Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

haha a SULIMIRA to ani podpasek ani tamponow nie używa

Polecane posty

Gość gość
Dziękuję Zorjana za linka:)

Gość gość
z testu wyszedł mi rozmiar S typ Classic:) także chyba się rozejrzę za takowym:P A gdzie kupiłaś swój kubeczek? Mam na mysli to czy zamawiałaś przez internet czy można kupić w aptece na przykład?

Gość wifigdańsk
witaj Sulimira. mnie smieszy jedno- ktos musi miec wielka obsesję na Twoim punkcie ze zaklada takie durnowate tematy ale ciesze się ze zmieniają się one w normalną dyskusję a czasami jak tu nawet mozna się wiele dowiedziec i z durnowatego tematu robi się cos fajnego:) wielki plus:)

Gość gość
Sulimira, a mozesz powiedziec jakiej firmy kubeczka uzywasz? Bo w necie jest pelno nazw i czlowiek glupieje. Nie wiem tez jak ten rozmiar dobrac, bo z jednej strony rodzilam, a z drugiej mam skapa menstruacje. Fajny temat, zainteresowalam sie :-)

Gość gość
Ja nie używam kubeczka, ale robiłam test, który mi Zorjana podała i myślę, że jeśli rodziłaś to masz jak w tym teście:P Ja z ciekawości zrobiłam drugi test z odpowiedzią, że rodziłam i wyszedł mi rozmiar S-M także myślę, że gdybym rodziła to kierowałabym się tym M.

Gość gość
dopiero doczytalam, ze juz podalas nazwe kubeczka. Widze, ze przed zakupe trzeba to wszystko dokladnie poczytac i porownac

Część wifigdanśk :) wiem wiem wywołuje skrajne emocje ostatnio :D Ja używam kubeczka MeLuna. Ale wiem ze kobiety chwalą jeszcze mooncup. Na allegro jest jeszcze LadyCup - mają śliczne woreczki :) Też się zastanawiałam dlugo nad rozmiarem, bo z jednej strony rodziłam, ale przez cc, rozwarcie miałam 10 cm, w sumie nie wiem czy to ma znaczenie. W końcu na jakiejś stronie przeczytałam ze kobiety rodzace cc tez powinnh brać te kubeczki poporodowe i tak zrobiłam. Ja uznalam ze mam obfite miesiączki i wybrałam rozmiar L Classic, myślałam nad soft ale mięśnie kegla mam dość wyćwiczone. Oglądałam filmik na youtuvie gdzie jakas nastolatka z usa opowiadala o kubeczkach (mnóstwo ich miała) i mowila żeby nie brać soft, bo softy to raczej dla dziewic będą odpowiednie, a dla nas mam po porodzie mogą być zbyt giętkie i sie oddessac i przemieścić. Porównywala tez miękkość różnych firm, niektóre są bardzo twarde te kubeczki (chyba mooncup właśnie). Cieszę się ze mogę pomoc :)

Gość gość
Przejrzałam oferty na allegro. Myślicie, że bardzo będzie się różnił taki kubeczek za 30 zł, od takiego za 120? Chciałabym spróbować, ale rzadko używam nawet tamponów i boję się wydać 120 zł na coś czego mogę nie używać.

Gość gość
Zorjana bardzo dziękuję za twoją opinię. Ja nie rodziłam naturalnie ani cesarskim cięciem. Mam więc pochwę nie wiem jak to nazwać? "nienaruszona"? Możliwe, ale mniejsza z tym. Używam tamponów nie mini a normal czyli średnich, więc może lepiej zaufać rozmiarowi M jeśli chodzi o kubeczek. W końcu tamponow mini nie używam...

Gość gość
Dziękuję Zorjana po raz kolejny:) Ja poczytam, bo przed kupnem chcę się uświadomić:P

Gość gość
Od wczoraj studiuję temat kubeczka i wiem, że na pewno taki kupię. Tylko zastanawia mnie różnica w cenie, meluna jest za 65 zł, a LadyCup za 135zł. Czy ta rożnica to także różnica w jakości?

Gość gość
Kolejny suchar o Sulmirze :o Sulmira to i tamto bla bla blaaaa..... Badum tssss! i 50 ston pitolenia

Gość gość
autorko kolejny temat o sulmirze chyba ci w przedszkolu łopatkę zabrała w piaskownicy :P kto to w ogóle jest?

Gość gość
I mamy klasyczny przykład urzędniczki: zamiast pracować - klepie na kafe... Oj Zorjana, Zorjana...

Za 15 minut kończę pracę:) a ze do 14 zrobiłam wszystko na dziś to juz mój interes :)

Gość gość
tez dumam nad tym kubeczkiem. uzywam ob i chyba ponalu mam ich dosc. non stop jakas infekcja:-( i mysle nad ladycup maja cudne kolory. nie chce bialego bo on zzolknie z czasem pewnje co widzialam u jednej dzieewczyny na filmiku.

Gość gość
Podobno ladycup są trwalsze, a meluny często przeciekają.

Gość gość
mooncup podovno dobre hmmm a moze warto zobaczyc na ebaju ktore najczedciej wybieraja.... musle ze ladycup najczesniej jest kupowany

Gość gość
A jak utkwi w cipce to co wtedy?? Jak nie dam rady wyciągnąć ??

Gość gość
ma ktos cos do,napisania na temat kubeczka mooncup badz ladycup? mam zamiar kupix jeden z nich i nie wiem ktory