Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie razem ale w osobnych pokojach w związku?

Polecane posty

Gość gość

co o tym myślicie czy ktoś tak ma? w sensie, że każdy ma swój osobny pokój

Gość gość
ja, spimy odzielnie, bo mąż strasznie chrapie

Gość gość
u nas też każde ma swój pokój, to kwestia tego ze czasem musimy siedzieć w nocy nad pracą i nie chcemy sobie przeszkadzać. Czasem śpimy razem u niego lub u mnie , czasem osobno.

Gość gość
znam takie malzenstwa, w kazdym przypadku skonczylo sie albo rozwodem albo zyciem totalnie osobno. Jak chcesz miec wspollokatora to mieszkaj w osobnych pokojach, jesli jednak partnera w zwiazku to nie separuj sie od niego. Wspolna sypialni to cos co laczy ludzi, buduje namietnosc, bliskosc. A do tej pani powyzej - chrapanie sie leczy.

Gość gość
a czy wynika to też z faktu, że się różnicie? ja np. lubię mieć taki artstyczny nieład u siebie, facet musi mieć wszystko super poukładane i wyczyszczone, poza tym rozwala się na łóżku i muszę go bić w nocy bo mnie spycha alba miażdży na ścianie i myślę żeby zaproponować, żebyśmy mieli osobne pokoje oczywiście sypiając razem od czasu do czasu.

Gość gość
my kładziemy miecz pomiędzy nami i nie ma nieczystości

Gość moi rodzice
ponad 25 lat są razem i jakoś spanie w osobnych pokojach ich nie rozdzieliło. czasami śpią razem część nocy, czasami całą, ale najczęściej oddzielnie, bo tak jest po prostu wygodniej :) Równie dobrze ktoś może powiedzieć, że to, że mieszkamy w piętrowym domu a nie w 2-pokojowym mieszkaniu nas od siebie separuje jako rodzinę...

Gość gość
A do tej pani powyzej - chrapanie sie leczy X kochana, był na zabiegu prostowania przegrody nosowej, niestety nieudana, a razem ze sobą jesteśmy już 31 lat

Gość gość
"Wspolna sypialni to cos co laczy ludzi, buduje namietnosc, bliskosc." szczególnie wspólne pierdzenie pod kołdrą...... nawet nie wiesz jak fajnie jest się pouwodzić , podroczyć zanim się wybierze kto do kogo pójdzie. Chcemy razem spać to śpimy. Jedno źle się czuje albo nie może spać, albo chce czytać w nocy-śpimy osobno.

Gość gość
moi rodzice spią osobno- tata wstaj***ardzo wcześnie do pracy i w związku z tym już wczesnym wieczorem chce się położyć. Jakoś nie przeszkodziło im to w 40-letnim związku i zrobieniu dzieci

Gość gość
A tam, bidoki, które sypiają w salonie na wąskim łóżku pod jedną wąską kołdrą, tłumaczą to namiętnością... bua ha ha

Gość gość
gość dziś A tam, bidoki, które sypiają w salonie na wąskim łóżku pod jedną wąską kołdrą, tłumaczą to namiętnością... bua ha ha x x własciwie to mnie nie dziwi twój test, wiesz co ?, niektórzy ludzie w tym ja, mają własne domy, a tam, wyobraz sobie, są więcej niz jedna sypialnia

Gość gość
spia oddzielnie i siedza w oddzielnych pokojach to nie zwiazek tylko parodia

Gość Iii

Można spać osobno ( bo każdy potrzebuje przestrzeni), a można kupić wyjątkowo duże łóżko z największym rozmiarem kołdry ( standardowy rozmiar kołdry razy dwa), moja znajoma zastosowała ostatnie rozwiązanie w swoim związku. Budziła się wiecznie odkryta z samego rana. Moim prywatnym zdaniem jednak dotyk czy przytulenie buduje głębszą więź. Poza tym każdy z partnerów może mieć swój własny pokój z łóżkiem (poza wspólną sypialnią) przeznaczony do pracy indywidualnej ( pracownia, biuro).