Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po której nie wypada już dzwonić do ludzi ?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi oczywiście o bliskie nam osoby ale np. o znajomego z pracy, naszego lekarza, prawnika, czy inną osobę, do której mamy interes.

Po 21.00 już nie wypada, przynajmniej tak mnie nauczono. Jeżeli nie jest to sprawa życia i śmierci to darowałabym sobie telefony do kogokolwiek i załatwiłabym to następnego dnia.

Gość gość
Ja po 21 juz bym nie dzwonila.

Gość gość
Ja myślę, że tak do 21.00 można dzwonić. Niektórzy dopiero o tej porze mogą odebrać telefon na spokojnie po całym dniu. Ale dalej niż 21.00 to taki telefon może być odebrany za brak taktu.

Gość gość
ja po 20tej juz nie dzwonię. Ale z doswiadczenia wiem że na wschodzie kraju i na zachodzie te granice są inne. W wielkopolsce nieraz miałam tak ze o 22ej ktoś obcy/nie z rodziny dzwonił o o 00:00 smsy jeszcze wysyłają. Wychowałam się na wschodzie Polski i tam po 20tej sie juz nie dzwoni, w niedzielę w ogóle się nie powinno przeszkadzać. Ale wiadomo w każdej rodzinie tez może byc inny zwyczaj:)

Gość pawel__
Myślę, że spokojnie można dzwonić do 21. Po 21 nalezy już się wstrzymać do następnego dnia, chyba, że byłaby to właśnie jakas sprawa życia i śmierci.

Gość gość
21 to taka graniczna godzina.

Gość gość
do 20 ,po 20 juz tylko bardzo bardzo wazne spr A z rodzina to juz zalezy jaki w niej zwyczaj .