Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dumny_Polak

Do osób mieszkających w USA.

Polecane posty

Gość Dumny_Polak

Czy przeżywacie nostalgię? Jak znosicie przebywanie tak daleko od Macierzystej Polskiej Ziemi? Czy macie z tego tytułu jakieś zaburzenia psychiczne?

Gość zorianka
Nie. Nie tesknie ani za rodzina ani za Polska. Jest mi tutaj lepiej niz tam. Mimo ciezkiej pracy , mam wyzszy standard zycia niz w Polsce.

Gość gość
Ja mieszkam w anglii i tez mi lepiej niz w pl :)

Gość zorianka
Ja zauwazylam pewna regule. Jesli moje kolezanki mialy dobre zycie w Polsce, zamoznych rodzicow, ladne domy itd. to jest im tutaj ciezej. Wspominaja swoje zycie sprzed Ameryki i tesknia za krajem. Ja dobrze w kraju nie mialam. Powiedzmy, ze nie z biedy , ale z braku ambicji moich rodzicow (szczegolnie mamy). Nie moglam sie z nia zgodzic. Zreszta do dzisiaj mnie ona drazni. Nie lubie nawet z nia rozmawiac ( mam z tego powodu wyrzuty sumienia) W dziecinstwie zawsze czulam sie gorsza niz sasiedzi , znajomi. Moja rodzina zawsze w tyle. Tego nie potrzeba, tamtego nie potrzeba, bo przeciez mama 50 lat temu tego nie miala i jakos zyla . Wyszlam z domu w wieku 19 lat i nigdy w swoim 20 kilkuletnim zyciu tego nie zalowalam.