Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pajdusia

Nie mogę wymienić wodomierza, zawór przed nim nie działa

Polecane posty

Gość gość
hydraulicy mają takie klucze, sam nie miałbym problemu, bo sąsiad jest hydraulikiem

Gość Pajdusia
A co będzie, jeśli się okaże że zasuwa na ulicy też nie działa i przepuszcza wodę? :(

Gość gość
Tych zasuw często nie można zakręcić

Gość Pajdusia
I jeśli moja zasuwa też nie będzie działać to co wtedy?

Gość gość
NO chyba że potrafisz sprowokować awarię magistrali a kiedy już spadnie dostatecznie ciśnienie albo na pewno zakręcą wodę dla całej wsi wtedy z szelmowskim uśmiechem na ustach powoli niedbale sięgniesz po francuza to taki hydrauliczny klucz i ze spokojem niczym John Wayne wykonasz swoją robotę bezstresowo o czym z pewnością w środę 22;10;2014r będą rozpisywały się gazety lokalne.A Teleexpress też będzie o tym huczał.Powodzenia MAX.

Gość gość
zamow firme co ma taki sprzet co zakłada taki uchwyt na rure i zamraza wode w niej na czas zmiany wodomieza ja tak mialam wymieniane grzejniki w srodku zimy i zeby wody w bloku z caleg pionu nie spuszczac moj brat od kumpla zalatwił taki wlasnie sprzet:) zamrozil w rurach wode oddcia stary grzejnik i załozył nowy:) nawet nie wiedzialam ze takie cudo istnieje :)

Gość gość
hydraulicy mają to hydraulicy mają tamto a wy nie macie nic brak wam wszystkim P.P.H.I H Z W.

Gość Pajdusia
Już sytuacja opanowana! No więc opowiem wam w skrócie jak to wyglądało: Zadzwoniłam na to pogotowie, przyjechali następnego dnia. Okazało się że zasuwa nie działa i trzeba ją wymienić. Przyjechali, rozkuli młotem pneumatycznym jezdnię, zakręcili wodę na całej ulicy i przysłali beczkowóz. Cały dzień pracowali, następnego dnia dopiero skończyli. Teraz tylko muszą jeszcze przyjechać zaasfaltować i to będzie wszystko. Aha, oczywiście wodomierz i zawór przed wodomierzem mam wymieniony :) Nic za to nie płaciłam :D To tyle, jak widać była to grubsza sprawa ;)

Gość gość
Poproś jakiegoś specjaliste, ale przede wszystkim kup też nowy zawór kulowy, który będzie niezbędny, aby zapobiec sytuacjom takim jak ta. Zawór kulowy bardzo łatwo dostać, ale z tych lepszy, które z pewnością będa trzymać wodę to polecam - http://www.klimos.pl/nowosci/zawory-kulowe.php

Gość gość
Jeżeli jakiś zawór nie trzyma to zdecydowanie należy go wymienić. Masz szereg miejsc, gdzie możesz w dobrej cenie kupić nowy, sprawny element i zrobić tak, żeby już więcej nie ciekło. Ja polecam zakupić zawór kulowy http://www.klimos.pl/nowosci/zawory-kulowe.php i w łatwy sposób pozbyć się problemu.

Gość vinidici
Mi wodomierze wymieniali fachowcy http://visterma.pl/ . Nawet nie wiem jak to można samodzielnie zrobić i czy w ogóle można. Przecież potrzebna jest jakaś legalizacja czy coś takiego...