Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość sie śmieje

Jakaś nawiedzona matka opieprzyła mnie w sklepie, bo kupowałam colę

Polecane posty

Gość gość sie śmieje

Jestem w ciąży w 28 tygodniu i wciąż mam czasem mdłości, na które pomaga mi coca cola. Poza tym nie wiem dlaczego mam ciągle na colę ochotę. Żeby nie pić nie wiadomo ile to kupuję cole w butelce szklanej co 2-3 dni. Dziś właśnie poszłam do sklepu, sięgam po cole a tu jakaś pani z dzieckiem na oko 2 letnim mówi mi tak "ale to chyba nie dla pani ta cola", ja mówię, że owszem dla mnie a ona jak nie zaczęła mi wykładać na temat strasznej szkodliwości tego napoju, powiedziałam, ze wiem i mam nadzieję, że dziecku nie szkodzi, a ona, że szkodzi, że je truję już teraz w wieku płodowym to co dopiero będzie jak się urodzi:D Hehe dziewczyny miałam kafe na żywo:D

Gość adsadsa
Trzeba jej było powiedzieć żeby nie wtrącała nosa w nie swoje sprawy :-o

Gość grgrg
Oczywiście wykładu o "strasznej szkodliwości" nie zrozumiałaś, prawda? To się właśnie nazywa "rzucanie pereł przed wieprze". Ja tam osobiście skwitowałabym palącą, pijącą szajs czy ćpającą cokolwiek ciężarną pogardliwym uśmieszkiem, co najwyżej. A tam się kobieta naprodukowała, i po to żeby prymityw klepał w klawiaturę żaląc się na swoją głupotę... Doprawdy, żeby obcy musieli dzieciaka w brzuchu bronić...

Gość gość
a co takiego jest szkodliwego w coli ? woda, cukier, aromat, karmel buhahaha głupie ciule, bardziej szkodliwe jest wychodzenie z domu i łykanie spalin :D

Gość gość
coca cola najlepsza jest do odkrecania zardzewialych srub nie znam lepszego specyfiku :D

Gość ojtammmmmmmm
Ja tez piłam duzo coli w ciązy bo ciągle wymiotowałam i to jedyne co mi pomagało. . Nawet lekarz mówił ze mam pic jak mi pomaga .

Gość gość
A ja znam-cilit bang:O no ale jak cię nie stać to kupujesz colę:O

Gość gość się śmieje
nie musiałam rozumieć, bo wiem, że cola nie jest zdrowym napojem, ale bez przesady:D od coli chorego dziecka nie urodzę, poza tym przed ciążą nie piłam prawie wcale coli, a teraz tylko ona pomaga mi na mdłości. Pozdrawiam pijąc "zabójczą" colę:)

Gość gość
po co w ogole wchodzisz w dyskusje? Trzeba jej było od razu powiedzieć, ze gowno ją to obchodzi dla kogo ta cola

Gość gość
Ja też miałam mniej więcej od połowy ciąży ochotę na pepsi i spytałam lekarki na wizycie o to czy mogę.Powiedziała,że dziecku nic nie będzie tylko ,że ja mogę mieć zgagę i to wszystko.

Cola nie jest dla płodu szkodliwa. Zawiera po prostu dużo cukru. Równie dobrze mogłabyś zjeść duże ciacho - nie jest to nic zdrowego, ale szkodliwe też nie jest, jeśli dieta jest poza tym urozmaicona i zrównoważona. Ja tam uważam, że to ok, jeśli ktoś zwraca uwagę kobiecie w ciąży, nawet jeśli nie do końca ma rację. Dzisiaj obserwuje się raczej coś przeciwnego, czyli ludzie się nie odzywają, jak widzą matkę która w zaawansowanej ciąży pali czy pije piwo.

Gość gość
pewnie ci brakuje czegos w organizmie, mozna to pewnie zastapic czyms innym. w normalnych warunkach nie powinno pic się coli zbyt często a co dopiero w ciązy.

Gość gość
nie wiem skąd ta plotka o tym że cola usuwa rdzę. Robiłam kiedyś test i nic nie usunęła.... cola napój jak inne ''zdrowe'' soki: kubusie czy tzw owocowe mające cukier i robione z zagęszczonego soku. tak naprawdę tylko woda jest zdrowa i soki wyciskane w domu z warzyw. ale tylko wtedy gdy mamy dobre warzywa.

Gość gość się śmieje
proszę nie porównywać kupowania coli do palenia czy picia:P Na moją koleżankę napluła ekspedientka bo poprosiła o papierosy w zaawansowanej ciąży:D a ona kupowała wtedy papierosy dla siostry:)

Gość gość
cola jest ohydna w smaku poza tym wcale nie jest taka obojetna dla ciezarnej bo zawiera kofeine . Wiadomo, ze nie tak duzo jak kawa ale mimo wszytsko bym jej w ciazy nie pila. Poza tym 1szkl koli to 8 lyzeczek cukru. Kobieta dobrze ci mowila bo potem urodzisz i bedziesz sie dziwila dlaczego dziercko nie chce po nocach spac i "ciagle marudzi"

Gość kasia66
Ja bym jej powiedziała,żeby się zainteresowała swoim dzieckiem bo jakoś nie wygląda za spacjalnie dzisiaj :-) Jak byłam w ciąży też często piłam cole,czasem chłopak do sklepu musiał o 22 jechać jak miałam na nią ochote :-) Jedz i pij to co lubisz bo później jednak niektóre rzeczy nie są tolerowane przez maluszka.Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania życzę.

Gość gość
a co takiego jest szkodliwego w coli ? woda, cukier, aromat, karmel buhahaha głupie ciule, bardziej szkodliwe jest wychodzenie z domu i łykanie spalin x Kofeina i kwas ortofosforowy, głupi ciulu, mówi ci to coś?

Gość gość
W składzie: kwas ortofosforowy E338 (regulator kwasowości), kofeina. W sam raz dla ciężarnej.