Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość mama po raz 2

do kobiet będących co najmniej w 2 ciążach a rozstępy

Polecane posty

Gość gość mama po raz 2

Hej kobietki, mam takie pytanie, jestem na początku 2 ciąży. w pierwszej ciąży, która była 5 lat temu przytyłam 21 kg, mimo to nabawiłam się tylko rozstępów na piersiach, na brzuchu 0 rozstępów, miałam po ciąży płaski brzuch. Teraz jestem w 9 tygodniu i tak się zastanawiam czy jest szansa że i w tej ciąży nie będzie rozstepów na brzuchu? Jak u was było, w której ciąży pojawiło się wiecej rozstępów?

Gość gość
Słuchaj wydaje mi się ze rozstępy to w 90% geny. Przytyłam w 1 ciazy (uwaga) 36 kg, fakt smarowałam się, nie zrobił mi się nawet 1 rozstęp. Schudłam w pół roku.

Gość gość
dziewczyny a czym się smarujecie przeciw rozstępom, jak często i od którego miesiąca?

Gość gość
Jestem w drugiej ciazy ( 9 miesiac), mam ponad 30 lat i do tej pory nie zrobil mi sie ani jeden rozstep. Smaruje sie balsamem Bielendy, seria Sexy Mama. Czasem robie pillng ( Dax, cukrowy,bez parabenow). Wszelkie zabiegi oczywiscie najwczesniej od 4 miesiaca.

Gość gość
A ido tej pory przytylam 16 kg..

Gość gość
pierwsza ciąża ani jeden,druga ciąża w 9 miesiącu-siatka topograficzna na prawie cały ciele

Gość gość
ja smaruje sie odkąd wiem, ze jestem w ciazy to był chyba 4 tydzien przeważnie tylko wieczorem ale wiem , ze trzeba tez rano do tego pod prysznicem masaz zimna i gorąca woda używam olejku jojoba, zamówiłam jeszcze migdalowy

Gość gość
ja przytyłam w pierwszej ciąży do wagi wyjściowej 4 kg ( bo na początku schudłam 5) w drugiej ciąży przytyłam 9 kg Nie smarowałam się niczym bo nie mogłam dotykać brzucha ciąza zagrozona i nie zrobił mi się zaden rozstep

Gość gość
Po deoch ciazach i porodach naturalnych, rozstepy sa moim najmniejszym zmartwieniem. 3 tyg po porodzie, wypadla mi przednia sciana pochwy, i mimo ze cwiczylam miesnie Kegla pare miesiecy pozniej o******ca zaczela mi wypychac tylna sciane pochwy... Wierz mi wolalabym cale cialo miec w rozstepach niz to co mi powoli wypada miedzy nogami...

Gość gość
A na to wypadanie nie ma zabiegów,stymulacji czy innej metody?

Gość gość
w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg i caly brzuch w rozstępach, w drugiej narazie 8 kg a jestem 38 tc i zaden nowy sie nie pojawil. W obu ciazach smarowalam cialo kremami przeciwrozstepom

Gość gość
Zgadzam się z postem wyżej, żę rozstepy to sprawa genów. Jestem w trzeciej ciązy. Zaczynałam pozno, bo pierwsze dziecko urodziłam w wieku 30 lat, nie mam nawet ćwierć rozstępu, ani na brzuchu, ani na piersiach, nigdzie. Skóra na brzuchu jak przed urodzeniem dzieci, normalna jędrna, spręzysta, nic mi się nie zwija, ani nie marszczy. Dla porówniania moja kuzynka, która była w pierwszej ciązy po 20 wygląda jak te kobity z programów Dr Szczyta. W pierwszych ciążach smarowałam się Pharmacerisem, raz dziennie, chyba od 4 miesiąca, a teraz w trzeciej kupilam Palmers z masłem kakaowym, bo on od pierwszego miesiaca i dopiero od niedawna włączyłam Pharmaceris. Po pierwszej ciązy nie został mi zaden slad na ciele, po drugiej mam pęknięte naczynka krwionosne obok kolana na prawej nodze, a teraz zobaczymy, za miesiac rodze wiec potem bede sie ogladac;)