hrabia Pomme de terre 74 Napisano 3 godziny temu skoro o żarciu gadamy to z czym zrobić naleśniki bo mam jutro zrobić obiad nie na słodko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 18 Napisano 3 godziny temu 7 minut temu, Żaba Monìka napisał: Ze z tym smazeniem to duszenie jest ok, ja pisalam o smazeniu, ktore polecal Ziemniak. Całkiem smażone smaczniejsze, z kolei jak wodę się trochę podleje to nie trzeba tak pilnować by się nie spaliło Najlepsze z piekarnika choć ja nie lubię się certolić z folią i piekarnikiem, chyba że to czasami cały kurczak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1849 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, _Gretta napisał: Całkiem smażone smaczniejsze, z kolei jak wodę się trochę podleje to nie trzeba tak pilnować by się nie spaliło Najlepsze z piekarnika choć ja nie lubię się certolić z folią i piekarnikiem, chyba że to czasami cały kurczak. A ja wlasnie lubie piec w piekarniku, bo wystarczy wstawic i nie trzeba przy tym stac. Folii tez nie trzeba, wystarczy naczynie zaroodporne. Edytowano 3 godziny temu przez Żaba Monìka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hrabia Pomme de terre 74 Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Żaba Monìka napisał: A ja wlasnie lubie piec w piekarniku, bo wystarczy wstawic i nie trzeba przy tym stac. Folii tez nie trzeba, wystarczy naczynie zaroodporne. ja mam silikon ale tera ostatnio rzadko gotuję bo moja kobieta to robi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 337 Napisano 3 godziny temu 17 minut temu, hrabia Pomme de terre napisał: skoro o żarciu gadamy to z czym zrobić naleśniki bo mam jutro zrobić obiad nie na słodko Może ze szpinakiem lub z mięsem? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 188 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, niemaszuprawnień napisał: Wysportowany z niebieskimi oczami Cały ja Cytat Grubas czy chudzielec? Oczywiście, że lepiej być chudzielcem. Ryzyko cukrzycy, chorób serca, nadciśnienia tętniczego, chorób zwyrodnieniowych stawów i chorób kręgosłupa radykalnie się zmniejszają w porównaniu do grubasów. Edytowano 3 godziny temu przez RC + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hrabia Pomme de terre 74 Napisano 2 godziny temu 26 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Może ze szpinakiem lub z mięsem? nie mam maszynki do mięsa a szpinaku nie lubią poszukam jakichś przepisów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 18 Napisano 2 godziny temu 42 minuty temu, Żaba Monìka napisał: A ja wlasnie lubie piec w piekarniku, bo wystarczy wstawic i nie trzeba przy tym stac. Folii tez nie trzeba, wystarczy naczynie zaroodporne. Kurczaki szybko się pieką. Ale ja już wolę uważać z tym pieczeniem. Miałam nowy piec może 25 lat temu to było. Kupiliśmy karkówkę no i do pieczenia do piekaernika, oczywiście bez foli celofanowej.To się nie chciało upiec, chyba z knura było, 2 godziny i twarde. A piekarnik spryskany bardzo z tłuszczu. Kupiłam do mycia piekarników i się przytrułam bo tam głowę włożyłam, żeby doszorować a to środek żrący. Tak że więcej bez foli sobie nie pozwoliłam piec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ch00y 0 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, _Gretta napisał: Kurczaki szybko się pieką. Ale ja już wolę uważać z tym pieczeniem. Miałam nowy piec może 25 lat temu to było. Kupiliśmy karkówkę no i do pieczenia do piekaernika, oczywiście bez foli celofanowej.To się nie chciało upiec, chyba z knura było, 2 godziny i twarde. A piekarnik spryskany bardzo z tłuszczu. Kupiłam do mycia piekarników i się przytrułam bo tam głowę włożyłam, żeby doszorować a to środek żrący. Tak że więcej bez foli sobie nie pozwoliłam piec. i jak to zatrucie się objawiało? wymiotowałaś potem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 18 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, ch00y napisał: i jak to zatrucie się objawiało? wymiotowałaś potem?? Nie, głowa i oczy chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2162 Napisano 2 godziny temu chudzielec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1849 Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, _Gretta napisał: Kurczaki szybko się pieką. Ale ja już wolę uważać z tym pieczeniem. Miałam nowy piec może 25 lat temu to było. Kupiliśmy karkówkę no i do pieczenia do piekaernika, oczywiście bez foli celofanowej.To się nie chciało upiec, chyba z knura było, 2 godziny i twarde. A piekarnik spryskany bardzo z tłuszczu. Kupiłam do mycia piekarników i się przytrułam bo tam głowę włożyłam, żeby doszorować a to środek żrący. Tak że więcej bez foli sobie nie pozwoliłam piec. Ale gdy jest dobry piecyk to sie latwo piecze i smacznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1849 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, marawstala napisał: chudzielec A co to za psinka kochana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 18 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Żaba Monìka napisał: Ale gdy jest dobry piecyk to sie latwo piecze i smacznie. Doby jest i był, zamiast w 190st piekłam często w 170 st, bo mocny. To karkówka twarda. Musiałam to do szybkowara wsadzić bo się nie dopiekła. Potem w smaku było widać ze to knurowate ze starego wieprza Miała być taka smaczna do chlebka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2162 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Żaba Monìka napisał: A co to za psinka kochana? Też chudzielec z tym, że psi... stara fotka mojego Rufiego : ) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1282 Napisano 2 godziny temu 36 minut temu, hrabia Pomme de terre napisał: nie mam maszynki do mięsa a szpinaku nie lubią poszukam jakichś przepisów Moi chłopcy lubią meksykańskie z kurczakiem, czerwoną fasolą, sosem pomidorowym, papryką, kukurydzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1849 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, _Gretta napisał: Doby jest i był, zamiast w 190st piekłam często w 170 st, bo mocny. To karkówka twarda. Musiałam to do szybkowara wsadzić bo się nie dopiekła. Potem w smaku było widać ze to knurowate ze starego wieprza Miała być taka smaczna do chlebka... Moze lepiej w nizszej temperaturze, ale za to dluzej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 250 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, hrabia Pomme de terre napisał: skoro o żarciu gadamy to z czym zrobić naleśniki bo mam jutro zrobić obiad nie na słodko Moje pierwsze skojarzenie- naleśniki na słono- ugotowane i dobrze potłuczone ziemniaki z twarogiem i dobrze przyprawione smażoną cebulką plus posiekany koper. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 338 Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, niemaszuprawnień napisał: Wysportowany z niebieskimi oczami mąż czy ideał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 250 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, niemaszuprawnień napisał: Może ze szpinakiem lub z mięsem? Lubię szpinak z mozzarellą w pierogach i naleśnikach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 337 Napisano 46 minut temu 1 godzinę temu, hrabia Pomme de terre napisał: nie mam maszynki do mięsa a szpinaku nie lubią poszukam jakichś przepisów Mięso mogą ci zmielić na życzenie w sklepie.Kup łopatkę i poproś o zmielenie. Lub kup kurczaka i gotuj go cały dzień jak Leżak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 337 Napisano 44 minuty temu 43 minuty temu, afekafe napisał: Lubię szpinak z mozzarellą w pierogach i naleśnikach. A ja lubię makaron z duszona piersią kurczaka i ze szpinakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 337 Napisano 44 minuty temu 57 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: mąż czy ideał? Pomidor. Następne pytanie proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 338 Napisano 38 minut temu 6 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Pomidor. na wesolo Pomidor https://m.youtube.com/watch?v=VHsEPHSviQQ&pp=ygUQcG9taWRvciAgbWllbG9uZQ%3D%3D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 337 Napisano 16 minut temu 20 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: na wesolo Widziałeś dziś jak Malowany wstawiał podobne awatary jak twoje? Czujesz to jaki musi mieć ból tyłka, że lepiej ci się wiedze? Niezłego masz psychofana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
5klepka 55 Napisano 9 minut temu Czyli jak ktoś se wstawia cudzą gebe i udaje ze to on to znaczy że mu się lepiej powodzi? To czeba se wstawic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach