Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak często małe dziecko może jeść jogurt

Polecane posty

Gość gość

córka ma 14 miesięcy i 2 tygodnie temu odechciało jej się pić mleko, nie chce również kaszki. Więc zaczęłam jej dawac na śniadanie jogurt ( owocowy bo naturalny nie za bardzo jej smakuje ). Czy takie małe dziecko moze jeść jogurt codziennie?

Gość gość
Owocowy i dosładzany (jeszcze może syropem glukozowo-fruktozowym?! sprawdziłaś skład) nie. Naturalny plus owoce może.

Gość gość
Dokladnie ci nie powiem bo mam dopiero roczniaka, ale wydaje mi sie ze lepiej nie...bo co za duzo to nie zdrowo.. moj maly uwielbia jogurty ale staram sie za czesto nie dawac max 3 razy w tyg tez slabo je kaszki alternetywa jest normalne jedzenie.. a moze mleko kaszki jej zbrzydly i trzeba chwile przeczekac?

Gość gość
autorka - córka nie lubi też pieczywa a je ok 5 posiłkow dziennie i już chwilami nie wiem co jej dawać a nie chce aby cały dzień jadła to samo...

Może zje: > kaszę z owocem na mleku, łyżeczką dawaj ^jogurt naturalny z owocem, możesz dodać trochę soku własnej roboty ^może zje budyń na mleku? Chociaż moje dzieci nie lubią akurat Nie wiem jak jeszcze można przemycić mleko.

Gość gość
Nam alergolog kazała wręcz dawać nabiał w każdej postaci, bo córka jakieś pół roku temu wyeliminowała mleko. Powiedziała aby dawać jogurty, serki, masło itp. ale starać się ograniczyć barwniki i konserwanty. Więc też polecam jogurt naturalny +owoce lub np. zwykłe niedosładzane płatki kukurydziane u nas się sprawdziło.

Gość gość
acha jeszcze spróbuj może kefiry, maślanki ale też tylko te naturalne. ja się wypowiadam, ale moja córka kiedyś zjadła danonka i ją wysypało i od tamtej pory nie dostaje słodkich jogurtów, nie zna ich smaku temu ich nie je, ale pewnie gdyby znała to by i naturalny jogurt wyeliminowała.

Gość gość
Myślę, ze może jeść jogurt, ale dawaj jej też twaróg właśnie dla urozmaicenia. Możesz jej też sałatki owocowe i warzywne, z mięsem, z jogurtem robić, skoro nie je chleba. Kaszki, owsianka, jajecznica. A z czym dajesz chleb i jaki? Mój syn chleb bardzo lubi, ale nie każdy zje. uwielbia orkiszowy.