam o higienie twarzy, zdrowo się odżywaim i bardzo rzadko jem słodycze (z 1-2 na miesiąc) I utrzymuje taki stan rzeczy już od pół roku. Mutację głosu przeszedłem już gdzieś w wieku 14 lat. Chciałbym w końcu zacząć żyć jak normalny człowiek, jedan boje się nawrotu trądziku po antybiotykach (który bd jeszcze gorszy). Próbowałem wiele metod i wciąz próbuje, dodatkowo naświetlam się lampą BIOPTRON. Mój trądzik oceniam gdzieś tak w skali 5/10, dużo przebarwień, z 8 białych pryszczy i dużo zaskórników.

Gość gośćula
zanim zdecydujesz co dalej ,wez 12 zł i idz do apteki po płyn afronis ,działa cuda ,wiem bo mój syn miał podobny problem.

Gość gość
Nie ! W żadnym wypadku Antybioryk osłabia organizm , zabija bakterie które są dobre dla orgabnizmu , pozniej tylko będziesz miała problemy z żałądkiem i zdrowiem Ja mam teraz 18 lat i nie mam trądziku , a jedynie przed okresem czasami mam z 2 -3 pryszcze zazwyczaj na czole , a jak mi się skończy okres to pryszcze znikają Natomiast jak mialam z 12 lat to zacząl sie moj 'koszmar' z trądzikiem i trwał tak mniej wicej do 17 roku zycia , probowalam roznych suplementow diety , tabletek , kremów , żelow itd , i nic nie pomagalo Problem rozwiązał się sam wraz z wiekiem

Gość gość
ja też jestem przeciwna antybiotykom, zwłaszcza, że masz dopiero 16 lat ! mi przeszło samo z trądzikiem, także z wiekiem, z resztą wtedy nawet ciężko było o cokolwiek dobrego na takie rzeczy :S (w ogóle o cokolwiek..) ja i moi rówieśnicy chodziliśmy tacy osyfieni ... Są teraz różne maści na takie problemy, większość dostaniesz po zwykłej małej konsultacji z aptekarzem -i tak są bez recepty, ale jeśli faktycznie problem jest spory, idź do dermatologa po prostu.

Gość gość
Przede wszystkim idź do dermatologa!!! Dobry lekarz to podstawa, ja Ci polecam dr Bacz-Malinowską. Tu masz więcej info o niej http://dermedicus.eu/eksperci.html jest świetną lekarką, bardzo mi pomogła z moimi problemami trądzikowymi.

Gość gość
kup olejek oregano dziaa jak antybiotyk

Gość gość
zdecydowanie odradzam. Antybiotyki to świństwo - przeczytaj skład tych leków i poczytaj w internecie jakie mają skutki uboczne. Po pierwsze higiena jedzenia - unikaj fastfoodów, słodkich napojów, sera, mleka, cukru. Wiem że to śmiesznie zabrzmi, ale spróbuj się przemóc i nie jeść tych rzeczy przez 1-2 tydonie - na pewno zobaczysz poprawę. Nie oznacza to, że już nigdy nie będziesz mogła tego jeść - z czasem skóra się powinna ustabilizować, ale ważne jest, abyś się przekonała, że to nie antybiotyki czy kosmetyki mogą pomóc ale zmiana nawyków żywieniowych. Do tego jest kilka suplementów diety - dostępnych w aptekach i w cale ich nie reklamują. A kosmetyki ? Ważne aby nie szkodziły, jak np. żele do mycia twarzy i mydła - to najgorszy wybór dla trądziku. Zamiast tego należy myć twarz mleczkiem opartym na tłuszczach np. mleczko wise na trądzik, a nie detegentami. Jest wiele czynników, ale na pewno odradzam antybiotyki - one tylko przygaszą problem na chwilę. Najważniejsza jest dieta - to podstawa. Spróbuj ograniczyć to co napisałam - ser żółty, mleko, słodkie napoje (cola, sprite etc) - chociaż na krótki okres i zobaczysz efekt - to może zmobilizuje do pracy nad sobą :) pozdrawiam

Gość rozmaryn77
Ja jednak nie zdecydowałam się na antybiotyki.Męczyłam się dośc długo stosowałam wiele różnych rzeczy do puki nie trafiłam na tabletki IQFACE.Nie sądziłam że efekty będą aż tak dobre.Pozbyłam się w końcu uciążliwego problemu trądziku z trwałym efektem.

Gość zośka19
I ja też tak zdecydowałam zanim sięgnęłam po antybiotyki chciałam wykorzystać wszystkie możliwości.I dobrze się stało że trafiłam na IQFACE .Tabletki mają naturalny skład ale są na prawdę bardzo skuteczne.