Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość20

właśnie testuje kubeczek menstruacyjny

Polecane posty

Gość gość20

I naprawde sie super sprawdza. Kupiłam na spróbowanie, dzis mam pierwszy dzień okresu no i wlozylam nic nie czuje, w ogóle, mogę siedziec, leżeć podwinąć nogi. Naprawde fajna sprawa, polecam Wam mamy :)

Gość gość
Dlaczego tylko "mamy"?

Gość gość
Bo jestem dla forum dla mam.

Gość gość
a po jakim czasie go wyjąć i opróżnić? bo na podpasce widzisz kiedy jest już za dużo krwi, tampon podobnie, mniej więcej co 3-4h a taki kubeczek?

Gość gość
Piszą, że można go nosić nawet do 12 godzin. Ja wyjęłam po 3 godzinach i ledwo na dnie bylo troche krwi. Na poczatku warto wyjmować go jak tampona aby sprawdzić obfitość swojej miesiączki, później juz się nauczysz co ile zmieniać.

Gość gość
ile to kosztuje i jak duży to kubeczek jest? można to stosować jesli się nie rodziło. z jednej strony fajny pomysł bo nie wydaje się na podpaski i tampony ale z drugiej jak to zastosować w praktyce?

Też używam i sobie chwalę:) Są różne rozmiary. Kosztuje ok 100 zl, niektóre drożej, niektóre taniej. Można używać gdy sie nie rodzilo, nawet dziewice mogą używać. Kubeczek jest spory, w zależności od rodzaju zmieszczą chyba od 20 do 40 ml krwi.

Gość gość
dziękuję. Zorjana a co ile go wymieniasz i sorry za głupie pytanie ale jak to sie odbywa?:D tzn. wyjmujesz płuczesz i znowu do środka czy trzeba to czymś specjalnym opłukać i mieć w zapasie np. dwa czy trzy dodatkowe?

Gość gość
No właśnie, jak to wygląda w praktyce? Bo jakoś nie wyobrażam sobie, ze w pracy w toalecie wyjmuję taki kubek, wychodzę z kabiny, płuczę go pod kranem w umywalce, a obok stoi koleżanka i poprawia makijaż, a potem znowu wchodzę do kabiny i wkładam.

Wystarczy wypłukać go wodą i można włożyć do pochwy. W awaryjnych sytuacjach choć mi się taka nie zdarzyła, ale gdy trzeba będzie wymienić w galerii gdzies, gdzie nie ma dostępu do umywalki od razu można przetrzeć mokra chusteczka, lub nawet papierem toaletowym, ewentualnie woda z butelki przemyć. Po okresie myję, wyparzam we wrzątku i wkładam do woreczka który byl w zestawie z kubeczkiem i czeka na kolejny miesiąc. Na razie jeden mi wystarcza, ale pewnie w przyszlosci kupie sobie drugi.

W pracy nie muszę go wyjmować w ogóle. Wymieniam dopiero po powrocie z pracy i czasami nawet nie jest zapełniony do połowy.

Gość gośćglosnik 123
chyba balabym sie infekcji bo przeciez ta krem jest w tym kubeczku , NIE WYPLYWA na zewnatrz. Jak dla mnie to idealne srodowisko do zlapania infekcji.

infekcja od krwi? dużo częsciej kobiety mają infekcję od używania tamponów a nie kubeczka menstruacyjnego.

Gość Magical Mystery Tour
Mnie niestety ten kubeczek nie podpasował, mam problem z włożeniem go, nie mówiąc już o wyciągnięciu (mordowałam się z tym dziadostwem przez 15 minut, już myślałam, że trzeba będzie dzwonić na pogotowie, ale w końcu go siłą wyciągnęłam i potem chodziłam obolała). Kubeczek leży w szafie i na razie nie widzi mi się go ponownie wkładać.

Gość dropsss
dziewczyny , ja mam bardzo ale to bardzo obfite miesiączki czy któras z was tez tak ma i jak sie sprawdza ten kubeczek. Co ile go opróznicie? Chyba zainwestuję?

Gość gość
A jak sie leży cala zawartość krwi z kubeczka leje sie do brzuszka :D masakra chodzić takim zakorkowanym, ani powietrza ani nic, oj ja nawet szczerze nie chce o tym myslec, a przy wymianie pewnie trzeba sie rozbierac od pasa w dol bo jak by wyleciał z ręki to tragedia:) wolę podpaski stanowczo i tylko podpaski, żadnej infekcji ni nic nie złapie. Oczywiście trzeba regularnie wymieniać..

Gość gość
też planuje go kupić bo jednak podpaski zanieczyszczają środowisko (tak samo jak pampersy, które rozkładają się kilkaset lat... masakra). Jednak szokuje mnie cena tych kubeczków, czemu kawałek plastiku kosztuje 80-100zł?

Gość gość
Świata tym nie zmienisz a tylko możesz sobie zaszkodzić.. masakra a poten co drugi temat na forum jak sie pozbyć infekcji:D

Gość gość
COS OBRZYDLIWEGO TAKI KUBECZEK

to jest jakiś silikon medyczny czy coś takiego. Ja przy używaniu tamponów myślałam że mam bardzo obfite miesiączki, ale używając kubeczka ani razu go nie zapełniłam do końca a najdłużej miałam go ok 12 godzin.

Gość gość
Mnie jakoś nie przekonuje...a jak go opróżnic, wyczyścić w miejscach publicznych? z takich nowinek używam tylko beppy, tamponów w których można współżyć

Gość gość
To się wypija, czy zupę z tego gotuje?

Gość gość
A jak niefortunnie wyjmie się taki kubeczek to możne bieliznę sobie konkretnie zalać. 12 godzin zbierania krwi i kubeczek z reki się wymsknie... totalna katastrofa :P Kiedyś się trochę tematem interesowałam ale chyba nie chciałoby mi się w tym grzebać- zwłaszcza u kogoś czy w miejscu publicznym. brrrr

Wylewa sie :) w miejscach publicznych wcale nie musisz wyciągać, chyba ze będziesz w miejscu publicznym dluzej niż 12 godzin

Gość gość
Ja staremu na tym czerninę gotuje.

Gość gość
Czy z tym kubeczkiem można iść na basen? Czy w ogóle to jest hmmm... szczelne? Jaką firmę polecacie?