Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamczitka

Rozwarstwienie trofoblastu odklejanie łożyska 1trym pomóżcie!

Polecane posty

Witam Jutro zaczynam 9 tydzień. Niestety w piątek miałam drobne plamienie, lekkie bóle brzucha. Często to nic nie znaczy, ale okazało się, że mam rozwarstwienie trofoblastu, czyli tego z czego się tworzy łożysko. Nie zostałam w szpitalu bo chce żeby to zobaczył mój lekarz, mam nakaz leżenia praktycznie cały czas dostałam 4 tabletki duphastonu jednorazowo. Wcześniej brałam już luteine i biorę nadal. Może któraś miała taki przypadek i leżenie pomogło? Bardzo się boje :-( Czytałam dużo i podobno w tym wypadku leżenie to 3/ 4 sukcesu, wiec leżę... Któras może pocieszy?

Gość gość
Miałam plamienie w bodajze w 14 tygodniu. Bez bolow brzucha. Wszystko zaczęło sie po stosunku. Wcześniej bylo ok a tu nagle. Lekarz przepisal duphaston i kazał leżeć. Lezalam do 19 tyg. Pamiętam jak mialam miec jakis egzamin na studiach, wymknelam sie z domu bo mąż i mama nie chcieli mnie puscic. Rany jaka to byla glupota, gdyby cos sie wtedy stalo nie wybaczyla bym sobie nigdy. No ale co, wazny egzamin Ola isc musi. Nie rob takich glupot, lekarz kazal ci lezec to lez

Dzięki leżę nawet leżałam od piątku jak mi jeszcze nie kazali :-( potwornie boli mnie głowa po takiej dużej dawce progesteronu. Bardzo mi zależy na chociaż jednej opinii z takim przypadkiem, czy się przykleiŁo znów i było wszystko ok?

Gość gość
Trofoblast o tym sie dowiedzialam wczoraj. Bolal mnie niby jajnik. Myslslam ze to norma ale niestety nie. Cos zaczelo sie odklejac. Ale moj lekarz dal lek i mam lezec i odpoczywac. Powiedzcie czy to szkodzi dzidzi.