Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam ktore maja dzieci z konkubinatu

Polecane posty

Gość gość

Czyje nazwisko nosza Wasze dzieci? Wasze czy ojca? Bo ja mam zamiar dac swoje i ojciec nie ma nic przeciwko!

Gość gość
Ojca- już męża. Dziecko z pierwszego małżeństwa też nosi jego nazwisko. Nigdy by się chyba nie zgodził, aby było inaczej.

Gość gość
Ojca, ale też już jesteśmy małżeństwem, choć ja zachowałam swoje nazwisko, więc z synem mamy różne. Ale chyba zmienię, tylko nie wiem, czy można po kilku latach?

Gość gość
nasze dziecko ma łączone nazwiska :) ale chyba jednak się przemogę i weźmiemy ten ślub dla świętego spokoju :P bo łatwiej się niektóre sprawy w polandowie zacofanym załatwia nie chce mi się użerać z pigułami w szpitalu jak ostatnio :( cokolwek załatwić w banku urzędzie, przychodni, na poczcie to masakra!!! Niby pełnomocnictwo, niby coś tam ale wielkie cyrki mam w mojej mieścinie 50tys. Najlepiej jak rodzina nosi to samo nazwisko moja rada autorko

Gość gość
Możesz w każdej chwili zmienić. Idziesz do Urzędu i zmieniasz bez problemu. Mój pierwszy mąż o mało spazmy nie dostał, gdy dowiedział się , że jego dziecku zmieniłam na nazwisko ojczyma.

Gość gość
Ja wiem ze lepiej jak rodzina ma to samo nazwisko ale mam juz jedno dziecko z poprzedniego zwiazku nosi nazwisko ojca i teraz jestem w ciazy i chce dac swoje bo slubu z ojcem nigdy nie wezmiemy a gdziekolwiek pojde z dziecmi to kazde z nas mialoby inne nazwisko. Nie podoba mi sie to dlatego chce dac swoje

Gość gość
Gdybym mogla to starszemu dziecku tez bym zmienila nazwisko na swoje tymbardziej ze ojciec nie interesuje sie nia

Gość gość
Ale mnie chodziło o zmianę swojego nazwiska na nazwisko męża. Dziecko ma ojca nazwisko i tak ma być, bo jest o wiele ładniejsze niż moje. A mnie się nie chciało zmieniać papierów po ślubie, dlatego zachowałam swoje. Ale teraz też mi to przeszkadza, bo właśnie z załatwianiem jest problem, szczególnie że nie mamy tego samego meldunku.

Gość gość
,,Gdybym mogla to starszemu dziecku tez bym zmienila nazwisko na swoje tymbardziej ze ojciec nie interesuje sie nia" To wystąp z wnioskiem do Sądu i zmień. Ewentualnie ogranicz mu prawa i udaj się do urzędu. Zmiana wtedy trwa 5 minut

Gość gość
To jak bedzie mial ograniczone prawa rodzicielskie to moge bez jego zgody zmienic nazwisko dziecku?