Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pajdusia

Nie mogę wymienić wodomierza, zawór przed nim nie działa

Polecane posty

Gość Pajdusia

Muszę wymienić wodomierz i gdy zakręcam zawór przed nim i odkręcam wodomierz to woda zaczyna mi lecieć :( Zawór przed wodomierzem najwyraźniej nie trzyma. Co mam teraz robić ? Przed tym zaworem co nie trzyma nie ma już żadnego zaworu, dopiero na ulicy jest zasuwa, ale żeby ją zakręcić to musiałabym mieć taki specjalny klucz w postaci litery T. Gdzie mogę kupić taki klucz ? Pomóżcie, błagam, do jutra muszę zdać stary wodomierz! Muszę go dziś wymienić!

Gość gość
może woda leci z układu za wodomierzem, zakręć ten zawór, i odkręć krany, nadal płynie woda?

Gość gość
Nic nie kupuj! wszystko co przed wodomierzem jest wodociągów.Zadzwoń do nich jutro i powiedz że zawór nie trzyma,muszą przyjechać i zakręcić zasuwę na ulicy.Powodzenia

Gość gość
Zakręciłam zawór zarówno przed jak i za wodomierzem. To ten zawór przed wodomierzem nie działa, w ogóle nie odcina wody :( Mogłabym spróbować wymienić ten wodomierz pod ciśnieniem, ale obawiam się że nie dam rady i że zaleje mi piwnicę! :(

Gość gość
jednak faceci bywają potrzebni jak widać

Gość gość
pod ciśnieniem nie dasz rady, wezwij hydraulika, oni mają takie klucze

Gość gość
Wezwij pogotowie wod-kan. Oni przyjadą, zakręcą zasuwę na ulicy, wymienią zawór który Ci nie działa i będziesz mogła wymienić ten wodomierz!

Gość gość
Hydraulik też pod ciśnieniem nic nie zrobi.Zgłoś na pogotowie wodociągowe,muszą przyjechać i zamknąć zasuwę na ulicy

Gość gość
U mnie woda owszem leci przez minutkę, ale tylko w kuchni. W łazience rura zatkana włosami babci z peruki. Trzeba wrócić do mycia się w misce.

Gość Pajdusia
Boje się wpuścić hydraulików do domu bo moga mnie zgwałcić :(

Gość Pajdusia
Ta wyżej to jakiś podszyw! :( Chyba spróbuję kombinerkami zamknąć zasuwę na ulicy. Jeśli nie dam rady to poproszę chłopaka, on jest silniejszy to pewnie da radę. Nie wezwę pogotowia bo wystawią mi taki rachunek, że w życiu go nie zapłacę :(

Gość Pajdusia
A jak przyjadą i się okaże że zasuwa na ulicy też nie działa, to co wtedy? :(

Gość Pajdusia
złomiarze ukradli zasuwę :(

Gość gość
Ten zawór przed wodomierzem mocno przecieka? Zakręc go, odkręc ten za wodomierzem i otwórz któryś z kranów

Gość Pajdusia
To znaczy nie ukradli zasuwy tylko tą pokrywkę od skrzynki do zasuwy. Obawiam się że jak wezwę pogotowie to mnie za to obciążą finansowo, dlatego wolę nie ryzykować i sama zakręcę tą zasuwę. Poczekam na chłopaka, on mi ją zakręci!

Gość gość
Dzwoń po pogotowie wodociągowe. Jak ci cieknie i boisz się, że w nocy może zalać to możesz i teraz dzwonić, oni mają dyżur 24h. Jak to jest przed wodomierzem, albo wodomierz tocnic nie zapłacisz, bo płacisz za taką obslugę razem z rachunkami za wodę. Gdyby to było za wodmierzem to by Ci nie zrobili, bo to nie ich sprawai kazali załatwić prywatnie hydraulika (no chyba, że po znajmości, albo jak dasz parę groszy to i za wodomierzem w godzinach pracy na lewo mogą zrobić).

Gość gość
Ty się lepiej nie bierz za takie zabawy, bo za majstrowanie przy zasuwie, albo wodomierzu możesz nieźle beknąć. Poza tym wodomierz przy demontażu musi mieć spisany stan przez pracownika wodociągów. Za zasuwy wodociągowe się nie bierz, bo często taka zasuwa odcina dopływ wody do kilku domów, to możesz sąsiadów wody pozbawić.

Gość Pajdusia
Zaraz będzie u mnie chłopak to wyjdziemy na ulicę i spróbujemy zakręcić tą zasuwę. Nie mamy co prawda klucza do zasuw, ale spróbujemy kombinerkami... może się uda :) Nie wezwę pogotowia... wstyd mi wobec sąsiadów że do mnie pogotowie przyjedzie :(

Gość gość
Jakby sciąganie wodomierza było takie proste to by ludIe takie wałki robili na cofaniu zużycia, że głowa mała. Przy wodomierzu jest też plomba i jak sama go ściagniesz to ona się zerwie i wtedy niezłą karę zapłacisz.

Gość Pajdusia
Nowy wodomierz dostałam od wodociągów i kazali mi go wymienić na własną rękę. Jak go wymienię to mam do nich zadzwonić, wtedy przyjedzie ktoś i założy plombę. Wszystko byłoby OK gdyby ten cholerny zawór trzymał i odcinał wodę. Ja nie mam pojęcia czemu on nie działa... nie jest stary, ma 5 lat. Wcześniej miałam zawór 30-letni i działał, ale że był już stary to mi go wodociągi wymieniły. I dodam jeszcze że to nie jest zawór kulowy, tylko taki tradycyjny kręcony!! A takie ponoć są lepsze!

Gość gość
Wymiany legalizowanego przyrządu pomiarowego może dokonać tylko uprawniony fachowiec - tutaj hydraulik. Chcesz miec kłopoty? Dla mnie ten topik to prowo, albo autorka ma coś nie tak z głową :P

Gość Pajdusia
Prądomierz sobie sama wymieniłam , załozyłam ładna plombe z plasteliny, przyszedł elektryk i mnie jeszcze pochwalił :)

Gość gość
spróbuj kilka razy zakręcić i odkręcić ten zawór, jeśli będzie lekko tylko puszczał, to można zmienić wodomierz przy otwartym zaworze za wodomierzem i otwartych kranach

Gość gość
Jeśli tak Ci powiedzieli to znajdź hydraulika co Ci to zrobi. Jak chcesz sama to usisz tę zasuwę zakręcić. Ja sobie załatwiłem od znajomego w wodociągów klucz do zasów na wszelki wypadek jakby jakaś awaria była to szybciej zakręcę niż pogotowie wodociągowe przyjedzie.

Gość Pajdusia
Nie damy rady zakręcić zasuwy kombinerkami :( Musimy mieć ten klucz w kształcie litery T co mają wodociągi! Ktoś wie gdzie taki klucz na szybko mogę zdobyć? :(

Gość gość
Jeśli lekko cieknie i nie ma dużego ciśnienia przed wodomierzem to nie problem możesz wymieniać. Podstaw jakąś miskę czy wiadro, samo wyjęcie starego i zamocowanie nowego to max 2 minuty to Ci dużo wody nie nakapie.

Gość gość
Pajdusia, i co poradził chłopak? Leci już woda?

Gość Pajdusia
Nie możemy nic zrobić. Kombinerkami zasuwy nie ruszymy, a ja nie mogę zakręcić zaworu przed wodomierzem bo on w ogóle nie odcina wody. Ciśnienie jest tak samo duże jakbym go w ogóle nie zakręcała :( Co mam robić, jutro muszę wodociągom oddać stary wodomierz!! :( Mogę zamówić klucz do zasuwy przez internet, ale zanim mi go przyślą to upłyną ze 2 dni, a ja potrzebuję go na już!!

Gość gość
przebierz się za faceta albo wymarz twarz sadzą nie zgwałcą cię powinni jednak zakręcić główny zawór i nic nie kombinuj nie psuj dobrego imienia kobiety pracującej.No chyba że nas wkręcasz?

Gość gość
Wszystko już zostało powiedziane, rób jak ci radzą wyżej i skończ truć dupę:)