Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćććććć1

Czy w Waszej rodzinie

Polecane posty

Gość gośćććććć1

Czy w Waszej rodzinie/otoczeniu są osoby, które na siłę próbują ingerować w Wasze życie? Przykład: Mam ciotkę, którą interesuje tylko to czy ktos pracuje czy nie. W koło zwraca na to uwagę, bo ona taka mega napracowana, spać nie ma kiedy, a inni wg. niej tylko leżą z tyłkami.. Fakt pracuje i to dużo, ale tylko dlatego, że poza pracą nie ma nic, co by mogło ją uszczęśliwić... tylko kasa i kasa.. Ostatnio byłyśmy u rodziny, która mieszka na terenach na prawdę bardzo biednych, gdzie jest duże bezrobocie. Mieszkają w starych domach poniemieckich i widać, ze robią co się da, by lepiej żyć.. Ciotka oczywiście na dzien dobry obleciała wszystkie pokoje i zaczęła komentować, że nic sie u nich nie zmienia od kiedy była ostatnim razem ( widzimy sie z tą rodziną raz na 5-7 lat) w taki sposób, ze nie wiedziałam gdzie się schować.... Czy to normalne???

Gość gość
moja ciotka w rodzinie uwazala ze trafie pod most , kiedy nie mialam pracy , teraz kiedy mam prace i mam sie ok to twierdzi ze i tak z tej pracy wylece :o

Gość gość
rodzina mojej matki na siłę chce mi wmówić ze zemną jest coś nie tak że jestem chora psychicznie albo mam depresje kiedyś się tak zdenerwowałam na nich że z bezsilności się poryczałam przez nich a oni że to objaw i dalej swoje

Gość gość
Niestety , ale moja rodzinka też nie jest lepsza... cokolwiek bym nie zrobiła to jest źle, a oni wiedzą lepiej ode mnie co lubię i jak mam żyć. Ostatnio pomalowałam sobie pokój i kupiłam nowe meble, kolezanki zachwycały się , a rodzinka oczywiście zrobiłaby to i tamto inaczej i komentarz ciotki " nie , nie podoba mi się" Sęk w tym, ze jakby nie było to jej sie nie podoba, chyba, ze to u niej w domu :P

Gość gość
ja nie mam kontaktu z rodziną , unikam ich .... sa wredni i maja mnie za kretynke teraz mam kłopot i mysle jak tu przezyc 1 listopada bo ide do dziadka na cmentarz i pewnie tam ktos bedzie oh .............

Gość gość
jak moja kuzynka sie rozwodzila to cala rodzina ingerowala, zal mi jej bylo strasznie. na kazdej rodzinnej imprezie dziadkowie: "madzia? a gdzie twoj maz". dobrze ze powoli sie zaczynaja schodzic, to moze troche jej odpuszcza.

do mnie moja matka: dopóki żyje nie przyprowadzisz tu żadnego faceta mój ojciec: ja ci to przepisze (ja nie chce) będziecie tu mieszkać bo gdzie ty pójdziesz były mąż:nie pozwole żebyś była mądrzejsza ode mnie babcia:na co ci chłopa przecież masz już dzieci (sama miała dziecko i mimo to znalazła chłopa z którym miała jeszcze troje) obecny partner: przestań pisać na kafe

Gość gość
hhahaha .. wychodzi na to, ze każdy próbuje wtrącić swoje 5 groszy ... zamiast zająć się sobą :P

Gość gość
W mojej rodzice powiedzieli bratu, ze zostaje na gospodarstwie, mimo, ze on chce iść na studia ...

Gość jagodowałąka
To chyba normalne w każdej rodzinie znajdzie się ktoś taki

Gość gość
Od takich ludzi z daleka i tyle. jak nie ukrócicie takiej to pozniej macie